Operasi untuk hernia umbilik adalah langkah wajib, dan ia diberikan kepada semua orang tanpa pengecualian. Pembuangan dilakukan dengan kaedah ketegangan atau hernioplasti yang tidak ditegangkan, dan dalam setiap kes akan ada ciri-ciri sendiri tempoh pemulihan.

Korset perubatan untuk hernia tulang belakang Selama bertahun-tahun, tidak berjaya berjuang dengan kesakitan pada sendi? Ketua Institut Penyakit Bersama: "Anda akan kagum betapa mudahnya untuk menyembuhkan sendi hanya dengan mengambilnya setiap hari.

Prolaps injap Tricuspid (PTC) adalah keadaan patologi jantung yang disebabkan oleh kegagalan injap tricuspid di dalam diastole di atrium kanan, yang menyebabkan perkembangan ketidakseimbangan ketiak dan disertai dengan pulangan sebahagian aliran darah ke atrium kanan - regurgitasi.

Ramai yang yakin bahawa hernia intervertebral adalah laluan langsung ke meja operasi. Walau bagaimanapun, pendapat ini adalah salah: keperluan untuk menggunakan kaedah seperti penyingkiran, hanya terdapat dalam tiga peratus kes apabila terdapat peregangan kuat dari akar saraf atau saraf tunjang.

Sekatan tulang belakang dengan hernia digunakan dalam kes apabila ubat penahan sakit biasa tidak membantu. Ini adalah teknik yang berkesan moden, dengan cepat menghentikan serangan dalam tempoh pemisahan.

Hernia abdomen berlaku akibat patologi otot, apabila perbezaannya berlaku, dan melalui kecacatan yang terbentuk, organ-organ rongga perut keluar di bawah kulit. Penyakit ini boleh disembuhkan hanya dengan mengeluarkan kantung hernia.

Hernia boleh menjadi jenis yang berbeza. Setiap mempunyai ciri-ciri sendiri dan berbeza mempengaruhi tubuh manusia. Untuk menanggapi pertanyaan tentang sama ada hernia akan dibawa masuk ke dalam tentera, perlu memahami dengan betul ciri-ciri pelbagai jenis penyakit ini dan manifestasi mereka.