Konspirasi rakyat untuk membantu anda menyingkirkan hernia

Perut

Pseudo hernia sepatutnya menikmati reputasi yang tinggi di kalangan rakyat, kerana ia dengan mudah dan tanpa akibat membantu anda untuk menyingkirkan masalah ini. Terutama upacara seperti ini sering digunakan untuk bayi, kerana kebanyakan mereka menderita hernia umbilical. Konspirasi sedemikian dilakukan dengan mudah dan tidak memerlukan persiapan khusus dari anda. Dan hasilnya lebih tinggi daripada kesan campur tangan perubatan, yang sering berubah menjadi operasi pembedahan.

Ia agak sukar dan bermasalah untuk merawat kedua-dua hernia umbilik dan inguinal dengan kaedah tradisional. Selalunya, doktor segera mengesyorkan agar pesakit tersebut melalui bilik operasi. Tetapi apa yang perlu dilakukan jika anda benar-benar tidak mahu pergi ke bawah pisau bedah itu? Atau adalah penyakit yang sama yang terdapat dalam bayi yang baru lahir, yang biasa?

Dalam semua kes ini, orang selalu memilih untuk berpaling kepada konspirasi hernia yang popular. Membuatnya agak mudah jika anda tegas mematuhi semua cadangan yang ditetapkan.

Cadangan am

Bergantung pada jenis hernia yang menyusahkan anda dan dalam keadaan apa itu, anda boleh memilih konspirasi yang sesuai untuk menyembuhkan. Kesemua mereka mempunyai keistimewaan mereka sendiri dalam menjalankan, tetapi aturan umum upacara sedemikian kekal tidak berubah. Jika anda mematuhi dengan tegas masing-masing, maka hasilnya dijamin.

Yang utama ialah:

 • Untuk membaca kata-kata konspirasi harus bertanggungjawab. Anda mesti yakin bahawa upacara itu akan membantu anda menyembuhkan. Sekiranya anda tidak mempunyai keyakinan sedemikian, maka anda tidak boleh melakukan ritual demi rasa ingin tahu: harga yang dibayar untuk kecuaian tersebut boleh menjadi sangat tinggi.
 • Pilih waktu untuk melakukan ritual pada bulan yang hilang, maka plot dari hernia umbilik akan menjadi yang paling berguna untuk anda.
 • Sekiranya plot itu untuk bayi, sama ada ibu atau neneknya mesti melakukannya. Orang luar tidak dibenarkan masuk ke dalam sakramen.
 • Anda tidak boleh bercakap tentang ritual sebelum orang asing, walaupun upacara itu sudah selesai dengan hasil yang positif.

Ritual sejagat

Upacara ini akan membolehkan anda bercakap kedua-dua hernia inguinal dan umbilical dalam semua kategori pesakit. Anda boleh melakukannya untuk diri sendiri dan untuk bayi baru lahir. Di samping itu, konspirasi ini tidak bergantung kepada rawatan tradisional anda, jadi anda boleh memilih waktu dan hari anda sendiri. Tetapi jika kata-kata akan dibaca ke atas bayi, maka memberi keutamaan kepada waktu pagi.

Anda tidak memerlukan penyediaan khas untuk upacara ini, cukup untuk menyediakan ruang tenang yang sepi dan berfokus pada pemulihan. Lukis bulatan di sekitar penyetempatan hernia dengan jari tangan kiri, sambil mengatakan kata-kata ini:

"Tuhan memberkati! Tuhan memberkati! Dan kamu, hancurkan! Pergi ke roda, dan dari dalam ke dalam lubang! Di sana anda akan kekal selama-lamanya! Ia akan menjadi begitu, tetapi tidak sebaliknya! Amen! "

Untuk membuat tindakan sedemikian diperlukan tepat tiga kali, dan selepas setiap bacaan dengan teliti meludahi bahu kiri. Dalam ritual ini, perkara utama adalah sikap mental untuk menyembuhkan lengkap. Hanya kemudian hasil positif akan membuat anda menunggu.

Konspirasi terhadap bayi

Sekiranya penyakit yang serupa memberi kesan yang paling kecil, penderitaan keluarga mereka benar-benar tidak berkesudahan. Dalam keadaan ini, perkara utama bukanlah untuk kecewa, upacara ini dapat membantu anda. Ia perlu dilakukan secara langsung kepada ibu bayi dan sesuai untuk kedua-dua bayi yang baru lahir dan bayi sehingga tahun-tahun tersebut.

Ibu harus lembut dan ringan menggigit hernia pada bayi dengan giginya dan, tanpa membiarkannya keluar dari mulutnya, mengucapkan kata-kata ini:

"Hernia, saya menggigit kamu dengan keras! Saya mempunyai tujuh gigi, anda mempunyai satu. Saya akan makan awak! "

Setelah mengucapkan frasa konspirasi, lepaskan hernia dari gigi dan meludah ke atas bahu, sentiasa pergi. Tindakan ini harus diulang tepat tiga kali.

Konspirasi ini tergolong dalam upacara yang sangat kuat, jadi harus dilakukan sekali, pengulangan tidak disarankan.

Ritual selama sebulan

Jika anda menghentikan pilihan anda pada upacara ini, maka perhatikan bahawa ia dilakukan pada bulan keluar selama tiga hari berturut-turut, dan hari keempat akhir diadakan pada bulan baru. Oleh itu, berhati-hati mempertimbangkan masa pegangannya. Plak hernia inguinal ini sering digunakan untuk umbi, kerana hasilnya tetap konsisten baik.

Pada waktu petang, ketika bulan sudah bersinar di langit, matikan mata anda dan fokus pada masalah anda. Apabila mental anda merasa bersedia, katakan kata-kata ini:

"Tuhan Tuhan, tolonglah, hamba Tuhan (nama) datang untuk membantu, yang Lahir, yang dibaptiskan. Penyakit yang keluar dengan sebulan akan mengambil bulan, Ia akan membawanya selamanya, dan hamba Tuhan (nama) akan sembuh. Amen! "

Ritual janji

Dengan bantuan konspirasi itu, anda boleh menghantar hernia anda dari diri anda sendiri. Ia boleh digunakan untuk pesakit dan bayi dewasa. Tetapi dalam kes yang kedua, semua manipulasi akan dilakukan oleh ibu kanak-kanak.

Adalah perlu untuk melakukan ritual pada waktu malam, dengan tangan menunjukkan lokasi hernia. Memusatkan perhatian dan baca kata-kata ini:

"Ayolah, penyakit itu berbau busuk di padang yang bersih, gelap di dalam hutan, jauh! Genggam aspen pahit di sana, dan jangan sentuh hamba Tuhan (nama)! Menggerunkan ada batu yang kuat, menggigitnya! Dan jangan berkaki dan jangan sentuh hamba Tuhan (nama)! Amen! "

Kata-kata yang diucapkan tiga kali, masing-masing disertai dengan meludah di atas bahunya.

Konspirasi terhadap sisa

Ritual ini agak lama: ia adalah orang yang disukai oleh nenek moyang kita. Diyakini bahawa ia paling berkesan membolehkan anda menyingkirkan hernia.

Untuk menjalankannya, anda secara bebas boleh menentukan masa, selagi anda benar-benar bersendirian. Di samping itu, anda perlu menyimpan saham sisa sabun.

Jalankan sisa ini di sekitar kawasan masalah, sambil mengucapkan kata-kata ini:

"Mencuci sabun kotor kotoran! Biarkan dia mengambil penyakit itu ke dalam hutan, Di dalam paya yang dalam, jauh ke jauh! Amen! "

Adalah perlu untuk melaksanakan sakramen ini dengan tepat tujuh kali, dan selepas itu anda harus segera membuang sabun ke dalam rawa atau meninggalkannya di dalam hutan. Dengan itu, ia akan menghilangkan penyakit anda.

Adakah mungkin untuk bercakap tentang hernia inguinal pada kanak-kanak

Bagaimanakah hernia inguinal bercakap, bolehkah solat membantu?

Mengikut tradisi rakyat yang ditubuhkan, keinginan untuk menyembuhkan penyakit ini atau yang serius, tanpa memerlukan bantuan doktor, adalah satu fenomena biasa. Ramai orang bertukar pertama kepada penyembuh, dan hanya apabila rawatan sedemikian gagal, sudah kepada doktor profesional. Tiada pengecualian dan hernia inguinal. Plot dari hernia inguinal digunakan dengan kerap. Kebanyakannya, mereka cuba menyembuhkan bayi dan kanak-kanak kecil dengan kaedah ini supaya tidak membawa perkara itu ke campur tangan pembedahan.

Untuk masa yang lama, nenek moyang kita berpendapat bahawa jika kuasa yang sangat tinggi diminta untuk sesuatu untuk masa yang sangat lama, maka ia pasti akan diterjemahkan ke dalam realiti. Sejak zaman purba, mereka telah berdoa untuk penyembuhan penyakit dan membicarakan gejala mereka. Itulah nenek moyang kami yang menyedari bahawa selepas prosedur itu, penyakit telah berlalu, hanya meninggalkan kenangan tentang diri mereka sendiri. Sejak itu, hernia inguinal mula bercakap.

Connoisseurs percaya bahawa bukan sahaja teks konspirasi itu sendiri sangat penting, ia juga harus dipilih dengan tepat berdasarkan jenis penyakit, tempohnya dan siapa konspirasi ini akan diarahkan. Banyak ibu bapa, ketika di depan mata mereka bayi menangis dari kesakitan di dalam perut, mereka bersedia melakukan apa saja, hanya untuk menyingkirkan penyakit yang menyebabkan hernia umbilik atau inguinal secepat mungkin.

Hernia Inguinal dari "sebaliknya"

Sekiranya kita mendekati masalah itu dari sudut perubatan ortodoks, maka semuanya menjadi jelas. Prolaps organ-organ dalaman dalam lumen terusan inguinal dipanggil protrusi hernia. Walau bagaimanapun, dari sudut pandangan penyembuhan rakyat, semuanya tidak begitu halus.

Seperti yang dikatakan penyembuh, mana-mana organ yang jatuh di luar kedudukan normalnya berlaku untuk satu daripada dua sebab. Sama ada ini berlaku kerana ketidakseimbangan tenaga dalam badan, atau apabila kulit pelindung luar lemah. Kedua-dua sebab berdasarkan komponen tenaga.

Ia mungkin kelihatan sangat tidak masuk akal, tetapi ramai orang menyokong pandangan ini. Dan mereka juga mendakwa bahawa mungkin dan bahkan perlu untuk bercakap hernia inguinal.

Apabila terdapat sebarang pelanggaran dalam medan tenaga kanak-kanak, pada bidang fizikal ini dapat dilihat sebagai penyakit. Saya mesti mengatakan bahawa kenyataan ini adalah benar untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Tetapi kanak-kanak lebih terdedah kepada pendedahan kepada rancangan tenaga nipis kerana kerentanan mereka. Apabila kanak-kanak itu tersesat dalam struktur tenaga dalaman, penyakit seperti hernia inguinal juga boleh berlaku.

Apabila melihat aura kanak-kanak tersebut, anda boleh melihat perubahan ketara dalam bidang eter. Penyembuh menggunakan teknik ini apabila bekerja dengan pesakit dari gambar. Tetapi kaedah yang paling berkesan ialah rawatan sentuhan hernia inguinal. Ia bukan sahaja hernia inguinal yang dilakukan, tetapi pas tangan, percikan dengan air suci dan manipulasi lain yang bertujuan untuk membetulkan gangguan bidang.

Lihatlah rawatan konspirasi oleh profesional perubatan

Kaedah tradisional rawatan di dunia moden sering digunakan di negara-negara pasca-Soviet. Alasan untuk ini adalah banyak:

 • Keinginan untuk menyembuhkan hernia tanpa pembedahan
 • Kurang rawatan perubatan yang baik di beberapa kawasan
 • Kesangsian doktor moden.

Sesetengah ibu bapa masih berpaling kepada nenek-nenek atau membaca konspirasi sendiri untuk menyembuhkan hernia. Walau bagaimanapun, mereka tidak mengambil kira hakikat bahawa hernia umbi dalam kebanyakan kanak-kanak ditangguhkan secara spontan oleh 5-6 tahun, dan sebabnya ini bukanlah doa. Tetapi dalam mana-mana keadaan, tiada plot hernia umbilik boleh membahayakan bayi dengan cara apapun. Apa yang tidak boleh dikatakan mengenai pangkal paha, keadaan di sini agak rumit.

Di samping itu, hernia inguinal dijelaskan dalam video:

Terdapat dua jenis penyembuh: "berbisik" dan "mencubit". Jika "bisikan" hanya membaca doa dan membuat pas dengan tangan mereka di atas hernia, maka "pinset" dalam proses konspirasi cuba secara mekanikal mempengaruhi beg dengan kandungan hernia. Mereka menjalankan tindakan tangan, memijat secara mekanikal dan mengisar kandungan beg hernial melalui kulit. Di kawasan gerbang hernia, parut tisu penghubung terbentuk, yang secara klinikal kelihatan seperti menyembuhkan hernia. Walau bagaimanapun, ibu bapa yang bahagia dan tidak tahu bahawa saluran inguinal, dengan tali spermatik pada kanak-kanak lelaki, turut mengambil bahagian dalam proses "chafing" bersama-sama dengan hernia. Kerosakannya mungkin pada masa depan membawa kepada komplikasi yang serius seperti kemandulan.

Mempraktikkan pakar bedah memaklumkan kes-kes apabila anak-anak datang ke meja operasi selepas hernia inguinal mereka berjaya "sembuh" oleh penyembuh itu. Semasa operasi pada kanak-kanak, proses pelekat yang jelas di rongga perut telah dikesan. Ia adalah perekat yang menyekat cincin hernia, tetapi, sebagai peraturan, mereka tidak dapat menutup sepenuhnya komunikasi dengan rongga abdomen. Operasi tersebut meneruskan dengan kesukaran yang besar, kerana perlu melakukan pemeriksaan organ-organ yang "dipateri" ke pintu hernia, dan mengembalikan anatomi normal mereka.

Post factum

Namun, kita hidup pada abad kedua puluh satu. Pada tahap perkembangan perubatan sekarang, ada kemungkinan seseorang akan merasa lucu daripada membaca plot yang mana ia bertiup kuno. Sudah tentu, sesetengah orang menggunakan konspirasi, takut untuk pergi ke bawah bedah pisau bedah itu. Dan terdapat beberapa kebenaran dalam hal ini. Tetapi, dalam keadaan tidak boleh seseorang menggantikan rawatan perubatan dengan kaedah nenek kuno dalam kes yang jauh lebih rumit daripada hanya hernia inguinal.

Pemulihan rakyat dalam rawatan hernia inguinal

Hernia inguinal muncul ketika organ rongga perut keluar melalui saluran inguinal pada lelaki atau wanita. Penyakit ini sering dijumpai pada kanak-kanak, sebagai penyakit kongenital, tetapi prevalensi utama di kalangan lelaki yang terlibat dalam buruh fizikal atau sukan kekuatan. Ciri-ciri anatomi tubuh lelaki telah menjadikannya terdedah kepada hernia, kerana ligamen otot antara kanal inguinal dan rongga abdomen lebih lemah daripada pada wanita. Tangki organ ke dalam saluran inguinal pada mulanya dimanifestasikan oleh gejala lemah, tetapi penyakit progresif membawa kepada komplikasi yang serius, oleh itu ia perlu melakukan operasi atau rawatan di rumah dengan ubat-ubatan rakyat. Pilihan pertama adalah berkesan, tetapi ia adalah kontraindikasi bagi banyak pesakit, kerana terdapat cara yang efektif untuk menangani hernia menggunakan kaedah tradisional, termasuk konspirasi dari hernia inguinal, salap, kompres dan ubat herba.

Semasa rawatan kecacatan inguinal pada wanita, gejala seperti kencing kencing, peningkatan ketidakselesaan semasa haid, dan rasa sakit harus terjejas. Pada lelaki, gangguan pencernaan, sakit semasa berjalan dan kencing yang menyakitkan kelihatan lebih kerap.

Rawatan rakyat: ubat herba

Infus dan decoctions untuk hernia inguinal boleh diambil dalam mana-mana tempoh penyakit tanpa merosakkan penyakit mendasar, kerana phytotherapy bertindak ke atas badan secara keseluruhan, menguatkannya, meningkatkan imuniti, menghalang proses keradangan, dan melegakan kesakitan. Bagi kanak-kanak, decoctions disediakan di atas air, bagi orang dewasa lebih berkesan untuk meminum minuman keras alkohol.

Infus herba untuk menghapuskan remedi orang hernia inguinal:

 1. Clover berwarna: rumput semanggi dicurahkan dengan air mendidih dan diselitkan selama kira-kira satu jam, selepas infus selesai diambil ¼ cawan sebelum makan malam;
 2. Merebus Gooseberry boleh diminum sehingga lima kali dengan mengisar daun tumbuhan dan menuangkannya dengan segelas air tulen. Merebus diseduh selama 2 jam, selepas itu ubat ini diambil sebelum makan;
 3. Kuah dibeli dengan susu: dua sudu rumput kering dituangkan dengan 500 ml susu sejuk dan direbus selama lima minit. Kuih rebus ditutup dengan tudung sehingga ia sejuk dan 5 sudu diambil sehingga 3 kali sehari;
 4. Infus bunga jagung: bunga tumbuhan (tiga sudu) diisi dengan 500 ml air mendidih dan disemai selama 24 jam. Selepas penyediaan, infusi diambil dalam ¼ cawan sebelum makan;
 5. Kacang larkspur: segelas tumbuhan dipenuhi segelas air dan direbus selama 20 minit. Selepas kuah dicairkan dengan air rebus dan ditapis. Diambil pada satu sudu sebelum makan tengahari.

Rawatan remedi orang hernia inguinal dilakukan selama kira-kira 21 hari, dengan selang 10 hari. Pada masa yang sama, anda boleh menggabungkan beberapa resipi untuk memilih pilihan rawatan rumah yang terbaik.

Apa yang boleh didapati dari resipi popular untuk rawatan hernia?

 1. Peningkatan pencernaan, yang sering mengalami hernia inguinal;
 2. Anestesia dan pencegahan proses keradangan;
 3. Normalisasi keadaan emosi, kerana tekanan, seperti yang diketahui, mengiringi hampir setiap penyakit;
 4. Peningkatan mekanisme perlindungan, pengecualian penyakit yang berkaitan.

Selepas rawatan hernia pada seorang kanak-kanak atau orang dewasa dengan kaedah tradisional, penonjolan harus berkurangan dan gejala-gejala mereda. Jika ini tidak berlaku, anda perlu berunding dengan doktor untuk menetapkan rawatan yang berkesan.

Memampatkan dan salap

Kompres terapeutik dan salap secara langsung memberi kesan kepada kawasan patologi, yang menjadikan kaedah rawatan sedemikian berkesan. Rawatan hernia pada kanak-kanak boleh dilakukan dengan memampat minyak pakis dan salap yang popular berdasarkan lemak dan cuka.

Salap buatan sendiri dan kompres untuk hernia inguinal:

 1. Mampat krim masam, jelatang dan kubis: gosok beberapa helai lembu ke dalam buburan, cair dengan krim masam yang gemuk dan sapukan pada hernia inguinal, memperbaiki daun kubis. Ia perlu meninggalkan seperti memampatkan pada waktu malam, kerana untuk rawatan seorang kanak-kanak, perlu tegas, tetapi tidak ketat, lampirkan dengan kain. Ulangi prosedur ini sepatutnya dalam masa seminggu;
 2. Memampatkan penyerapan cuka oak dan cuka apel epal: ini adalah kaedah penyembuhan yang berasingan yang mudah disiapkan di rumah. Cuka Apple 4% 2 sudu kecil dicairkan dengan segelas air suam dan pelincir hernia inguinal, tanpa menggosok penyelesaiannya. Setelah membusuk dengan cuka, anda perlu menggunakan kompres dari kulit kayu oak itu. Kulit Oak dan daunnya perlu dihancurkan dan dituangkan ke dalam balang tiga liter, kemudian tuangkan dengan wain merah untuk menutupi bahan mentah sepenuhnya. Bank ditutup dan menegaskan sehingga 21 hari. Penyerapan siap digunakan sebagai pemampat;
 3. Salap perubatan dari lemak babi dan telur ayam: lemak babi cair dan dituangkan ke dalam balang yang sebelum ini mengandungi telur mentah dan cuka. Campuran di dalam bank diletakkan di tempat yang gelap selama seminggu. Produk siap dicampur dengan konsistensi seragam dan digunakan sebagai salap selama sebulan.

Lemak babi juga boleh dicairkan dengan daun bawang India, gumpalan emas, yang dikacau atau disebat dengan menggunakan pengadun, dan kemudian direbus. Selepas penyejukan, salap seperti ini digunakan untuk hernia peluh seorang kanak-kanak atau orang dewasa, rawatan berlangsung selama 14 hari.

Diet terapeutik

Pemakanan untuk hernia inguinal ditetapkan bukan sahaja dalam tempoh selepas operasi, diet yang sihat bermula lama sebelum operasi. Menerapkan ubat-ubatan di rumah jangan lupa tentang sifat-sifat penyembuhan produk-produk tertentu, serta bahaya mereka. Nutrisi yang betul diperlukan untuk mengecualikan komplikasi, menormalkan pencernaan. Orang-orang gemuk berisiko mengalami hernia dinding abdomen anterior, kerana diet akan menjadi kaedah pencegahan yang berkesan.

Ia adalah perlu untuk mengecualikan produk yang mencetuskan peningkatan pembentukan gas dan sembelit, kerana dengan penonjolan usus hal ini dapat menyebabkan cengkeraman organ dan perkembangan halangan usus. Penggunaan gula, tepung, produk kalengan, minuman berkarbonat, makanan segera adalah terhad.

Persatuan Hernia

Ritus konspirasi untuk hernia inguinal dijalankan untuk merawat kanak-kanak. Kaedah ini diamalkan oleh orang-orang yang mematuhi teori gangguan keseimbangan tenaga dalam badan, terhadap latar belakang yang mana terdapat kehilangan organ apa pun. Menurut teori ini, jika anda memulihkan keseimbangan tenaga dan menguatkan cangkang pelindung kanak-kanak, penyakit itu akan hilang sendiri. Tiada pengesahan saintifik, tetapi plot berlaku jika penyakit itu tidak mengancam kehidupan kanak-kanak.

Ritual itu adalah untuk membaca doa ke atas seorang anak oleh seorang saudara dekat atau penyembuh.

Doktor merujuk kepada kaedah "rawatan" ini dengan sangat negatif, seperti kes-kes apabila seorang kanak-kanak mendapat di meja operasi setelah banyak percubaan dalam penyembuhan diri dari hernia dengan konspirasi dan doa menjadi lebih kerap.

Ubat-ubatan rakyat boleh berbahaya dalam rawatan hernia inguinal, kerana semua kaedah dan resipi mesti diselaraskan dengan doktor anda, tanpa meninggalkan ubat tradisional.

(-1 mata, 1 markah) Memuatkan.

Bagaimana cara memulakan hernia pada bayi sendiri

Ramai yang berminat dengan cara bercakap hernia dalam bayi mereka sendiri, dan sama ada ia boleh melakukan ritus yang sama di rumah tanpa beralih kepada tukang sihir dan whisper whiskers. Kami menyegerakan untuk mempercayai - ada cara sedemikian, dan kami akan membagikannya dengan anda.

Ciri-ciri plot hernia pada bayi

Plot hernia boleh menjadi sangat berkesan jika peraturan tertentu diikuti. Mereka adalah seperti berikut:

 1. Anda mesti yakin dan tidak percaya dengan kuasa ajaib konspirasi. Tindakan mereka didasarkan bukan sahaja pada manipulasi ajaib, tetapi juga pada kesan plasebo yang terkenal.
 2. Plot itu perlu dibaca dengan ketat pada bulan yang semakin suram. Ia adalah pada masa ini bahawa tenaga lunar tertumpu pada penyingkiran, pemusnahan semua yang tidak perlu dan tidak perlu. Oleh itu, keberkesanan upacara meningkat beberapa kali.
 3. Plot dari hernia umbi hendaklah dibaca oleh saudara terdekat anak. Adalah wajar bahawa ritus itu dilakukan oleh ibu atau nenek. Sekiranya bayi dilahirkan baru-baru ini, anda boleh melakukan ritual bersama.
 4. Seseorang yang membaca plot tidak seharusnya mempunyai emosi negatif. Adalah penting untuk berada dalam kerangka minda yang betul - kebaikan. Tenang dan keadaan emosi positif - kunci kejayaan
 5. Anda mesti menyimpan rahsia niat anda untuk melaksanakan ritus. Jangan berkongsi rancangan dengan sesiapa sahaja. Terutama tidak perlu menyebarkan plot yang telah bertindak, dan bayi itu sembuh.

Ini adalah peraturan yang paling asas. Ikutilah mereka, dan hasil yang diinginkan akan dicapai.

Cara membaca hernia umbilikikal yang mudah

Upacara ini adalah bacaan doa penyembuhan beberapa kali berturut-turut. Aksesori tambahan dan peralatan ajaib tidak diperlukan.

Untuk plot untuk bekerja, bilik mesti bersih, tenang, tenang dan selesa. Adalah wajar bahawa bayi itu berada dalam suasana yang baik - tidak menangis dan tidak menerkam. Masa terbaik adalah pagi. Ini membezakan konspirasi penyembuhan dari upacara-upacara sihir lain yang dilakukan pada waktu malam.

Anda perlu mencari dan mendedahkan tempat di badan kanak-kanak, di mana terdapat pendidikan hernia. Gunakan gerakan lembut dan lembut untuk melingkari hernia dengan jari kecil tangan kiri anda dan ulangi kata konspirasi:

Teks mesti diucapkan tiga kali. Selepas ini, melebihi tiga kali ganda di bahu kiri. Ia sangat mudah untuk memeriksa sama ada plot itu telah bertindak - dalam masa sebulan hernia seharusnya menjadi lebih kecil.

By the way! Dengan bantuan konspirasi itu, mungkin untuk menyembuhkan bukan sahaja hernia pada bayi, tetapi juga neoplasma jinak pada lelaki, yang terdapat di kawasan pangkal paha.

Satu plot hernia: ibu membaca

Variasi plot ini sesuai jika ibu ingin menyembuhkan bayi. Tenaga ibu dan cinta dalam diri mereka adalah jimat yang sangat kuat dan mempunyai kekuatan penyembuhan. Dan dengan bantuan upacara, kesannya dapat ditingkatkan berkali-kali.

Upacara itu dilakukan seperti berikut: pertama, ibu harus sedikit menggigit hernia yang terbentuk. Kemudian, tanpa membiarkannya keluar dari mulutnya, mengucapkan kata-kata konspirasi:

Selepas anda mengucapkan perkataan konspirasi tiga kali, melepasi bahu kiri.

Pilihan konspirasi ini dianggap paling kuat. Tetapi adalah mungkin untuk menjalankan upacara hanya sekali - yang lain dibenarkan untuk mengulangi, jika mereka tidak berfungsi pada kali pertama.

Plot itu akan berkuat kuasa dalam masa 24 jam, dan secara beransur-ansur hernia akan turun dari badan bayi.

Plot kuno dari hernia umbilik

Pilihan konspirasi ini sama-sama sesuai untuk bayi baru lahir, anak-anak muda, dan juga orang dewasa. Tetapi gunakan hanya sebagai tambahan kepada kaedah tradisional rawatan yang ditetapkan oleh doktor. Konspirasi itu tidak bertindak secara bebas, tetapi berulang kali meningkatkan keberkesanan dadah.

Ia mengambil masa tiga hari berturut-turut untuk bangun pagi, sebelum subuh datang. Dan baca pesakit kata-kata ajaib berikut:

Sekiranya upacara itu dijalankan oleh ibu anak, dalam proses menyatakan konspirasi, dia harus memegang bayi dengan tangannya di tempat di mana pembentukan hernia terletak. Anda boleh menyentuh ringan - anda tidak boleh memberikan sensasi yang menyakitkan anak.

Ritus laluan dengan sabun

Ini adalah cara purba untuk menghilangkan hernia yang menyakitkan. Apabila mandi bayi anda, anda perlu mula bercakap sabun dengan perkataan berikut:

Kemudian basuh bayi dengan sabun konspirasi, ulangi teks plot sekali lagi dan meludahkan tiga kali di atas bahu kiri.

Selepas upacara penyebaran sabun itu perlu disingkirkan. Ia mesti dikebumikan di tanah jauh dari rumah. Atau lemas di sungai, danau. Adalah dinasihatkan untuk mencari tempat paling sepi.

Rawatan hernia pada ubat-ubatan rakyat bayi

Untuk hanya bergantung kepada sihir pastinya tidak berbaloi jika kesihatan kanak-kanak itu datang. Cuba juga untuk menyembuhkan hernia dengan bantuan ubat-ubatan rakyat:

 1. Tanah liat Ia perlu dicairkan dengan air suam dengan konsisten krim tebal. Tanah liat buta dari kek dan panaskannya supaya ia cukup panas, tetapi tidak dibakar. Letakkan kek yang dihasilkan pada pusat kanak-kanak dan biarkan kering sepenuhnya.
 2. Cuka Sediakan penyelesaian cuka yang lemah: 1 sudu cuka per 2 liter air. Basuh bintik-bintik sakit tiga kali sehari.
 3. Pada musim panas, anda boleh memilih pakis dan masak merebus. Keluarkannya, keluarkan daun dan terapkan pada perut bayi tiga kali sehari. Jangan lupa memanaskan kompres dengan selendang atau sekeping kain bulu

Juga, pakar dalam ubat tradisional dinasihatkan untuk menggunakan kemasan kasa, direndam dalam whey susu segar.

Penting: pada tanda awal hernia, pastikan untuk berunding dengan doktor dan ikut sarannya. Dapatkan kebenaran untuk menggunakan remedi rakyat. Konspirasi, hanya digunakan sebagai tambahan kepada rawatan tradisional.

5 cara untuk menghilangkan hernia

Dari perkataan "hernia" hampir setiap kita mempunyai "goosebumps". Dan ini tidak menghairankan. Lagipun, penyakit yang sangat tidak menyenangkan langsung datang ke fikiran, yang boleh dirawat hanya dengan bantuan campur tangan pembedahan. Walau bagaimanapun, ini tidak selalu berlaku.

Salah satu cara yang paling berkesan untuk memerangi penyakit ini dianggap sebagai plot hernia. Lagipun, walaupun pada zaman dahulu, orang percaya kepada kuasa perkataan dan sifat penyembuhan pelbagai upacara. Bagi penyakit, doa sering digunakan atau simptom mula bercakap.

Dengan cara ini, adalah mungkin untuk mengatasi hernia umbilik atau inguinal secara berasingan, untuk membantu orang yang tersayang dalam memerangi penyakit ini, atau mengubati bayi yang baru lahir.

Pada kanak-kanak kecil, terdapat beberapa jenis penyakit ini, dan biasanya hasil dari keturunan, dan bukan masalah semasa kehamilan. Doa dan plot khusus untuk hernia umbilik akan membantu menyembuhkan anak tanpa campur tangan pakar bedah.

Peraturan upacara

Plak hernia adalah salah satu kaedah yang sangat biasa untuk menghadapi penyakit ini. Walau bagaimanapun, keberkesanan dan keberkesanan upacara itu boleh bergantung kepada ketepatan ritual:

 1. Perkara yang paling penting dalam membaca doa adalah keyakinan terhadap kekuatan efek ajaib. Sekiranya kepercayaan ini tidak hadir, penyakit itu tidak boleh dilalui, tetapi kemajuan. Oleh itu, dengan berhati-hati dan teliti mendekati upacara itu dan jangan membuatnya merasa penasaran.
 2. adalah wajar untuk melaksanakan ritus dalam tempoh bulan yang turun. Plot penyembuhan yang dilakukan pada masa ini sangat berkesan dan berfungsi lebih cepat.
 3. jika hernia berada dalam keadaan kanak-kanak, maka disarankan agar upacara dilakukan oleh ibunya atau neneknya. Penyertaan kedua-dua wanita dibenarkan jika upacara dilakukan untuk bayi baru lahir. Jangan sekali-kali tidak mempercayai pelaksanaan upacara kepada orang yang membuat kemarahan atau iri hati terhadap keluarga anda. Ini boleh menjejaskan kesihatan dan rawatan kanak-kanak.
 4. menjaga kerahsiaan. Tidak kira sama ada plot dibuat dari hernia inguinal atau dari satu pusat kepada diri sendiri, kepada seorang saudara atau seorang anak kecil, tidak ada seorang pun yang tahu mengenai upacara ini. Sekiranya tidak, keberkesanan keseluruhan tindakan itu bersangkutan. Perkara yang sama boleh dikatakan, dan ketika ritual sudah selesai dan hernia hilang.

Peraturan untuk melakukan ritual cukup mudah, dan pematuhan ketat kepada mereka menjamin hasil terbaik. Di samping itu, satu ritual untuk hernia umbilik atau inguinal boleh dilakukan pada bila-bila masa, tanpa menghiraukan rawatan.

Ritus laluan untuk pemulihan

Upacara ini sesuai untuk rawatan diri dan pendedahan kepada bayi yang baru dilahirkan untuk menghilangkan hernia umbilik atau inguinal. Untuk membuat ritual ini tidak memerlukan sebarang peranti, hanya kata-kata doa dan keheningan. Anda boleh melakukan ritual pada bila-bila masa. Walau bagaimanapun, jika rawatan akan menjadi kanak-kanak, maka memberi keutamaan pada waktu pagi.

Tempat yang sakit harus dipotong di sekitar jari kecil tangan kiri, mengulangi kata-kata doa tiga kali:

"Tuhan memberkati! Tuhan memberkati! Dan kamu, hancurkan! Pergi ke roda, dan dari dalam ke dalam lubang! Di sana anda akan kekal selama-lamanya! Ia akan menjadi begitu, tetapi tidak sebaliknya!

Apabila anda membaca perkataan konspirasi itu, selepas setiap bacaan, meludahkan bahu kiri anda. Sebagai peraturan, ritual itu mula bertindak segera selepas pertunjukan, dan hasilnya akan terlihat selepas beberapa bulan.

Ritus untuk bayi

Apabila kanak-kanak sakit, seluruh keluarga tidak dapat mencari tempat untuk dirinya sendiri. Dan jika kita bercakap tentang masalah seperti hernia umbilical atau inguinal, maka banyak jatuh ke dalam keputusasaan. Walau bagaimanapun, ini tidak sepatutnya dilakukan. Pada bila-bila masa rawatan, anda boleh mempercepatkan proses pemulihan menggunakan sihir.

Ritus ini sangat sesuai untuk rawatan bayi dan bayi yang baru dilahirkan sehingga tiga tahun. Untuk melaksanakan upacara, ibu harus menggigit hernia pada seorang anak, dan bersamanya di mulut, ucapkan kata-kata berikut:

"Hernia, saya menggigit kamu dengan keras! Saya mempunyai tujuh gigi, anda mempunyai satu.

Ia perlu menggigit tempat bermasalah bayi tiga kali dan tiga kali untuk membaca kata-kata plot, meludah ke bahu kiri setiap kali. Ritus ini dianggap sangat berkesan, dan hanya boleh digunakan sekali sahaja. Hasil pertama akan ketara selepas beberapa bulan.

Upacara bulan menurun

Plot untuk hernia umbi harus dilakukan dengan ketat dalam tempoh bulan menurun. Ia sesuai untuk bayi dan bayi yang baru dilahirkan. Beri perhatian kepada sistem melaksanakan upacara: plot dibaca tiga kali dalam bulan yang semakin berkurangan, dan kali keempat pada bulan baru. Perkataan konspirasi:

"Tuhan Tuhan, tolonglah, hamba Tuhan (nama) datang untuk membantu, yang Lahir, yang dibaptiskan. Penyakit yang keluar dengan sebulan akan mengambil bulan, Ia akan membawanya selamanya, dan hamba Tuhan (nama) akan sembuh.

Ritual ini sama-sama berkesan untuk mempengaruhi kedua-dua hernia inguinal dan umbi. Bergantung pada lokasi penyakit semasa membaca doa, fikirkan kawasan masalah.

Rite of departure

Untuk memerangi hernia dengan berkesan, anda boleh menggunakan ritus penghantaran. Teks doa melibatkan penggunaan frasa yang menghantar penyakit dari anak sakit atau orang dewasa. Pada subuh, memegang hernia dan beralih kepadanya, baca perkataan:

"Nah, saya sudah pergi, penyakit itu buruk di padang yang bersih, gelap di dalam hutan, jauh dari jauh! Genggam aspen pahit di sana, dan jangan sentuh hamba Tuhan (nama)! Menggerunkan ada batu yang kuat, menggigitnya! Dan jangan berkaki dan jangan sentuh hamba Tuhan (nama)!

Kata-kata ajaib diulang tiga kali dan tiga kali anda perlu meludah ke atas bahu kiri. Jika ibu ingin bercakap hernia anaknya, maka dia sendiri harus menjaga tempat sakit bayi itu.

Ritual dengan sabun

Terutama popular di kalangan wanita yang lebih tua adalah ritus hernia dengan sisa. Ia boleh dilakukan pada bila-bila masa sahaja dalam kesendirian yang lengkap. Sisa keperluan untuk memandu di sekitar kawasan masalah dan ulangi kata-kata:

"Mencuci sabun kotor kotoran! Biarkan dia mengambil penyakit itu ke dalam hutan, Di dalam paya yang dalam, jauh ke jauh!

Kata-kata itu harus diulangi tujuh kali, selepas itu sisa itu harus dibuang sama ada di hutan atau di rawa. Dalam kes yang teruk, ini boleh dilakukan dengan melepaskannya ke sungai atau tasik.

Salah satu kaedah yang sangat berkesan dan cekap dalam memerangi hernia adalah sihir. Satu plot hernia boleh dilakukan untuk diri sendiri dan untuk anak kecil. Adalah sangat penting untuk mempercayai hasil dan kekuatan kesan ajaib. Tanpa keyakinan ini, upacara tidak akan memberi manfaat, dan hanya dapat memperburuk keadaan.

Bagaimana untuk secara bebas bercakap hernia dalam bayi

Ramai ibu bapa berminat untuk membincangkan hernia umbi dalam seorang anak di rumah, tanpa meminta bantuan pembisik dan ahli peramal. Malah, hari ini masalah ini sangat biasa. Nenek moyang kami percaya bahawa plot hernia pada bayi baru lahir adalah cara yang paling berkesan untuk menghapuskan penyakit ini selama-lamanya. Slavs kuno melampirkan sangat penting kepada kuasa kata-kata. Mereka mengharapkan bantuan air, bumi dan langit dalam menyembuhkan banyak penyakit. Tetapi hernia pada bayi dan anak kecil dirawat hanya dengan konspirasi.

Apakah hernia itu?

Kecacatan ini sudah ketara pada bulan pertama kehidupan bayi. Hernia adalah pembengkakan di kawasan pangkal paha atau proses kecil di pusar. Ia boleh ditekan jika tekanan diletakkan di atasnya, atau ia boleh menonjol apabila otot tegang.

Kebanyakan bayi pramatang terdedah kepada hernia umbilical. Ia mungkin diperoleh kerana merobek perut kerana sering menangis. Kurang biasa, ia berlaku kerana gangguan dalam kerja saluran pencernaan. Menonjol tidak boleh dibezakan. Ia semua bergantung kepada pendidikan saiz apa. Isi kawasan abdomen dengan hernia inguinal jatuh ke dalam kanal inguinal. Bayi lelaki paling mudah terdedah kepada penyakit ini.

Adakah saya perlu campur tangan dan segera merawat penyakit ini? Terdapat beberapa ahli pediatrik yang mendakwa bahawa pertumbuhan akan hilang apabila anak berumur 1 tahun. Jika ini tidak berlaku, maka sebelum usia dua tahun harus mempunyai operasi. Tetapi jika pendidikan kanak-kanak menyebabkan ketidakselesaan dan kebimbangan, maka perlu mengambil tindakan. Tidak semestinya membawa kesan yang diharapkan dari cara seperti memakai pembalut atau plaster perubatan.

Bagaimana dalam kes ini untuk membantu serbuk? Sering kali, kaedah tradisional rawatan tidak membawa hasil yang diinginkan dan jauh dari doktor yang selalu menjadi wakil ahli profesioninya. Dalam keadaan seperti ini, seseorang perlu menggunakan ubat alternatif dan kaedah rawatan tradisional.

Bagaimana plot untuk bayi baru lahir berkesan

Apabila bayi mempunyai penyakit, sangat sukar bagi saudara-mara untuk menerima hakikat bahawa mereka perlu menjalani operasi dan akan ada bekas luka pada tubuh kecil yang akan kekal di sana selama seumur hidup. Malangnya, jika cincin hernia diperbesar, sangat jarang dapat menyelesaikan masalah ini tanpa pembedahan. Tidak sepenuhnya membentangkan bahaya penuh keadaan semasa, ibu bapa mula mencari kaedah yang boleh menyembuhkan anak. Mereka mula tertarik dengan cara anda boleh dengan bantuan penyembuh atau secara mandiri memulakan hernia, membaca doa kepada bayi yang baru lahir.

Penyembuh yakin bahawa walaupun dalam hernia seorang dewasa boleh dikeluarkan jika penyakit mengatasinya.

Mereka percaya bahawa perlu mengikuti peraturan ini:

 1. Inti adalah kepercayaan pada kekuatan kata-kata dan prestasi mukjizat penyembuhan. Sekiranya seseorang itu ragu-ragu majlis itu, maka tidak ada penyakit yang boleh dibicarakan. Tindakan sedemikian boleh mengakibatkan kemerosotan, dan bukan untuk pemulihan.
 2. Adalah disyorkan untuk bercakap penyakit pada bulan berkurang. Penyembuh mendakwa bahawa ritual yang dilakukan dalam tempoh ini adalah yang paling berkuasa.
 3. Sebelum bayi baru mula bercakap hernia dewasa, nenek atau ibu harus melepas semua pakaiannya dan tinggal di kemeja putih tanpa tali pinggang. Ia adalah perlu untuk membubarkan rambut.
 4. Tiada siapa yang tahu bahawa anda akan melakukan apa-apa ritual kepada kanak-kanak itu. Jika tidak, hasil positif tidak boleh didapati sama sekali.

Plot Hernia Umbilical

Secara semulajadi, menghubungi pakar adalah cara yang paling boleh dipercayai untuk menyingkirkan penyakit. Tetapi dalam beberapa kes, orang yang tidak mempercayai ahli berpaling kepada wanita bisikan. Untuk bercakap hernia sepatutnya berada dalam suasana santai, ketika bayi dan ibu berada dalam suasana positif dan pada panjang gelombang yang sama. Kata-kata dan peranti khas dalam proses membaca tidak diperlukan. Masa upacara tidak memainkan peranan penting, tetapi sesetengah penyembuh mendakwa bahawa yang paling menguntungkan adalah waktu pagi.

Ritual dilakukan seperti berikut:

 1. Bayi terdedah dan diletakkan di atas katil atau menukar meja di hadapannya.
 2. Jari kecil jari dilingkari di sekitar pusar bayi yang baru lahir, mengulangi tiga kali teks berikut: "Semoga anak saya menjadi sihat. Biarkan hernia umbilical hilang. Pergi jauh, penyakit. Keluar dari roda, dari roda - ke dalam lubang, dan tinggal di sana. "
 3. Selepas itu, penyakit itu akan dibawa keluar dari jari.

Adalah dipercayai bahawa untuk menyatukan kesan ajaib, adalah perlu pada fajar untuk mendekati anak tidur dan mengucapkan kata-kata konspirasi lain. Dalam kes ini, bayi harus perlahan-lahan membelai perut. Kata-kata konspirasi itu adalah: "Meninggal dunia penyakit, pergi, ke dalam belukar hutan, di dasar laut, di padang pasir. Cari di sana batu yang besar dan mengeringkannya, dan biarkan katil kecil saya (nama bayi). "

Mereka percaya plot itu mula berkuat kuasa dalam beberapa saat, dan hasilnya dapat dilihat dalam 2-3 minggu.

Adalah dipercayai bahawa ada konspirasi ibu yang istimewa, yang akan bertindak hanya jika kata-katanya dibaca oleh ibu bayi. Plot ini dijalankan seperti berikut:

 1. Dibentuk hernia memerlukan sedikit gigitan.
 2. Tanpa membiarkannya keluar dari mulut anda, katakan kata-kata berikut: "Sakit, saya akan menggigit anda." Anda tidak boleh lari dari saya. Saya mempunyai gigi, tetapi anda tidak mempunyai mereka. Kembali ke tempat asal anda. Begitu juga. "
 3. Ia perlu untuk mengucapkan perkataan tiga kali, dan kemudian, setelah melepaskan hernia, meludahi bahu kiri.

Plot Purba

Plot hernia umbi adalah sama sesuai untuk bayi baru lahir, kanak-kanak dan orang dewasa. Ia digunakan sebagai tambahan kepada langkah-langkah yang ditetapkan oleh pakar. Konspirasi ini dijalankan seperti berikut:

 1. Bangun tiga berturut-turut sehingga subuh.
 2. Di atas orang sakit membaca teks berikut: "Penyakit yang sakit, hilang. Keluarlah di hutan tebal, dalam medan yang bersih, ke binatang besar dan menggigitnya. Dan jangan sentuh hamba Tuhan (nama pesakit). Oak adalah mengejek kuno, dan jangan sentuh hamba Tuhan. Batu-batu yang kuat menggerunkan, dan jangan menyentuh hamba Allah. Amen. "
 3. Sekiranya ibu membaca kata-kata konspirasi itu, maka ketika membaca, dia harus memegang anak tempat pembentukan hernia itu terletak. Ia tidak perlu bagi kanak-kanak untuk memberikan sensasi yang menyakitkan.

Plot dari hernia inguinal

Jika kanak-kanak itu sakit, maka ibu bapa bersedia untuk mengorbankan segala-galanya untuk pemulihan anak mereka. Sekiranya ada hernia inguinal, maka semua orang mahu pemulihan cepat serbuk. Seseorang memilih sihir apabila memilih antara sihir rakyat dan perubatan tradisional. Dalam kes ini, akibatnya sama sekali tidak difikirkan.

Adalah dipercayai bahawa seorang wanita dekat bayi (nenek atau ibu) harus membaca plot dari hernia inguinal. Upacara itu dilakukan seperti berikut:

 1. Wanita itu menggigit tengkuk hernial sedikit dengan giginya.
 2. Ia adalah perlu untuk mengatakan kata-kata berikut dalam berbisik: "Pergi, hernia. Saya tidak akan menggigit anda. Mulut saya penuh dengan gigi, dan anda hanya mempunyai satu. "
 3. Kawasan sakit harus digigit tiga kali.
 4. Ia perlu meludahi bahu kiri selepas setiap upacara.

Penyembuh mendakwa bahawa upacara ini sangat kuat. Ia adalah untuk sebab ini ia hanya dijalankan sekali sahaja.

Satu duit syiling tembaga boleh membantu kanak-kanak dengan hernia.

Untuk masa yang lama semua orang tahu tentang ritual dengan sen tembaga, yang membantu dari hernia. Untuk penyembuhan dengan kaedah ini, perlu dilakukan perkara berikut:

 1. Basuh duit syiling dengan baik dan tahan di dalam air suci selama tiga hari.
 2. Selepas satu masa dengan pita pelekat, melekat pada pusar bayi.
 3. Katakan plot apabila anda meletakkan patch pada. Konspirasi makna berikut: "Saya melekatkan duit syiling kepada anak pada pusar supaya ia menghancurkan hernia sial. Dan semoga dia tidak membiarkan dia kembali kepada kami dan mengusirnya dari jenis kami. Amen. "
 4. Koin pada pusar harus diadakan sekurang-kurangnya seminggu. Setiap hari adalah perlu untuk memeriksa sama ada kulit kanak-kanak mengalami patch.
 5. Seminggu kemudian, duit syiling mesti dibuang, dengan kata-kata ini: "Pergilah ke hutan dan ladang, dan jangan kembali kepada anak saya dan saya."

Bagaimana dengan bantuan ubat-ubatan rakyat untuk menyembuhkan hernia pada bayi

Sudah tentu anda tidak boleh bergantung hanya pada sihir dalam hal apabila ia berkaitan dengan kesihatan bayi anda. Anda boleh cuba menghilangkan hernia dan menggunakan kaedah rawatan tradisional:

 1. Ubat yang paling berkesan adalah tanah liat. Ia perlu dicairkan dengan air untuk membentuk jisim, konsistensi krim masam. Selepas itu, perlu membuat kek dari tanah liat yang dicairkan dan memanaskannya supaya ia hangat, tetapi tidak membakarnya. Kek yang dihasilkan harus diletakkan pada pusar bayi dan menyimpannya di sana sehingga massa benar-benar kering.
 2. Kaedah lain yang berkesan adalah cuka. Ia perlu menyediakan penyelesaian cuka yang lemah. Untuk melakukan ini, dalam dua liter air, tuangkan satu sudu cuka. Penyelesaian ini adalah tempat di mana hernia, untuk mengelap tiga kali sehari.
 3. Satu lagi cara yang kurang berkesan untuk merawat hernia adalah merebus pakis. Narvite dalam musim panas dan sediakan rebusan yang diinginkan. Kemudian anda perlu menyejukkannya, dan kemudian keluarkan daun itu. Daun ini ke tempat dengan hernia digunakan tiga kali sehari. Jangan lupa bahawa pemampat adalah pemanasan yang baik. Ini boleh dilakukan dengan sekeping bulu atau selendang yang hangat.

Ritual sabun

Rawatan sabun adalah cara kuno untuk menghilangkan pembentukan hernia yang menyakitkan. Apabila mandi bayi, anda perlu bercakap sabun dengan menggunakan kata-kata ini: "Saya akan mencuci kotoran ini dengan sabun supaya ia masuk ke dalam hutan yang gelap dan paya yang jauh dari kami. Begitu juga. "

Selepas ini, basuhkan bayi dengan baik (terutamanya di tapak penyakit) dengan sabun konspirasi, baca lagi kata-kata konspirasi, dan kemudian meludah tiga kali ke bahu kiri anda.

Selepas anda menamatkan upacara, anda harus menyingkirkan sekeping sabun. Untuk melakukan ini, tenggelamkannya di sungai (anda boleh memilih mana-mana takungan) atau menguburkannya di suatu tempat jauh dari rumah di tanah. Prosedur ini (menghilangkan sekeping sabun) sebaiknya dilakukan di tempat di mana tidak ada orang.

Ingatlah bahawa sebaik sahaja anda melihat tanda-tanda awal pembentukan hernia, anda dinasihatkan untuk menghubungi seorang pakar dan bukannya ubat sendiri. Lagipun, kami bercakap tentang serbuk dan kehidupan masa depannya.

Konspirasi Hernia pada Bayi: Bolehkah Cerita Cerita Membantu Anak Sakit?

Pada zaman dahulu ia dipercayai bahawa plot hernia pada bayi adalah hampir satu-satunya cara yang mungkin untuk menyingkirkan penyakit ini. Slavia kuno melampirkan sangat penting kepada kuasa perkataan, dengan harapan bantuan langit, bumi dan air dalam mengubati pelbagai penyakit. Adapun protraksi hernia yang timbul pada anak-anak kecil, mereka hanya dirawat dengan bantuan ritual misteri tersebut.

Plot, seperti yang dipercayai, dibenarkan untuk menyingkirkan penyakit ini. Dan hari ini, ada yang percaya kepada kuasa perkataan ritual.

Seberapa berkesan konspirasi untuk bayi?

Apabila kanak-kanak mempunyai penyakit, sukar bagi saudara-saudaranya untuk menerima hakikat bahawa bayi itu mungkin memerlukan pembedahan, dan pada jejak kecil badannya pisau pisau akan muncul. Malangnya, dengan cincin hernia yang panjang, sangat jarang sekali untuk membetulkan masalah ini tanpa bantuan pakar bedah. Tidak sepenuhnya membayangkan bahaya keadaan bayi, sesetengah ibu bapa mencari cara untuk menyembuhkan bayi, berminat untuk memulakan hernia pada bayi dengan sendirinya atau dengan bantuan penyembuh.

"Penyembuh" berpendapat bahawa jika seseorang diatasi oleh penyakit, maka hernia dapat dimulakan bukan hanya pada bayi, tetapi juga pada orang dewasa.

Pada pendapat mereka, peraturan berikut mesti dipatuhi:

 • Perkara yang paling penting apabila membaca kata-kata misteri adalah iman terhadap kuasa mereka dan pelaksanaan mukjizat penyembuhan. Dalam kes ini tidak boleh bercakap penyakit, jika seseorang itu ragu-ragu atas upacara itu, kerana ia tidak hanya dapat membawa pemulihan, tetapi juga memperburuk keadaan.
 • Adalah disyorkan untuk berkonspirasi pada bulan yang semakin berkurangan. Seperti yang dikatakan para penyembuh, ritual yang dilakukan dalam tempoh ini mempunyai kuasa terbesar.
 • Sebelum anda bercakap hernia dewasa pada bayi yang baru lahir, seorang ibu atau nenek harus melepaskan semua pakaiannya dan tinggal hanya dengan kemeja putih panjang tanpa ikat pinggang. Anda juga harus membubarkan rambut.
 • Fakta bahawa bayi akan diadakan seperti upacara, tidak ada yang perlu tahu. Jika tidak, prosedur mungkin tidak membawa hasil yang positif.

Sekiranya anda tegas mematuhi semua peraturan semasa membaca konspirasi, maka, menurut penyembuh, penawar untuk penyakit itu semestinya berlaku.

Konspirasi hernia umbilik

Sudah tentu, cara terbaik untuk menghilangkan hernia adalah dengan menghubungi doktor. Tetapi kadang-kadang mereka mengambil nasihat daripada nenek-berbisik.

Prosedur plot hernia pada bayi yang baru lahir dijalankan dalam persekitaran yang benar-benar tenang, apabila ibu dan anak berasa sihat dan disesuaikan dengan "satu gelombang". Dalam proses membaca perkataan khas tidak memerlukan sebarang peranti khas. Biasanya, masa ritual tidak memainkan peranan penting, tetapi dari beberapa penyembuh anda dapat mendengar konspirasi yang dilakukan pada waktu pagi dianggap paling berkesan.

Bayi dilucutkan dan diletakkan di hadapannya di atas meja atau katil yang berubah. Jari tangan kiri dilingkarkan di sekitar kawasan pusar bayi yang baru lahir, mengulangi kata-kata berikut: "Semoga anak saya menjadi sihat! Biarkan hernia umbilical hilang! Sakit, pergi! Pergi ke roda, dari roda ke lubang, dan tinggal di sana! "Teks ini diucapkan tiga kali, selepas itu mereka" menghapus penyakit "dengan jari di tingkap.

Untuk menyatukan kesan kata-kata sihir, dipercayai bahawa pada waktu subuh seseorang mesti mendekati anak yang tidur dan mengucapkan satu lagi konspirasi, dengan perlahan membelai perut bayi: "Pergi, penyakit yang terkutuk, ke padang yang kosong, ke dasar laut, ke dalam belukar hutan. Cari di sana batu yang besar dan gigitnya, dan biarkan anak saya, anak kecil saya (dipanggil nama pesakit)! "

Mereka percaya bahawa konspirasi itu bermula selepas beberapa saat, dan keputusan kelihatan akan muncul selepas 2 atau 3 minggu.

Sembelit hernia inguinal

Apabila bayi sakit dalam keluarga, ibu bapa sudah bersedia memberi banyak manfaat kepada anak-anak mereka untuk menjadi sihat. Jika kanak-kanak mempunyai hernia inguinal, maka seluruh keluarga mahu bayi itu pulih secepat mungkin. Seseorang di antara ubat tradisional dan sihir rakyat memilih yang kedua, tanpa memikirkan kemungkinan akibat kesihatan anak.

Adalah dipercayai bahawa plot dari hernia inguinal dalam bayi mesti dilakukan oleh seorang wanita, sebaiknya ia adalah ibu atau nenek. Untuk melaksanakan upacara itu, pelukis sedikit menggigit tengkorak hernia dengan giginya dan dalam bisikan mengatakan kata-kata ini: "Hernia, pergi! Bukannya saya akan menggigit kamu! Mulut saya penuh dengan gigi, dan anda mempunyai satu! "Menggigit kawasan sakit adalah tiga kali dan selepas setiap upacara diperlukan untuk meludahi bahu kiri.

Penyembuh mengatakan bahawa upacara ini kuat, oleh itu ia boleh dilakukan sekali sahaja.

Plot hernia vertebrata

Hernia intervertebral menyebabkan sakit belakang. Sekiranya anda tidak merawatnya, maka selepas beberapa ketika, komplikasi serius mungkin muncul, yang ditunjukkan oleh lumpuh atau paresis pada kaki yang lebih rendah, serta perubahan dalam kerja organ panggul. Dalam kes ini, menjalankan eksperimen "sihir" dengan kesihatan tidak boleh diterima. Malangnya, tidak semuanya jelas.

Untuk menghilangkan jenis hernia ini, pada pendapat para penyembuh, diperlukan ritual yang lebih kompleks, di mana tidak hanya mood pembaca diberikan peranan khusus, tetapi juga penetapan di mana ia dilakukan.

Pada bulan yang semakin berkurangan, mandi dipanaskan, di mana sapu kayu oak dikukus, dan pesakit pergi ke sana untuk menguap. Dia harus menyapu dirinya dengan sapu dan berkata: "Saya menyembuhkan penyakit (dipanggil nama), menyembuhkan kaki, badan dan kepala saya. Keluarlah dari katil mandi, di atas batu-batu panas, dalam api yang terang. (Mengulang nama) Jangan sentuh dan keluar. " Setelah itu, penyapu oak mesti dibakar di dalam relau.

Dalam kes apabila kanak-kanak itu mempunyai penyakit, ibu hadir bersamanya. Dia meletakkan bayi di pangkuannya dengan perutnya turun dan melakukan ritual yang sama.

Sekiranya ibu bapa bertanggungjawab untuk kesihatan anak mereka, maka sebelum mereka cuba bercakap hernia umbi atau inguinal pada bayi baru lahir, mereka perlu menghubungi pakar pediatrik. Dalam banyak kes, penangguhan rawatan perubatan boleh menyebabkan kemudaratan yang serius kepada kesihatan.

Bagaimana cara memulakan hernia pada anak dengan cepat dan cekap

Bagi ibu bapa yang banyak perhatian, sebarang penyimpangan dalam kesihatan bayi menyebabkan panik yang sebenar. Hernia pada kanak-kanak juga menjadi punca kebimbangan. Di samping pilihan rawatan konservatif, menggunakan plot hernia pada bayi baru lahir. Tetapi perlu diingat bahawa rayuan kepada doktor adalah perlu, kerana hanya seorang doktor yang boleh menilai sejauh mana masalahnya, menetapkan sebarang rawatan. Dan kaedah bukan tradisional harus digunakan hanya sebagai tambahan, meningkatkan keberkesanan terapi konservatif.

Apakah hernia itu?

Hernia biasanya muncul dalam tempoh 30 hari selepas kelahiran bayi. Ini adalah proses kecil di pusar atau meterai di kawasan pangkal paha, yang menjadi lebih besar dan membeku apabila ketegangan otot (misalnya, ketika anak menangis). Dengan menekan pada meterai itu, ia boleh ditekan. Hernia umbilik kelihatan lebih kerap pada bayi-bayi pramatang, dan mungkin juga muncul sebagai akibat daripada menangis yang kuat dari bayi ("air mata perut"). Lebih kurang kerap kali kecacatan ini menunjukkan patologi dalam sistem pencernaan.

Adakah saya perlu menghilangkan hernia dengan kaedah radikal? Menurut ahli pediatrik, pertumbuhan harus hilang sehingga bayi berumur satu tahun. Jika tidak, sebelum berumur dua tahun dia perlu menjalani rawatan pembedahan. Tetapi jika kecacatan itu menyebabkan ketidakselesaan atau kecemasan kepada kanak-kanak, rawatan perlu dilakukan secepat mungkin. Perubatan alternatif menawarkan sebilangan besar plot dan doa dengan bantuan yang mana anda secara bebas boleh memulakan masalah, menyingkirkannya.

Ciri-ciri plot hernia pada bayi baru lahir

Bimbang tentang kesihatan dan kehidupan bayi mereka, ibu bapa mencuba pelbagai cara rawatan, termasuk pembuangan hernia dengan bantuan upacara magis. Dengan bantuan kaedah tersebut, sangat baik untuk melengkapi rawatan tradisional. Konspirasi akan berkesan hanya jika peraturan tertentu diikuti:

 1. Adalah perlu untuk yakin dengan kuasa perkataan itu, semasa ritus ibu meletakkan tenaga positifnya, yang selalu dirasakan oleh anak.
 2. Ritual itu dilakukan hanya pada bulan, yang berkurang. Ia adalah semasa tempoh upacara ini, anda boleh menyingkirkan semua yang tidak perlu dan berbahaya, kerana ini, keberkesanan semua tindakan dan kata-kata meningkat beberapa kali.
 3. Satu plot dari hernia pada pusar harus dijalankan oleh ibu atau nenek. Apa-apa tindakan oleh orang luar akan tidak berkesan. Bagi kanak-kanak yang sangat muda, kedua-dua ibu bapa boleh menjalankan upacara.
 4. Orang yang akan menjalankannya hanya perlu mengalami emosi positif. Kunci kejayaan adalah sikap emosi yang tenang dan positif.
 5. Mana-mana upacara kuat akan berkuatkuasa hanya jika disimpan secara rahsia. Tidak perlu berkongsi rancangan anda untuk upacara masa depan. Juga, tidak perlu berkongsi hakikat bahawa ritus itu membantu dan bayi itu pulih.

Cadangan sedemikian disyorkan agar dapat mencapai hasil yang baik.

Bagaimana untuk membincangkan hernia umbilik dalam bayi

Dengan bantuan ritual berikut, seseorang boleh bercakap tentang proses yang lebih besar. Plot hernia umbi dalam bayi yang baru lahir dijalankan pada waktu pagi, dengan sinaran pertama matahari. Ia adalah perlu untuk mengubati perut bayi, mengambilnya di dalam lengan anda, tiga kali anda perlu memulakan hernia dengan perkataan berikut:

"Ibu memakainya di bawah hatinya, menanti anda, berdoa untuk kesihatan dan berkongsi bahagia. Dan sekarang saya, hamba Tuhan (nama), saya bertanya kepada anda, Tuhan, untuk membantu saya / anak saya, memberkati dia sebagai Anak anda, Yesus. Bantu mengubati sakit hitam, tidak diketahui siapa yang datang. Semua elemen, bumi dan langit, laut dan darat, hutan dan lembah, datang untuk membantu saya, membantu untuk menghilangkan hernia yang dahsyat, hernia yang menghancurkan dan bengkak. Biarkan anak saya (nama) tidur dalam mimpi manis untuk kegembiraan hati saya. Simpanlah itu, malaikat. Biarkan penyakit kulit hilang tanpa jejak dan parut. Dengan nama Bapa dan Anak dan Roh Kudus. Amen. "

Kemudian meludahkan pada kawasan kulit yang rosak, selepas itu:

"Saya berdoa kepada-Mu, Tuhan, dengar doa saya, biarkan kata-kata saya tidak dapat menghilangkan angin, tidak dapat memotong kapak dan menghancurkan khabar angin rakyat. Biarkan kata saya disimpan tujuh meterai, tujuh kunci. Biarkan penyakit itu hilang dan tidak kembali. Amen. " Lebih baik membaca sendiri dengan bayi, supaya tidak ada orang lain yang akan mendengar.

Plot mudah

Terdapat satu hernia umbilikikal dalam satu kanak-kanak. Upacara ini termasuk solat yang boleh dibaca beberapa kali berturut-turut. Tiada pengetahuan dan sifat khusus diperlukan. Agar ritual untuk membawa hasil yang diinginkan, bilik mesti bersih dan tenang. Kanak-kanak harus berada dalam suasana yang baik. Masa yang paling sesuai adalah pagi.

Berhati-hati mengelilingi hernia dengan jari kecil tangan kiri anda, sambil membisikkan kata-kata berikut:

"Tuhan, tolonglah kami, keluarkan penyakit ini, dan anda, hernia, keluar dari tubuh. Pergi ke lubang yang jauh! Semoga selalu demikian. Amen. "

Dengan cara ini anda boleh bercakap bukan sahaja hernia, tetapi penyakit kulit lain pada badan bayi. Baca doa tiga kali, selepas setiap kali meludah ke bahu kiri. Selepas upacara, meterai itu hendaklah menjadi lebih kecil setiap hari.

Kuasa konspirasi ibu

Jika ibu mahu menyembuhkan anaknya sendiri, kaedah ini sesuai. Cinta dan tenaga positif ibu adalah jimat yang sangat kuat, mempunyai kesan yang benar-benar penyembuhan. Dan jika ibu juga membaca doa, hasil positif dipertingkatkan beberapa kali. Untuk melakukan ritual, anda perlu melakukan langkah-langkah berikut: Ibu sepatutnya menggigit kawasan hernia, kemudian, memegang bibirnya, berbisik perkataan berikut:

"Saya akan menggigit kamu, penyakit, kamu tidak akan lari dari saya di mana sahaja! Saya mempunyai gigi, tetapi anda tidak! Biarkan hernia ke mana anda datang dan jangan kembali! Begitu juga! "

Bicaralah kata-kata tiga kali, kemudian meludahkan bahu kiri. Ritual semacam itu dianggap paling kuat. Tetapi anda tidak boleh mengulanginya. Ia mula berkuat kuasa selepas sehari, secara beransur-ansur, pendidikan akan hilang.

Plot Vintage

Plak kuno hernia umbilical adalah sempurna untuk kedua-dua bayi dan kanak-kanak yang lebih tua, dan juga orang dewasa. Tetapi ia boleh digunakan hanya dalam kombinasi dengan pilihan rawatan konservatif, kerana konspirasi semata-mata tidak akan berkesan, tetapi hanya akan menguatkan kesan ubat-ubatan yang ditetapkan oleh doktor.

Selama tiga hari anda perlu bangun pagi, bersama dengan sinar matahari pertama. Whisper atas kawasan sakit di dalam anak teks berikut:

"Ayolah, lari, penyakit kotor. Pergi jauh dari kanak-kanak, di ladang yang bersih dan hutan tebal, kepada binatang itu, cuci dan menggerunkannya! Dan biarkan anak saya sahaja! Biarlah selama-lamanya. Amen. "

Ritus laluan dengan sabun

Terdapat juga mantra kuno dari hernia umbilik pada bayi. Semasa mandi seorang bayi yang baru lahir, anda harus memfitnah teks berikut pada sabun: "Sabun sabun, bantu, cuci kotor dan penyakit, cuci kotor di hutan yang tebal dan padat di dalam hutan, biarkan ia kekal di tempat itu selama-lamanya dan selama-lamanya. Amen. "

Kemudian dengan sabun ini untuk mencuci bayi, katakan doa itu lagi, meludah tiga kali di atas bahu kiri. Selepas itu, sabun mesti dikebumikan di bawah pokok, dibuang ke mana-mana takungan di tempat yang sepi.

Plot untuk hernia inguinal pada bayi baru lahir

Plot hernia pada bayi pangkal paha jarang digunakan, kerana jenis pendidikan ini lebih sering didiagnosis pada orang dewasa. Anda perlu membeli lumut air, plot dari hernia inguinal untuk membacanya di bulan purnama:

"Terdapat batu dalam lumut di belakang laut-okayan, Buyan yang gemilang menyembunyikannya. Di bawah batu itu, hidup ular itu. Dia akan makan semua penyakit, dia tidak akan sakit sendiri. Menggilap, ular, hamba Tuhan (nama) semua penyakit. Nikmati mereka, dan beri kami kegembiraan. Amen. "

Kaedah ini akan lebih berkesan jika anda mengumpul lumut anda sendiri. Bilas sebelum digunakan. Selepas fitnah, lampirkan ke kawasan yang terjejas. Sekiranya tiada hasil daripada kaedah tersebut, sangat penting untuk melawat pakar bedah secepat mungkin, kerana hanya seorang doktor yang boleh memutuskan bagaimana untuk menjalankan rawatan dalam setiap kes tertentu.

Satu lagi versi ritual adalah berkesan. Tetapi untuk pelaksanaannya, kanak-kanak itu harus mempunyai perasaan yang baik, emosi positif ibu penting, kerana tenaganya langsung mempengaruhi hasilnya. Untuk melaksanakan upacara memerlukan barang-barang tersebut:

 • lilin putih;
 • kain sutera atau kain bulu;
 • beg kecil kain.

Membeli barang-barang ini, anda tidak perlu mengambil perubahan. Berdiri dengan sinar matahari yang pertama, api ke lilin, berjalan di sekitar anak tiga kali lawan jam, membaca Bapa Kita. Kemudian baca teks 7 kali, setiap kali meludah ke flap. Selepas upacara itu, flap dan lilin harus dikeluarkan dalam beg dan dibakar di padang pasir. Selepas itu, selama tujuh hari, setiap hari, memasang lilin di rumah dengan api, berdoalah kepada Perawan Maria.

Tidak perlu menyebarkan kepada orang lain tentang ritual itu. Semua perkataan harus dibicarakan dengan jelas, tanpa kalah, lebih baik bahawa remah tidak tidur. Baca perkataan berikut:

"Hilangkan penyakit, ke hutan-hutan yang jauh, ke dalam hutan yang padat, ke laut dalam, ke ladang yang jauh! Anda adalah gigi yang tidak berdaya, dan saya zubat, oleh itu, saya akan menghembus nafas, menghalau kamu. Pergi mengamuk batu yang tegak, ekor oak centenary, mendidih air laut, dan jangan meninggalkan Hamba Tuhan (nama) sahaja! Pidato saya adalah keluli. Jadi jadilah! Amen

Doa adalah pembantu yang terbaik

Untuk menyingkirkan hernia pada bayi, air di mana bayi itu dimandikan harus diucapkan melalui doa. Untuk melakukan ini, doakan Theotokos Maha Kudus atau Panteleimon Penyembuh, serta Saint Artemy.

Teks doa untuk Panteleimon:

"Martir Besar Kudus dan Panteleimon Penyembuh, Allah yang meniru penyayang! Dengarlah kami, orang-orang berdosa, di hadapan ikon kudusmu, mereka yang berdoa dengan sungguh-sungguh. Mintalah kami dari Tuhan Allah dan pembantunya, peninggalan dosa dan perbuatan kami. Memberi kami dari penyakit mental dan fizikal. Kita mempunyai banyak dosa dan penyakit, memberi kita keselesaan dan pertolongan, maafkan dosa kita dan berdiri. Beri kami rahmat, sembuh penyakit. Dengan nama semua orang kudus, Tuhan, Bapa, dan Anak kita, dan Roh Kudus. Amen. "

Apakah ubat tradisional berfikir tentang kaedah tersebut?

Jika hernia umbilical adalah didiagnosis, rawatan di rumah hanya boleh digunakan sebagai kaedah tambahan. Perubatan konservatif mencurigakan jenis rawatan ini. Pakar menasihati merawat bayi hernia dengan pakar. Dan plot dari hernia pada kanak-kanak hanya boleh meningkatkan kesan terapi konservatif.

Horoskop Cinta yang luar biasa oleh Kerro

Ketahui apabila anda mendapati cinta dan kebahagiaan yang sebenar. Ikuti cadangan Marilyn Kerro dan dalam beberapa minggu anda DIJAMIN untuk mencari pasangan hidup atau kembali percikan dan suka hubungan.

Anda tidak boleh membincangkan horoskop dengan rakan-rakan dan keluarga, kerana anda mengubah jalan yang benar, melanggar jalan yang telah ditakdirkan