Rawatan kencing garam kanser

Groin

Masa baik hari! Nama saya Khalisat Suleymanova - Saya seorang phytotherapist. Apabila saya berusia 28 tahun, saya sembuh kanser rahim dengan herba (lebih lanjut mengenai pengalaman pemulihan saya dan mengapa saya menjadi phytotherapist di sini: Kisah saya). Sebelum anda boleh dirawat mengikut kaedah negara yang diterangkan di Internet, sila berunding dengan pakar dan doktor anda! Ini akan menjimatkan masa dan wang, kerana penyakit adalah berbeza, herba dan kaedah rawatan berbeza, dan masih ada komorbiditi, kontraindikasi, komplikasi, dan sebagainya. Tidak ada apa-apa untuk menambah, tetapi jika anda memerlukan bantuan dalam memilih herba dan kaedah rawatan, anda boleh mencari saya di sini oleh kenalan:

Thetephone: 8 918 843 47 72

Mail: [email protected]

Selamat pagi Saya Aigul. Pada bulan Disember 2017, bapa saya didiagnosis dengan kanser paru-paru di pusat kiri 4 peringkat. Dengan metastasis tulang. Sekarang kita berada di rumah. Dihantar untuk rawatan bersimpati. Di rumah dengan ibu saya mengelak melalui seluruh Internet. Ayah segelas soda dan air memberi minuman. Lima hari propyl Asd pecahan dua. Sakitnya hilang. Hanya ada sesuatu yang melambungkan perut. Dan dia berasa tidak selesa. Plus tidur cemas. Bangun dengan rasa takut yang lemas. Dua malam tidak tidur. Sangat kesal. Sensitif terhadap bau. Dan keletihan yang sangat kuat. Kadang-kadang pernafasan keras.
Dan dia tidak pergi bersamaku. Sangat kecewa. Dan kita meletakkan kompres garam di dalam paru-paru dan tulang belakang. Dari semua yang kami telah ditetapkan, kami meletakkan analgin + noshpa + dexamethasone dan dalam 24 jam dua kali tramodol.

Beritahu saya cara bertindak? Teruskan rawatan? Apa lagi yang boleh ditambah?

Sejak Perang Dunia Kedua, garam dirawat dengan garam - garam garam mempunyai sifat penyerap. Prosedur yang dilakukan dengan betul menyumbang kepada penyingkiran toksin dari badan, penyembuhan luka berlaku.

Garam membantu melawan onkologi

Sejak zaman purba, ia mendapati bahawa garam biasa menentang proses keradangan di dalam badan. Apabila memohon berpakaian tumor, sel akan dibersihkan daripada toksin dan memulakan proses pemulihan.

Perlu diberi perhatian bahawa garam digunakan dengan ketat dalam nisbah peratusan. Jika anda tidak mematuhi peraturan pematuhan, ia juga mungkin mencederakan kesihatan. Garam terhadap kanser bertambah baik selepas 10 memampatkan. Kadang-kadang ia memerlukan lebih banyak masa. Perkara utama adalah tidak menyerah, dan kerap menggunakan pembalut. Selalunya diambil 8% daripada komposisi garam.

Dalam sesetengah kes, satu standard yang berbeza digunakan, sebagai contoh: 80, 90 atau 100 gram garam setiap 1 liter air. Selepas memampatkan, yang dikenakan pada kawasan yang rosak berpenyakit, garam menghisap virus dan mikrob. Air hanya digunakan sulingan atau air hujan.

Perban garam untuk kanser: berkesan atau tidak berguna?

Garam terdiri daripada natrium klorida dan unsur surih. Ia bukan sahaja digunakan untuk meningkatkan rasa, tetapi juga boleh digunakan untuk rawatan penyakit dalaman atau luaran. Walau bagaimanapun, pembersih garam untuk kanser mempunyai keberkesanan yang tidak terbukti. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, bilangan prosiding mahkamah yang berkaitan dengan preskripsi yang tidak betul dari garam oleh ahli onkologi telah meningkat.

Di manakah mitos tentang kesan pemulihan garam pada kanser berasal?

Walaupun tajuk ini, tiada rawatan baru untuk kanser dengan garam. Para doktor dan saintis melaporkan fasa awal eksperimen di makmal yang telah membuktikan bagaimana peningkatan jumlah natrium klorida (garam) dalam sel menyebabkan kematiannya.

Para penyelidik tidak menyuntik garam ke dalam kanser. Mereka mencipta cara untuk mendapatkan garam di dalam sel, tetapi tidak dengan perban atau suntikan. Malah, penyelidik telah mencipta dua molekul baru yang mengikat kepada klorida dan memindahkannya ke sel. Peningkatan kepekatan klorida juga menyebabkan natrium memasuki sel.

Para saintis sudah tahu bahawa meningkatkan tahap garam dalam sel akan menyebabkan kematiannya, tetapi mereka ingin tahu mengapa. Pakar-pakar telah mendapati bahawa paras garam yang semakin meningkat di dalam sel-sel normal dan kanser di makmal menyebabkan kematian sel menggunakan salah satu mekanisme semulajadi yang dipanggil "laluan caspase-dependent." Ini adalah cara yang berbeza untuk kematian sel daripada yang sedang dimulakan dengan ubat-ubatan kanser. Para penyelidik berharap bahawa pengetahuan ini dapat digunakan untuk membangunkan ubat baru untuk terapi kanser.

Kajian ini dijalankan oleh penyelidik dari Korea Selatan, Amerika Syarikat, UK dan Arab Saudi. Ia dibiayai menerusi Inisiatif Penyelidikan Kreatif Negara di Korea Selatan.

Walaupun kebanyakan liputan kajian ini dalam Mail Online adalah tepat, tajuk utama menunjukkan bahawa kanser dapat dibunuh dengan menyuntikkan garam ke dalam sel. Walau bagaimanapun, ini tidak berlaku. Penyelidik telah mengetahui bagaimana sel (sel-sel yang sihat dan kanser) mati apabila mereka mempunyai tahap garam yang tinggi. Adalah penting untuk diperhatikan bahawa mereka melakukan ini hanya dalam sel-sel di makmal, dan bukan pada manusia atau benda-benda lain.

Walau bagaimanapun, mereka juga toksik kepada struktur selular yang sihat. Dos yang tinggi dadah juga berkesan memusnahkan sel-sel malignan, serta yang sihat.

Ujian lanjut bertujuan untuk mengetahui ubat-ubatan yang boleh bertindak ke atas kanser dengan kecekapan yang sama seperti garam, tanpa menjejaskan sel-sel yang sihat. Ubat-ubatan sendiri untuk melibatkan diri dengan pembalut dilarang sama sekali. Sebelum sebarang prosedur, rundingan dengan doktor adalah disyorkan.

Kanser kerana garam?

Garam, yang digunakan dalam industri makanan untuk produk daging dan sosis, mengandungi kira-kira 0.5% natrium nitrit. Apabila memasak sosis, daging dipanaskan dan biasanya menjadi kelabu-coklat. Daging yang dipertimbangkan dirawat dengan garam, jadi ia tetap merah, dan kehidupan simpanan sosis meningkat.

Menariknya, bahan-bahan lain, seperti sebatian yodium dan fluorida atau garam logam, digunakan sebagai agen tambahan untuk meningkatkan aliran aliran, yang mempunyai kesan yang mempercepat pembentukan nitrosamines. Nitrosamin meningkatkan risiko mengembangkan kanser kolorektal sebanyak 42%.

Intipati kaedah rawatan

Kanser adalah penyakit genom sel tunggal. Apabila molekul metil mengikat kepada DNA, sebatian yang sangat stabil terbentuk, yang juga diteruskan ke sel-sel generasi seterusnya. Walau bagaimanapun, sebatian ini boleh dimusnahkan dengan menggunakan enzim mereka sendiri. Sebatian epigenetik terdapat dalam semua tumor. Oleh kerana garam menjejaskan potensi elektrik pada dinding sel, akses kepada proses intraselular muncul. Setiap tisu mempunyai suis epigenetik sendiri di tempat yang biasa. Protein melipat satu helai DNA bersama, sementara yang lain membongkarnya. Molekul RNA dilampirkan pada DNA dan boleh menyembunyikan maklumat genetik.

Menurut medik alternatif, garam boleh memusnahkan sel kanser. Bergantung kepada tahap pembiakan yang tidak dibezakan dengan perubahan malignan, masa yang berlainan diperlukan sebelum menormalkan metabolisme sel. Kaedah ini mempunyai keberkesanan klinikal yang tidak terbukti dan dilarang sama sekali sebagai pengganti rawatan kanser biasa.

Kegunaan garam untuk kanser tidak terbukti.

Terdapat berpuluh-puluh kes penipuan di dunia di mana perban garam digunakan sebagai rawatan utama. Pada masa ini, terdapat bukti yang tidak mencukupi tentang keberkesanan perban garam untuk rawatan kanser. Rawatan yang tidak betul boleh menyebabkan akibat kesihatan yang membawa maut. Merawat onkologi diperlukan di bawah pengawasan pakar.

Kenapa pakaian garam tidak berguna dan tidak berfungsi menentang kanser?

Satu siri eksperimen molekul dilakukan menggunakan membran sel untuk menguji sebatian yang diteliti oleh penyelidik sebagai pembawa klorida. Selepas itu, mereka mengkaji mekanisme yang mendasari kematian sel dengan meningkatkan tahap garam dalam sel-sel kanser.

Para saintis mengkaji kesan sebatian pada jumlah natrium, yang kemudian memasuki sel melalui saluran natrium. Kemudian, pakar meneliti sel-sel manusia biasa dari kelenjar prostat dan paru-paru. Kajian ini bertujuan untuk menentukan bagaimana peningkatan jumlah natrium klorida (garam) dalam sel menyebabkan kematian mereka.

Eksperimen selanjutnya termasuk mengurangkan jumlah natrium atau klorida di luar sel untuk melihat bagaimana ini akan mempengaruhi keupayaan sel untuk meningkatkan tahap garam. Penyediaan amilorida (digunakan untuk merawat tekanan darah tinggi dan kegagalan jantung) digunakan untuk menghalang saluran natrium.

Penyelidik telah mencipta dua molekul baru yang menyertai klorida dan meningkatkan jumlah yang memasuki sel. Penggunaan ubat meningkatkan pengambilan natrium di dalam sel. Lebihan natrium klorida ini menyebabkan kematian sel melalui "laluan yang bergantung kepada caspase". Kematian sel berlaku dalam semua jenis sel yang digunakan, baik sihat dan kanser.

Kematian sel dari laluan ini tidak berlaku apabila kepekatan natrium atau klorida di luar sel-sel adalah rendah. Ini juga tidak berlaku apabila sel-sel telah direndam dalam amilorida, yang menghalang kemasukan natrium tinggi ke dalam sel-sel. Eksperimen-eksperimen ini menunjukkan bahawa tahap tinggi kedua-dua klorida dan natrium (dengan kata lain, garam) diperlukan di dalam sel untuk menyebabkan kematian dari laluan yang bergantung kepada caspase.

Para penyelidik mendapati bahawa meningkatkan tahap garam dalam sel normal dan kanser di makmal menyebabkan kematian mereka dalam cara yang bergantung kepada caspase. Ini adalah cara yang berbeza untuk kematian sel daripada yang sedang dimulakan dengan ubat-ubatan kanser. Para penyelidik berharap bahawa pengetahuan ini dapat digunakan untuk membangunkan ubat baru untuk merawat kanser.

Walaupun kebanyakan liputan kajian ini dalam Mail Online adalah tepat, tajuk utama menunjukkan bahawa kanser dapat dibunuh dengan menyuntikkan garam ke dalam sel. Para saintis telah mengetahui bagaimana sel-sel (sel-sel yang sihat dan kanser) mati apabila mereka mempunyai tahap garam yang tinggi. Adalah penting untuk diperhatikan bahawa mereka melakukan ini hanya dalam sel-sel di makmal, dan bukan pada manusia atau benda-benda lain. Perban garam mempunyai sedikit kesan, baik secara tempatan dan sistematik, ke atas sel-sel manusia.

Kematian sel dari laluan ini tidak berlaku apabila kepekatan natrium atau klorida di luar sel-sel adalah rendah. Ini juga tidak berlaku apabila sel-sel telah direndam dalam amilorida, yang menghalang penembusan natrium yang tinggi ke dalam sel-sel. Hanya kepekatan garam extracellular yang tinggi (yang dimulakan oleh berpakaian) tidak mencukupi untuk mencapai kesannya.

Otak boleh membuat kesan yang tidak wujud. Apa-apa kesan garam yang dirasakan tidak boleh dianggap sebagai lebih daripada plasebo. Jika garam jadual mempunyai sebarang kesan melampaui plasebo dan penyebuan, ia akan digunakan dalam amalan klinikal. Di samping itu, jika penggunaan garam meja membawa kepada kesan melampaui plasebo, anda mungkin memerlukan lebih banyak penyelidikan.

Terdapat berjuta-juta laman web yang sanggup membuat wang atas kesahihan, jadi anda perlu tetap ragu-ragu. Nasib baik, dengan penggunaan sains sebenar, dapat dilihat bahawa penyokong penyokong New Age 'penyembuhan dengan perban garam benar-benar palsu. Apabila ia datang kepada penyembuhan, semuanya dijelaskan oleh imaginasi yang kaya dan kesan plasebo.

Perban garam tidak membantu dalam merawat kanser

Sehingga 2018, 24 kajian telah dijalankan mengenai kesan garam meja pada pesakit kanser. Tiada kesan perubatan tertentu telah dikenalpasti. Para saintis percaya bahawa kesan garam tidak lebih tinggi daripada pacu. Walau bagaimanapun, kepercayaan dalam sifat penyembuhan di kalangan lelaki di jalan masih kekal.

Orang-orang melaporkan kesan yang sama garam meja, tanpa mengira sama ada ia palsu atau tidak. Jika palsu (plasebo) menghasilkan kesan yang sama seperti garam "sebenar", segala-galanya adalah disebabkan oleh imaginasi kaya. Garam meja tidak berfungsi di luar plasebo. Perban garam tidak menyembuhkan kanser atau penyakit lain.

Skandal garam dan litigasi

Bekas doktor dihukum di mahkamah serantau Feldkirch untuk penipuan komersil yang serius. Dikatakan bahawa lelaki itu menjual garam biasa sebagai ubat untuk pesakit yang sakit.

Penjara berusia 69 tahun itu secara sah dijatuhi hukuman penjara 18 bulan. Lelaki itu perlu menjawab di hadapan mahkamah kerana dia menjual penyelesaian salin kepada pesakit yang sakit dengan lisan sebagai ubat dan, dengan itu, mengatakan bahawa dia telah memperkayakan dirinya dengan kira-kira 62,000 euro.

Menurut dakwaan itu, bekas doktor itu menjual ampul Powerlight dari Ogos 2015 hingga Ogos 2016. Dia menjual Powerlight pesakit sebagai penawar kepada kanser, HIV, hepatitis atau malaria. Ampoules mengandungi hanya saline. Pesakit juga datang ke Vorarlberg dari negara-negara persekutuan lain untuk mendapatkan "ubat". Kebanyakan mereka adalah orang yang sakit parah yang mana ubat ortodoks tidak lagi dapat membantu.

Pekerja syarikat datang bersama untuk menyelamatkan pesakit kanser. Akibatnya, duda datang dari Austria Timur. Seorang ahli farmasi dari Vorarlberg menanamkan harapan kepada seseorang bahawa pakaian saline akan menyembuhkan isterinya untuk kanser. Dia menderita akibat kanser yang jarang dan teruk dan kehilangan perjuangan untuk hidupnya, walaupun dengan garam.

Perban garam mempunyai keberkesanan klinikal yang tidak terbukti, jadi dalam keadaan apa pun ia tidak akan digunakan sebagai kaedah rawatan. Ubat-ubatan sendiri yang berpanjangan dan tidak boleh berbahaya. Risiko utama adalah kekurangan kaedah terapi sains yang sebenar dan terbukti. Penolakan pesakit rawatan normal boleh membawa maut dalam masa yang singkat.

Semua rawatan untuk pakaian saline kanser tidak lebih daripada kesan plasebo

Para penyelidik menyimpulkan bahawa pengangkut sintetik boleh digunakan untuk mendorong kemasukan klorida, serta natrium. Ini membawa kepada peningkatan paras spesies reaktif oksigen (ROS) dan induksi kematian sel apoptotic melalui jalan kaspazzavisimy. Oleh itu, mereka mengatakan bahawa pembawa ion, oleh itu, merupakan pendekatan yang menarik untuk mengawal selia proses selular yang biasanya dikawal ketat oleh homeostasis.

Memahami mekanisme asas kesan garam pada kanser akan membantu membuka jalan bagi pembangunan dadah baru. Walau bagaimanapun, sehingga ubat baru berdasarkan sains ini masih jauh. Ubat baru harus menargetkan sel kanser dan tidak membahayakan kesihatan yang sihat.

LiveInternetLiveInternet

-Citatnik

7 TEKNOLOGI KESELAMATAN YANG DIPERLUKAN DARIPADA ORIENTAL OPENING SAINS YANG DIPERLUKAN TERAKHIR DENGAN TERAKHIR.

kita akan terus ohrenevat?

Adalah dinasihatkan untuk minum kopi dengan air tulen. Setiap orang yang telah ke Turki, tanpa gagal, mendapati bahawa apa yang ada di sini.

Mood yang baik! Kami ketawa!) Obershurtmbramier Seorang rakan sekerja mengatakan bahawa dia adalah seorang anak perempuan.

MANIFEST SELF-SUFFICIENCY MANIFEST SELF-SUFFICIENCY... Ini saya otv.

-Muzik

-Album foto

-Tajuk

 • kesihatan keluarga kanak-kanak (3360)
 • hidroterapi. terapi muzik, penyembuhan (59)
 • Ayurveda, saluran, meridian (35)
 • hipertensi. jantung varikok (6)
 • GMO (40)
 • kanak-kanak dan ibu bapa. hubungan (392)
 • cuti kanak-kanak, kelas dengan kanak-kanak, cerita dongeng. mul (168)
 • ubat maklumat. (1040)
 • bunyi penyembuhan (30)
 • Pawagam di rumah, masa lapang (160)
 • sistem limfa dan endokrin (119)
 • rumpai laut Laminaria Spirulina. (2)
 • Kesihatan kita berada di tangan kami. Onkologi (499)
 • vaksinasi. farmasi (66)
 • penyembuhan diri rempah ratus rumput Ayurveda (674)
 • nasihat doktor. Tips Kehamilan (89)
 • soda, hidrogen peroksida (29)
 • umur tua adalah kegembiraan, ingatan, pemikiran (87)
 • sendi. tulang belakang. gigi gusi (180)
 • kehilangan berat badan tanpa diet - makan betul (92)
 • sekolah. textbooks.international.languages ​​(211)
 • sistem endokrin (21)
 • Kosmologi Pencipta. Kuasa semangat.. (925)
 • Vegetarianisme. Syroedeni. Pembersih sel (55)
 • video filem (865)
 • video esoterica (107)
 • Genetik gelombang. Penyembuhan dengan bunyi, P.Goryaev (39)
 • pokok (24)
 • rumah itu. kampung. garden.work (1155)
 • tingkap kaca berwarna. gambar di atas batu (25)
 • Decoupage kraf. Trik Hayat (100)
 • perniagaan rumah, membuat wang di plot taman (12)
 • haiwan domestik (16)
 • strawberry.clubber. beri (58)
 • bawang merah. bawang putih. lobak (35)
 • planet naik rendah // Eco-settlements (91)
 • timun, zucchini, lobak. lobak (47)
 • lampu lilin. cermin, pasu (37)
 • tips, maklumat, (458)
 • percutian Lakukan sendiri (73)
 • Pembaikan rumah. Hiasan Dinding (124)
 • lukisan pemulihan perabot. Gypsum. Mosaic (111)
 • ciptaan buatan tangan, Kelas Induk (93)
 • Seed.plitsy. katil baja (167)
 • tomato, kentang., Yerusalem artichoke (103)
 • bunga Orkid (108)
 • Wanita dan Lelaki (754)
 • solek dengan tangan anda sendiri (83)
 • urut kosmetik. penjagaan kulit (98)
 • fashion.clothes. kasut bergaya lusuh. buatan tangan (109)
 • kehidupan sebenar dan mengejutkan (368)
 • Barat Timur.. Teknologi baru (1053)
 • Globalisasi.. (289)
 • Chip. Pasport. kad tunggal (79)
 • permainan. pelukis. ujian. pemacu denyar (11)
 • seni. muzium. budaya (400)
 • koleksi. (19)
 • anak patung (14)
 • Budaya Rusia (47)
 • belajar untuk menarik. (30)
 • FOTO FOTO. Macrophoto (124)
 • artis. gambar-gambar. ilustrasi (57)
 • Komputer Telefon bimbit (165)
 • Perolehi pada komputer (5)
 • kecantikan, alam, bandar, negara (238)
 • Resipi (734)
 • vegetarian, smoothies, membersihkan badan (49)
 • persediaan untuk musim sejuk (74)
 • salad, reka bentuk makanan (41)
 • kuih-muih, pencuci mulut, gula-gula (210)
 • minuman, tincture, rempah ratus, (62)
 • roti dom. ladu (42)
 • Muzik untuk jiwa. Pleikast, Estrada Luar Negara (265)
 • The Unknown Rahsia. Hipotesis. (1131)
 • sihir runes. (152)
 • Berita Nota menarik, (4097)
 • Mengenai cinta (225)
 • masyarakat toleransi (3647)
 • hanya keserakahan (145)
 • Rusia "Orang-orang Slavik". Tartaria (100)
 • Ukraine Crimea (231)
 • . Politik. Kuasa (2108)
 • timur. islam (23)
 • Kepentingan yang menarik.. Stalin. (21)
 • Kementerian Kebudayaan (18)
 • berita dari Kementerian Kesihatan (234)
 • Menipu Sberbank (595)
 • Rusia (1431)
 • Zionisme. Khazaria Illuminati (255)
 • jumlah kawalan (233)
 • Bangsa, Jepun, Gypsy (7)
 • petua pada lirik (19)
 • POETRY (133)
 • Amsal.. buku. Artikel. esei (222)
 • psikologi. psikologi alkohol (742)
 • Kesedaran. Thin World (2383)
 • Elemental Spirits (11)
 • yoga, meridian, saluran (18)
 • bulan darah = kuasa darah (34)
 • mudras (2)
 • masa baru. mistik. mantoid. (104)
 • warna ray chakras (21)
 • Chelyabinsk "meteorite" (8)
 • Tenaga. kontrak. teknologi. meditasi. (797)
 • minyak pati (9)
 • sukan pelancongan gaya hidup yang melampau (51)
 • falsafah sains sains sains (994)
 • Hyperborea (18)
 • tamadun yang hilang, (45)
 • cerita foto Komunal (41)
 • FLORA. FAUNA. MOTIVATORS POSITIF. (178)
 • Kucing. lumba-lumba (49)
 • teh.coffee.binging.coffee (9)
 • Keadilan kanak-kanak. jantina (207)
 • Humor Positive, Motivators (247)
 • Program pendidikan undang-undang. UNDANG-UNDANG (120)

-Cari dengan buku harian

-Langgan melalui e-mel

-Statistik

Apa doktor berdiam diri, kaedah rawatan Kanser. Rawatan garam


Kanser boleh sembuh dalam beberapa hari dan minggu dengan mengikuti beberapa garis panduan mudah! Apa yang mereka berikan kepada kami bukannya garam?
di Amerika dan sesetengah negara Eropah, mereka menerapkan teknologi penambahan gelas tanah dan pasir ke garam, serta fluorida ditambah kepada air minuman, yang dapat difahami untuk apa.
Maklumat lanjut di http://drleonardcoldwell.com/

Menakjubkan, sifat penyembuhan garam
Originally posted by rinat70 at Amazing, penyembuhan sifat garam
Asal diambil dari ga_lak_ti_ka dalam Amazing, sifat penyembuhan garam.

Asal diambil dari ajbolit444 Menakjubkan, sifat penyembuhan garam. Saya terkejut. Kisah ini ditemui dalam akhbar lama. Kami bercakap tentang sifat-sifat penyembuhan yang menakjubkan dari garam, yang digunakan semasa Perang Dunia Kedua untuk merawat tentera yang terluka. Semasa Perang Dunia II, saya bekerja sebagai kakak operasi yang lebih tua di hospital lapangan dengan pakar bedah I.I. Shcheglov. Tidak seperti doktor lain, dia berjaya menggunakan penyelesaian natrium klorida hipertonik dalam rawatan orang yang cedera.
Di permukaan yang luas luka yang tercemar, dia memakai serbet besar, longgar, kaya dibasahi dengan larutan garam. Selepas 3-4 hari luka menjadi jelas, merah jambu, suhu, jika ia tinggi, jatuh hampir ke paras normal, selepas itu plaster cast digunakan. Selepas 3-4 hari lagi orang yang cedera dihantar ke belakang. Penyelesaian hipertonik berfungsi dengan sempurna - kami hampir tidak mempunyai kematian.

Sekitar 10 tahun selepas perang, saya menggunakan kaedah Shcheglov untuk merawat gigi saya sendiri, serta karies, yang rumit oleh granuloma. Nasib baik datang dalam dua minggu. Selepas itu, saya mula mengkaji kesan saline pada penyakit seperti cholecystitis, nefritis, apendisitis kronik, penyakit jantung rematik, proses keradangan dalam paru-paru, reumatik artikular, osteomielitis, abses selepas suntikan, dan sebagainya.
Pada dasarnya, ini adalah kes individu, tetapi setiap kali saya menerima keputusan yang cukup cepat. Kemudian, saya bekerja di klinik dan dapat memberitahu anda tentang beberapa kes yang agak sukar ketika berpakaian asin ternyata lebih efektif daripada semua ubat lain. Kami berjaya menyembuhkan hematomas, bursitis, usus buntu kronik. Hakikatnya adalah bahawa larutan garam telah menyerap sifat-sifat dan mengeluarkan cecair dari tisu dengan flora patogen. Sekali semasa perjalanan perniagaan ke kawasan saya tinggal di apartmen. Anak-anak pelayan wanita mempunyai batuk kokol. Mereka terus menerus dan menyakitkan batuk. Saya meletakkan perban garam di belakang mereka untuk malam. Selepas satu setengah jam, batuk itu berhenti dan tidak muncul sehingga pagi. Selepas empat pembalut, penyakit itu hilang tanpa kesan.
Di klinik, yang dibincangkan, pakar bedah mencadangkan supaya saya mencuba salin dalam rawatan tumor. Pesakit sedemikian pertama adalah wanita yang mempunyai tahi lalat kanser di wajahnya. Dia memberi perhatian kepada tahi lalat ini enam bulan lalu. Pada masa ini, tanda lahir menjadi merah, meningkat dalam jumlah, cecair kelabu-coklat telah diekstrak daripada itu. Saya mula membuat pelekat garamnya. Selepas pelekat pertama, tumor menjadi pucat dan berkurang.
Selepas yang kedua, dia menjadi lebih pucat dan menyusut. Alokasi berhenti. Dan selepas pelekat keempat, tahi lalat memperoleh penampilan asalnya. Dengan pelekat kelima, rawatan itu berakhir tanpa pembedahan.
Kemudian ada seorang gadis muda dengan adenoma payu dara. Dia mempunyai operasi. Saya menasihati pesakit sebelum menjalani pembedahan untuk melakukan pembalut salin di dadanya selama beberapa minggu. Bayangkan operasi itu tidak diperlukan.
Enam bulan kemudian, dia juga mempunyai adenoma pada payudara kedua. Dan sekali lagi dia disembuhkan dengan bedah hipertensi tanpa pembedahan. Saya berjumpa sembilan tahun selepas rawatan. Dia berasa baik dan tidak mengingat penyakitnya.
Boleh terus meneruskan sejarah penawar ajaib dengan bantuan pakaian dengan penyelesaian hipertonik. Boleh bercerita tentang guru salah satu institut Kursk, yang setelah sembilan padi garam membersihkan adenoma prostat.
Seorang wanita yang mengalami leukemia, selepas memakai pakaian garam pada waktu malam - seluar dan seluar selama tiga minggu, mendapat semula kesihatannya.

Amalan menggunakan garam garam.

Yang pertama. Garam dalam larutan akueus tidak lebih daripada 10 peratus - sorben aktif. Dia mengeluarkan semua kekotoran dari organ berpenyakit. Tetapi kesan terapeutik hanya jika pembalut itu bernafas, iaitu, hygroscopic, yang ditentukan oleh kualiti bahan yang digunakan untuk berpakaian.
Yang kedua. Perlakuan garam bertindak secara tempatan - hanya pada organ berpenyakit atau pada bahagian badan. Apabila cecair diserap dari lapisan subkutaneus, cecair tisu dari lapisan yang lebih mendalam naik ke dalamnya, memasukkan semua prinsip yang menyebabkan penyakit: mikrob, virus, dan bahan organik.
Oleh itu, semasa tindakan pembalut dalam tisu badan pesakit, cecair dikemas kini, dibersihkan daripada faktor patogenik dan, sebagai peraturan, penghapusan proses patologi.
Ketiga. Pembalut dengan penyelesaian garam hipertonik bertindak secara beransur-ansur. Hasil terapeutik dicapai dalam masa 7-10 hari, dan kadang-kadang lebih banyak.
Keempat. Penggunaan penyelesaian garam memerlukan sedikit perhatian. Sebagai contoh, saya tidak akan menasihati memohon berpakaian dengan kepekatan penyelesaian melebihi 10 peratus. Dalam sesetengah kes, walaupun penyelesaian 8 peratus lebih baik. (Mana-mana ahli farmasi akan membantu anda untuk menyediakan penyelesaian).
Satu soalan akan muncul untuk beberapa: di manakah para doktor melihat, jika berpakaian dengan penyelesaian hipertonik sangat berkesan, mengapa rawatan ini tidak digunakan secara meluas? Ia sangat mudah - doktor berada di dalam rawatan dadah. Syarikat-syarikat farmaseutikal menawarkan lebih banyak ubat baru dan lebih mahal. Malangnya, ubat juga merupakan perniagaan. Masalah dengan penyelesaian hipertonik adalah terlalu mudah dan murah. Sementara itu, kehidupan meyakinkan saya bahawa perban itu adalah alat yang hebat dalam memerangi pelbagai penyakit.
Sebagai contoh, dengan sakit kepala dan sakit kepala, saya meletakkan pembalut bulat di dahi dan belakang kepala untuk malam. Selepas satu setengah jam, hidung berliku akan hilang, dan pada waktu pagi sakit kepala akan hilang. Untuk apa-apa selesema, saya memohon pembalut pada tanda-tanda awal. Dan jika saya masih terlepas masa dan jangkitan itu dapat menembusi tenggorokan dan bronkus, maka saya melakukan pembalut penuh di kepala dan leher saya (dari lapisan 3-4 kain nipis lembut) dan di belakang saya (dari 2 lapisan basah dan 2 lapisan tuala kering), biasanya sepanjang malam Penyembuhan dicapai selepas 4-5 prosedur. Pada masa yang sama saya terus bekerja.
Beberapa tahun yang lalu seorang saudara datang kepada saya. Anak perempuannya mengalami serangan akut krisis. Sepanjang minggu saya meletakkan tuala kapas pada hati yang sakit. Letakkannya dalam 4 lapisan, direndam dalam garam dan tinggalkan dalam sekelip mata.
Pembalut pada hati digunakan dalam batasan: dari pangkal kelenjar mamma kiri ke tengah-tengah garis melintang abdomen, dan lebar dari sternum dan garis perut putih dari bahagian depan ke tulang belakang di belakang. Pembalut rapat dengan satu pembalut lebar, lebih ketat - pada perut. Selepas 10 jam, pembalut dikeluarkan dan botol air panas digunakan di kawasan yang sama selama setengah jam.
Ini dilakukan untuk memperluaskan saluran hempedu akibat pemanasan yang mendalam untuk laluan bebas daripada massa hempedu yang kering dan dehidrasi ke dalam usus. Botol air panas dalam kes ini diperlukan. Bagi gadis itu, bertahun-tahun telah berlalu sejak rawatan itu, dan dia tidak mengadu hati.
Saya tidak mahu memberikan alamat, nama pertama, nama terakhir. Percayalah atau tidak, tetapi pemasangan kain tuala kapas 4-lapisan yang digunakan untuk kedua-dua payudara selama 8-9 jam pada waktu malam membantu wanita menyingkirkan kanser payudara dalam masa dua minggu. Kawan saya dengan bantuan perut garam yang digunakan terus ke serviks selama 15 jam, diatasi dengan kanser serviks. Selepas 2 minggu rawatan, tumor menipis 2-3 kali, menjadi lebih lembut, pertumbuhannya berhenti. Beliau masih kekal sehingga sekarang.
Penyelesaian saline hanya boleh digunakan dalam persalinan, tetapi tidak dalam keadaan kompres. Kepekatan garam dalam penyelesaian tidak boleh melebihi 10%, tetapi tidak jatuh di bawah 8%.
Berpakaian dengan penyelesaian kepekatan yang lebih besar boleh menyebabkan kemusnahan kapilari dalam tisu di kawasan pengenaan.
Pemilihan bahan untuk pemakaian sangat penting. Ia mesti bersifat hygroscopic. Itu mudah merendam melalui dan tanpa sebarang lemak, salap, alkohol, yodium. Mereka juga tidak boleh diterima pada kulit di mana perban digunakan.
Lebih baik menggunakan kain linen dan kain kapas (tuala), berulang kali digunakan dan lebih daripada sekali dibasuh. Akhirnya, anda boleh menggunakan dan kain kasa. Yang terakhir dilipat dalam 8 lapisan. Sebarang bahan lain - dalam 4 lapisan.
Apabila memakai pembalut, penyelesaiannya perlu cukup panas. Squeeze bahan pakaian harus sederhana supaya tidak sangat kering dan tidak sangat basah. Jangan letakkan apa-apa pada pembalut.
Dikatakan dengan pembalut atau pasangkan bantuan band - itu sahaja.
Dengan pelbagai proses paru-paru (dikecualikan apabila pendarahan dari paru-paru), lebih baik untuk meletakkan pembalut di punggung anda, tetapi anda mesti mengetahui penyetempatan sebenar proses tersebut. Membalut dada dengan ketat, tetapi jangan memerah nafas.
Pembalut perut adalah sekuat mungkin, kerana sepanjang malam ia dibebaskan, pembalut menjadi bebas dan berhenti bertindak. Pada waktu pagi, selepas mengeluarkan pakaian, bahan itu perlu dibilas dengan baik dalam air suam.
Untuk memasangkan pembalut lebih baik ke belakang saya, saya meletakkan roller antara bilah bahu di tulang belakang dan membalutnya bersama dengan pembalut pada lapisan basahnya.
Itu, sebenarnya, adalah semua yang saya ingin berkongsi dengan pembaca. Sekiranya anda menghadapi masalah dan anda tidak dapat menyelesaikannya di institusi perubatan, cuba gunakan bumbu garam. Kaedah ini sama sekali tidak sensasi. Dia hanya dilupakan dengan baik.


Dari ulasan pembaca:

- Tiada siapa yang akan berpendapat bahawa garam adalah suatu keharusan. Dalam tubuh manusia 300 g. Setiap hari stok ini dibelanjakan, dan setiap hari ia perlu diisi semula. Jangan berfikir bahawa garam hanya diperlukan untuk rasa makanan. Ia berfungsi sebagai bahan dari mana asid hidroklorik terbentuk dalam perut. Terima kasih kepada makanan asid ini dicerna, dan mikroba mati. Di samping itu, garam menyelamatkan kita daripada dehidrasi, mengekalkan kelembapan dalam badan. Sekarang garam boleh didapati secara meluas dan kami tidak menghargainya, tetapi ia tidak selalu berlaku. Pada zaman dahulu, peperangan nyata tercetus kerana garam, cukai dibayar di atasnya, dan rusuhan petani ditindas dengan pengedaran garam. Di China, mereka juga membuat wang dari garam.

- Untuk melakukan ini, masak garam air ke ketebalan sehingga ia mengambil bentuk adunan. Kemudian mereka membuat pai dari "doh" ini, meletakkan cap emperor itu dan mengeringkannya. Di negara-negara di mana tiada deposit garam, ia dilombong dengan beberapa cara yang rumit. Sebagai contoh, Maclay menulis bahawa orang-orang Papua mengumpul kepingan kayu yang lain di dalam air laut untuk waktu yang lama, membakarnya dan makan abu asin. Dalam masa kita, garam adalah dua jenis - batu dan sejat. Ia juga berbeza dengan jenis pengisaran dan kesucian (gred tambahan, gred tertinggi, gred pertama dan kedua). Garam batu diekstrak dari tanah dalam bentuk di mana kita bertemu di rak. Ia hanya tanah. Rasanya lebih lembut daripada yang tersejat, dan untuk musim sejuk, nyonya rumah suka dia. Garam yang menguap ditambang dengan larut. Air suling dipam ke dalam lapisan garam terus di bawah tanah, dan kemudian air garam disalirkan ke permukaan melalui paip, disejat di bawah vakum, dan garam yang tinggi diperolehi. Oleh kerana garam adalah produk yang kita makan kira-kira jumlah yang sama setiap hari, ia semakin digunakan sebagai pembawa unsur surih.

- Enrich garam terutamanya dengan iodin dan fluorin. Sebagai contoh, 60% garam yang dijual di Jerman dan 80% garam yang dijual di Switzerland diperkaya dengan fluorida. Garam ini digunakan untuk mencegah penyakit pergigian. Setuju bahawa kesan ubat gigi adalah kurang, tindakannya adalah setempat dan sangat singkat. Di negara-negara di mana kekurangan iodine diperhatikan, garam diperkaya dengan iodin. Di dalam badan kita, garam ini cepat hancur dan melepaskan iodin, yang diperlukan untuk kelenjar tiroid untuk mensintesis hormon tiroid. Penggunaan garam sedemikian dalam jumlah 5-6 g sehari sepenuhnya memenuhi keperluan tubuh untuk iodin. Hari ini, masalah kekurangan iodine sangat teruk. Pertama sekali, kerana bilangan besar orang yang terjejas olehnya, dan akibat yang mungkin berlaku untuk orang dan masyarakat.

- Di Rusia, misalnya, 98 juta orang terdedah kepada kekurangan iodin, lebih separuh daripada mereka adalah kanak-kanak, remaja, dan wanita hamil. Kekurangan iodin dalam diet membawa perubahan yang tidak dapat dipulihkan dalam sistem saraf. Kerana kerosakan kepada sistem saraf pusat pada kanak-kanak di kawasan dengan pengurangan pengambilan yodium, kelembapan mental berkembang - salah satu manifestasi yang paling teruk dalam kekurangan iodine. Garam adalah perasa utama kami, dan ia adalah perlu bagi manusia, kerana kuantiti semulajadi dalam air dan makanan tidak cukup untuk tubuh kita. Ingatlah bahawa keinginan garam yang berlebihan adalah penuh dengan akibat negatif. Ini membawa kepada peningkatan tekanan darah, penyakit jantung dan buah pinggang, dan dos 3000 mlg / 1 kg berat badan adalah maut. Seperti kata pepatah, "Tidak ada racun, ada dos."

- Nenek juga memberitahu legenda tentang soda, merawat parasit jika anda melakukan enema dengannya. Nah, dan masih nenek saya bekerja dalam peperangan di hospital, tiada perban baru (mereka memusnahkan orang-orang lama), tiada ubat, dan pesakit pulih. Yis secara langsung direbus di atas habuk papan dan dibenarkan diminum oleh pesakit (kekurangan asid nikotinik dipenuhi dengan cara ini, penyakit ini disebut pelagra), maka larva lalat ditanam pada luka yang dijangkiti dan dibalut. apabila lelaki yang cedera itu mula berteriak, pembalut itu dikeluarkan dan larva dibersihkan, larva memakan semua nanah dan daging yang dijangkiti, maka luka itu dibasuh dan dibalut, tidak ada keradangan, maka luka dipijat, walaupun kini aneh sekali untuk didengar. Tidak ada keperluan untuk ubat mahal, mereka tidak berada di sana, walaupun alkohol adalah kekurangan, ia digunakan dalam dos sebagai anestetik untuk amputasi.

-Kawan saya memberitahu saya bahawa mereka berada di Afghanistan (berkhidmat sebagai kecemasan) dengan garam dan digunakan, di mana-mana dengan kecederaan, darah serta-merta berhenti mengalir, kerana mereka tidak mengambil serbuan hospital lapangan :))

Rawatan Kanser Saluran

Rawatan dengan perban garam untuk onkologi

Perban garam adalah salah satu cara yang paling berkesan dalam memerangi banyak penyakit serius. Semua orang tahu bahawa garam boleh membunuh kuman dan membuang slag.

Sifat penyembuhannya digunakan berabad-abad yang lalu. Beliau adalah pembantu pertama dalam perang, apabila dadah bernilai berat mereka dalam emas.

Perban garam digunakan untuk luka dan luka yang meluas, mereka juga dirawat demam dan apa-apa proses radang.

Ciri-ciri rawatan dengan perban garam

Garam garam untuk onkologi

Rahsia rawatan garam adalah mudah: ia adalah sorben yang bertindak sebagai perencat kepada bakteria patogen, menghalang proses suppuration.

Di bawah pengaruh sifatnya, mikrob terpaksa bergerak lebih dekat ke permukaan kulit, oleh itu hampir semua pencemaran dan jangkitan kekal pada permukaan garam.

Rawatan penyakit dengan cara ini mempunyai ciri utama - perban garam bertindak di tempat di mana ia digunakan, iaitu, dengan cara tempatan, walaupun tidak mencederakan bahagian lain badan.

Anda boleh mendapatkan kesan yang baik dengan menggunakan rawatan ini selama empat belas hari. Penggunaan kerap garam secara berkala akan mempercepat proses penyembuhan.

Banyak yang menganggap rawatan garam sebagai salah satu kaedah unik mereka, yang boleh membantu walaupun dengan kanser, tulang dan sendi yang terkena. Garam dicirikan, pertama sekali, dengan sifat menyerap kelembapan, yang membentuk asas pakaian salutari sebagai kuratif.

Dalam proses penyerapan kelembapan, yang mengandungi kawasan yang terjejas, bersama-sama dengannya, bahan berbahaya, virus dan mikroorganisma naik ke permukaan. Tisu organ diperbaharui dan pemulihan bermula.

Proses patogen berhenti, tidak menyakitkan badan, yang penting.

Kaedah untuk penyediaan garam garam

Keadaan utama dalam kes ini adalah pematuhan ketat kepada perkadaran ramuan. Pelanggaran dalam proses itu akan menyebabkan kegunaan kaedah rawatan yang tidak berguna.

Beberapa peraturan mudah untuk diikuti akan menjadi kunci kepada pemulihan yang berjaya:

 1. Untuk penyediaan pakaian memerlukan garam, air panas, kasa atau pembalut.
 2. Sepuluh gram garam dan seratus gram air dicampur dengan sempurna sehingga penyelesaian hypertonic homogen diperolehi.
 3. Gauze dilipat dalam tujuh hingga lapan lapisan supaya lembut.
 4. Menyediakan pakaian kering yang direndam dalam larutan panas dan memerah. Ia perlahan-lahan dibasahkan. Jangan tetapkan penyelesaiannya.
 5. Pembalut digunakan untuk kawasan organ yang terjejas supaya ia meliputi seluruh kawasan.
 6. Betulkan kasa dengan pembalut supaya ia tidak tergelincir, menyediakan pertukaran udara. Keadaan ini sangat penting. Ia adalah keberkesanan berpakaian.

Apa yang perlu anda perhatikan:

 • adalah dilarang untuk mengenakan bahan kedap udara pada permukaan kain yang mana perban dibuat;
 • semestinya memerhatikan dos penyediaan garam. Jika tidak, pakaian garam mencetuskan membakar kulit;
 • Sebelum menggunakan pakaian, kulit perlu dibersihkan: basuh dengan air bersih dan sabun dan lap kering;
 • membaiki pembalut di tempat yang sakit dengan pembalut.

Contraindications

Garam garam untuk onkologi

Seperti mana-mana kaedah, rawatan dengan perban garam mempunyai kontraindikasi untuk digunakan. Sebagai contoh, mereka tidak boleh dikenakan di kawasan jantung dan hanya dengan kebenaran ahli onkologi boleh dirawat dengan kecederaan kepala.

Dalam kes penyakit kanser, kehadiran penyakit yang bersamaan seperti aterosklerosis vaskular, buah pinggang dan kegagalan jantung, migrain, penyakit hipertensi, sakit kepala berulang, penyakit saluran kencing, penyakit berjangkit tertentu dan gangguan metabolik, rawatan dengan pembalut garam tidak dikecualikan.

Satu lagi perkara penting ialah penggunaan penyelesaian garam betul-betul 10%, kerana kandungan garam yang tinggi mempunyai kesan yang bertentangan.

Tepung dengan garam, yang mengandungi natrium dan klorin, sel-sel mengganggu keseimbangan garam. Oleh itu, tidak pasti jumlah garam di dalam air, lebih baik untuk mencurahkannya sedikit.

Sekurang-kurangnya dengan cara ini, kemudaratan kepada badan akan kurang.

Rawatan kanser dengan perban garam digunakan sebagai kaedah tambahan, tetapi berkesan. Ia mula digunakan secara meluas semasa Perang Dunia Pertama. Oleh kerana kehadiran natrium dan klorin dalam tubuh manusia, perban garam tidak asing, oleh itu tiada kes penolakannya telah direkodkan.

Kehadiran kanser pada kanak-kanak juga boleh dicuba menggunakan ubat garam, resipi penyediaan sedikit berbeza daripada penyelesaian yang disediakan untuk orang dewasa.

Jika bagi orang dewasa terdapat dua ratus mililiter air untuk dua sudu teh, maka untuk kanak-kanak ada segelas gelas. Air itu sendiri boleh disuling dan dibotolkan. Ini tidak banyak perbezaan.

Satu-satunya perkara yang anda mahu lakukan ialah membawa air mendidih.

Untuk rawatan garam untuk memenuhi jangkaan pesakit, diperlukan untuk memakai pakaian garam secara tetap, untuk masa yang tertentu dan pada suhu tertentu.

Hakikatnya adalah bahawa masa pengaktifan air garam adalah dari sepuluh hingga lima belas jam, jadi tempoh yang berpakaian di kawasan yang terjejas sepatutnya tepat pada masa ini, kerana jumlah yang lebih sedikit tidak akan berkesan, lebih banyak dapat menyebabkan pembakaran kulit. Begitu juga suhu suapan garam. Apabila memakai pembalut ke permukaan kulit pesakit, untuk beberapa waktu, pesakit akan merasa sejuk, oleh itu, disyorkan untuk memanaskan air apabila merendam kain kasa, tetapi, tentu saja, hingga suhu optimum, supaya tidak mencetuskan pembakaran. Suhu optimum untuk pemanasan campuran tidak boleh melebihi tujuh puluh darjah.

Sains moden kaedah rawatan

Rawatan onkologi pada zaman moden sering tertakluk kepada perbincangan saintifik, penerangan, dan penyelidikan. Penyakit kanser berkembang dengan sangat cepat, jadi semua ciptaan, kaedah, ubat dan hasil yang diperolehi dalam satu cara atau yang lain, mempengaruhi kepentingan masyarakat dunia.

Rawatan kanser garam juga menjadi topik perbincangan umum. Pendapat saintis mengenai keberkesanan kaedah ini dibahagikan.

Satu kumpulan bersetuju dengan data hipotesisnya, dan yang lain dengan sendirinya enggan mengakui bahawa garam mempunyai sifat yang boleh digunakan dalam memerangi kanser. Pada pendapat mereka, perkara tidak boleh begitu mudah.

Tetapi, bagaimanapun, terdapat kes-kes di mana garam garam mengurangkan penderitaan pesakit tanpa harapan.

Garam terhadap kanser

Sebab-sebab kepentingan penyelidikan dalam mempengaruhi kanser menggunakan garam adalah berdasarkan percubaan untuk mencetuskan proses apoptosis dalam tubuh.

Ini adalah kematian sel automatik, yang berlaku akibat perubahan kepekatan ion yang berada di dalamnya. Sel-sel tubuh manusia adalah pembawa ion yang dimiliki natrium, kalium dan klorida.

Proses ini mengawal saluran ion yang melaksanakan fungsi pintu yang dipanggil, yang membuka akses kepada membran sel. Reaksi apoptosis adalah ketidakseimbangan tahap ion intrasel.

Dalam kanser dan sel-sel yang dipengaruhi olehnya, proses ini menyebabkan pembangkang, sehingga mereka menyahaktifkan saluran ion. Oleh itu, penggunaan kaedah buatan (apoptosis), yang menyebabkan pemindahan ion melalui membran, menyebabkan kematian sel kanser yang dipaksa, yang merupakan dorongan untuk pemulihan.

Pengaktifan apoptosis adalah proses yang agak rumit, kerana ion zarah-zarah yang sangat kecil. Sifat-sifat caj hidrofilik digunakan sebagai tindak balas tambahan. Ia adalah proses menggabungkan bahan dan air.

Rawatan kanser dengan garam melibatkan, di atas semua, proses melarutkan garam dalam air, di mana natrium dilepaskan.

Membran sel juga memerlukan sebatian lipofilik (lemak), oleh itu, mendorong ion untuk melewati mereka, proses perencatan sel-sel kanser bermula.

Berpakaian garam dengan minyak zaitun

Ada cara lain untuk membuat air garam. Garam larut dalam air dalam kadar biasa, tetapi ia bercampur dengan sedikit minyak zaitun. Ini adalah cara yang paling popular untuk mengubati kanser dengan garam di rumah.

Interaksi molekul yang mengandung minyak, air dan garam membentuk molekul dengan sifat khusus. Dia adalah pembawa ion. Sepasang ion, yang membentuk natrium dan klorida, bergabung dengan molekul, dengan itu memperoleh lipofilic penampilan.

Dengan memperoleh bentuk sedemikian, ia memperoleh harta untuk menyampaikan unsur-unsur ionik ke dalam sel, dengan itu bertindak pada struktur anomali zarah. Proses pembusukan sel-sel kanser adalah hasil dari proses yang meningkatkan konsentrasi klorin intraselular.

Oleh itu, rawatan kanser dengan garam mempunyai kesan positif. Apoptosis adalah paling berkesan untuk sel-sel yang termasuk dalam paru-paru, kolon, dan pankreas.

Malah lawan dari kaedah rawatan ini harus mengakui bahawa kandungan bahan yang berlebihan seperti natrium klorida dalam badan menyebabkan kanser terhalang, tetapi ia juga memberi tumpuan kepada hakikat bahawa apabila menggunakan rawatan garam sebagai kaedah tambahan, pemusnahan sel-sel yang sihat juga berlaku. Ini adalah satu-satunya kelemahan yang biasa untuk kaedah rawatan sedemikian. Di samping itu, perlu diingat bahawa kesan kemoterapeutikal pada kanser mempunyai ciri-ciri yang sama, iaitu dengan menggunakan kaedah tradisional rawatan, proses pemusnahan sel-sel yang sihat tidak dibatalkan.

Memandangkan semua perkara di atas, kita boleh menyimpulkan bahawa sel-sel yang terjejas mati akibat peningkatan kepekatan natrium klorida dalam badan. Oleh itu, untuk mencapai yang positif, ia mesti ditingkatkan, sambil mengurangkan jumlah amilorida, yang dalam proses menggabungkan dengan sel yang tidak normal menghalang natrium daripada meningkat.

Tujuan utamanya dalam penggunaan perban garam adalah untuk meringankan gejala kanser dan meningkatkan kesan terapeutik yang dijangkakan dari prosedur.

Menggunakan bungkusan garam, disarankan untuk tidak memakai pakaian nilon, terutamanya jika ia ketat. Nylon menjejaskan proses penyerapan kelembapan. Juga, pakaian dari bahan lain, walaupun semulajadi, tidak boleh dipakai jika bersebelahan.

Garam berpakaian dan kanser kulit

Garam berpakaian dan kanser kulit

Salah satu kanser yang paling kompleks ialah kanser kulit. Penyakit ini mempunyai tiga jenis, yang berbeza dalam aliran.

Pesakit karsinoma atau melanoma mengalami gejala yang menyakitkan dan kaedah rawatan kompleks yang tidak selalu memberikan hasil yang positif. Karsinoma sel basal dicirikan oleh kursus yang lebih ringan.

Dia tidak membenarkan metastasis jauh, oleh itu, mempunyai prestasi cemerlang dalam rawatan.

Ubat kemoterapi, radiasi dan pembedahan mempunyai kesan yang baik dalam proses penyembuhan, tetapi setiap jenis rawatan meninggalkan banyak bekas luka pada kulit.

Untuk menghapuskan akibat negatif seperti itu, ramai orang menggunakan kompres garam atau pembalut sebagai kaedah rawatan tambahan untuk penyembuhan kulit yang lebih berkesan. Pemampatan digunakan tidak lebih daripada sekali sehari sebelum mereka tidur. Penyelesaian ini disediakan oleh lapan peratus, dan kasa dilipat di lapan lapisan.

Tempoh rawatan memerlukan pengecualian dari diet pesakit manis, tepung dan daging. Makanan utama haruslah bahan herba dalam hidangan.

Dalam proses membangunkan kanser kulit, degenerasi abnormal melanocytes berlaku.

Melanoma dicirikan oleh kursus paling teruk, dengan keganasan tertentu, oleh itu, penyakit ini sepadan dengan kadar kematian yang tinggi di kalangan pesakit.

Dalam perjuangan melawan penyakit, pesakit memutuskan semua kaedah dan kaedah yang diketahui oleh kedua-dua ubat dan penyembuh rasmi. Kesan nontradisional pada kanser kulit termasuk penggunaan garam.

Ciri-ciri penyediaan garam untuk kanser kulit

Penyembuhan yang berkesan untuk rawatan pesakit melanoma adalah kompres saline yang disediakan dengan cara berikut:

 1. hangat satu liter air;
 2. laut atau garam berodod biasa dalam jumlah satu sendok teh yang dicairkan di dalam air;
 3. tambah soda (satu gram);
 4. tambah dua sendok teh minyak zaitun kepada larutan, campurkan semua bahan dengan baik;
 5. Campuran hangat digunakan untuk kawasan kulit yang terjejas, ditutup dengan selofan di atas dan diamankan dengan pembalut;
 6. kompres ditutup dengan tuala.

Mereka mengesyorkan melakukan pemampatan sedemikian sebelum tidur. Semasa operasi kompres, natrium menguap, yang mempunyai sifat penyembuhan, jadi pembalut disimpan sepanjang malam.

Pendapat perubatan rasmi apabila menggunakan kaedah rawatan ini adalah negatif, tetapi bagaimanapun ahli onkologi tidak melarang penggunaannya. Sebaliknya, biarkan sebagai kaedah tambahan, dengan ubat utama dan rawatan reseksi.

Kanser serviks dan saline

Onkologi serviks juga membolehkan penggunaan larutan garam. Untuk melakukan ini, mereka direndam dengan tampon dan dimasukkan ke dalam vagina untuk tempoh kira-kira lima belas jam. Keadaan utama untuk ini ialah sentuhan tampon yang direndam dalam larutan garam dengan leher rahim.

Istilah penggunaan tampon adalah kira-kira dua minggu. Sel kanser mempunyai keupayaan tinggi untuk agresif dan cepat berkongsi. Memperbanyak, ia menggunakan sejumlah besar nutrien yang membentuk tisu pesakit.

Untuk memastikan tahap metabolisme yang betul, sel mempunyai air yang mencukupi. Swab garam menghisap air dari sel kanser, jadi metabolisme di dalamnya terganggu. Akibatnya, sel kanser mati, yang merupakan matlamat rawatan dengan garam.

Memusnahkan sel-sel kanser, ia bukan sahaja menghalang proses pembangunan mereka, tetapi juga menyebarkan sejumlah besar mikroba, racun, virus dan produk kerosakan yang lain.

Menggunakan kaedah untuk kanser payudara dan adenoma prostat

Kanser payudara

Kanser payudara dan pakaian saline

Dalam kanser payudara, pembalut tebal empat lapisan digunakan. Ia digunakan pada waktu malam, apabila seseorang berada di kawasan dada.

Ia tidak perlu mendesak dada dengan pembalut, kerana prosedur berlangsung dari lapan hingga sepuluh jam, jadi pesakit harus merasa selesa semasa tidur. Tempoh rawatan adalah kira-kira tiga minggu. Secara berkala, pemantauan kadar jantung diperlukan.

Sekiranya bilangan denyutan per minit diperhatikan dibandingkan dengan jumlah yang pada awal rawatan, maka prosedur tidak digunakan setiap petang, setiap hari lain.

Adenoma prostat

Dalam adenoma prostat, garam batu biasa digunakan. Untuk melakukan ini, satu sudu teh garam dicairkan dalam tiga ratus mililiter air suam. Gauze dilipat dalam empat lapisan dan dibasahkan dalam larutan. Dimerah sedikit, berpakaian diletakkan di dalam selangkangan dan diinkubasi sehingga kering sepenuhnya.

Prosedur ini dilakukan sesering mungkin. Tempoh rawatan bergantung kepada tahap di mana penyakit itu berkembang. Ia boleh kira-kira tiga setengah bulan.

Sukar untuk menjalani cara hidup biasa yang biasa menggunakan jenis rawatan ini, tetapi keputusannya adalah berbaloi, kerana kita bercakap tentang melakukan rawatan yang boleh dikendalikan.

Kes-kes pemulihan dalam rawatan kanser dengan garam

Salah satu contoh bertuah tindakan berkesan garam berpakaian pada tumor adalah tahi lalat kanser di muka pesakit, yang, apabila dirawat dengan ubat rasmi, hanya bertukar merah, meningkat dalam saiz dan mula mengeluarkan cecair coklat kelabu.

Penggunaan pelekat garam di kawasan tahi lalat memulihkan penampilan awalnya yang sihat. Hanya empat prosedur yang cukup untuk memulakan proses reverse degenerasi tahi lalat dari kanser kepada yang sihat.

Akibat rawatan, operasi dibatalkan kerana ketiadaan keperluan tersebut.

Pencegahan dan rawatan kanser dengan rawatan garam adalah sel kanser takut kepada oksigen. Ia hidup dan berkembang dalam persekitaran yang tidak kaya dengan unsur kimia ini.

Jika terdapat air yang mencukupi di dalam badan, sifat-sifat yang dimiliki oleh garam meningkatkan jumlah darah yang beredar di dalam saluran darah. Hasilnya, ia membekalkan oksigen dan sel-sel imun aktif kepada semua bahagian badan.

Tisu kanser pada masa yang sama kehilangan keupayaan penting mereka, dan proses pemusnahan mereka bermula.

Rawatan Kanser Salin: Haruskah Kita Harapkan Untuk Kejayaan - Mengatasi Kanser

Garam adalah salah satu bahan yang paling sederhana dan paling misteri, berkait rapat dengan seseorang khususnya dan dengan kehidupan di bumi pada umumnya.

Sikap terhadap garam dalam persekitaran perubatan adalah dua: mereka secara aktif menakutkan pencinta makanan asin, memanggilnya "kematian putih".

Pada masa yang sama, tanpa garam, ubat tidak dapat difikirkan: tetapi ia adalah berdasarkan penyediaan dropper, membuat perban untuk luka purulen, inhaler, penyelesaian untuk infusions dengan edema serebrum, dan sebagainya. Sekiranya saya terkejut mendengar tentang rawatan kanser garam?

Benar, cara yang tidak tradisional ini berurusan dengan kejahatan utama manusia tidak disyorkan oleh ahli onkologi, tetapi oleh "penyembuh" yang sakit dan "penyembuh rakyat" dengan menggunakan saluran pengiklanan yang paling murah dan murah - Internet. Maklumat mengenai rawatan kanser dengan pengembara garam dari satu laman okolomeditsinsky yang lain, hanya sedikit berubah.

Anna Danilovna Gorbacheva

Para pengarang "kaedah" mengambil sebagai asas pengalaman jururawat garis depan Anna Danilovna Gorbacheva. Dengan bantuan perban garamnya yang ajaib, wanita yang layak ini didakwa berjaya merawat pesakit dari segala macam masalah, termasuk tumor ganas.

Ia tidak mengatakan bahawa peluang sedemikian mendapati tindak balas yang meriah di hati orang yang berhadapan dengan kedua-dua diagnosis yang mengerikan itu sendiri dan kesan sampingan ubat kemoterapi, terapi radiasi dan operasi, di mana onco-ahli bedah memotong segala-galanya yang boleh dipotong dengan tumor...

Saya benar-benar mahu mempercayai kesan terapeutik garam kerana, tidak seperti garam amanita, aconite, celandine atau hemlock, mineral "dapur" seolah-olah tidak berbahaya.

Mari kita lihat sama ada mungkin untuk menyembuhkan kanser dengan garam, dan sama ada ia bernilai menghitung pada pembebasan ajaib dari penyakit ini, dengan harapan kesan ajaib bahan yang sangat menakjubkan ini.

Garam: apa itu dan apa yang dimakan dalam perubatan

Formula kimia garam sangat mudah: NaCI. Bahan kristal ini - anak natrium alkali logam (Na) dan gas halogen klorin (CL) - dalam larutan berair memecah masuk ke dalam ion yang aktif terlibat dalam pelbagai proses yang sentiasa berlaku di dalam tubuh manusia.

Dalam larutan garam, sel darah bergerak melalui arteri dan urat, dan bersama dengannya - oksigen dan makanan, produk metabolisme tisu, hormon, kompleks imun, dan lain-lain.

Di samping itu, natrium dan klorin diperlukan untuk berfungsi dengan normal sel-sel dari pelbagai tisu, di mana, bersama-sama dengan ion kalium, mereka mengambil bahagian dalam kerja-kerja yang dipanggil natrium-potassium pam - struktur khusus membran sel (membran) yang berkekuatan tekanan osmotik yang dikehendaki sangkar dan belakang.

Agar saluran ini berfungsi tanpa kegagalan, mesti ada banyak garam dalam darah dan cecair interstitial seperti yang diperlukan: kedua-dua kekurangannya dan pam menyebabkan natrium-kalium pam berfungsi dalam mod kecemasan dan menyebabkan tubuh sebagai revolusi sebenar. Di bawah keadaan dan kepekatan tertentu, "revolusi" sedemikian boleh memberi manfaat.

Penyelesaian perubatan NaCI

Dalam amalan perubatan, dua jenis penyelesaian NaCI digunakan - isotonik dan hipertonik.

Kepekatan garam dalam larutan isotonik adalah sama dengan kepekatan garam dalam plasma manusia - 0.9%. Oleh itu, ia dipanggil fisiologi dan digunakan sebagai:

 • cara paling mudah untuk memulihkan kehilangan bendalir dan darah, mencuci semasa mabuk;
 • Asas-asas untuk pentadbiran ubat-ubatan pelbagai intravena.

Kepekatan garam dalam penyelesaian hipertonik adalah lebih tinggi daripada cairan darah dan tisu. Oleh itu, dalam hubungan dengannya untuk masa yang tertentu, bahagian-bahagian tisu secara beransur-ansur hilang air, dan dengan itu - toksin, bakteria, pelbagai "sisa" aktiviti selular dan bahan lain yang menghalang sel daripada hidup.

Ciri ini digunakan untuk menghilangkan edema, membersihkan luka bernafas, berkumur dengan sakit tekak, dan sebagainya. Seperti mana-mana ubat lain yang boleh menjejaskan homeostasis (mengekalkan keadaan optimum tubuh untuk hidup dan fungsi normal sel, tisu dan organ), perlu menggunakan "tekanan darah tinggi" dengan berhati-hati.

Hubungan komponen persekitaran dalaman badan

Homeostasis mengekalkan kesinambungan persekitaran dalaman badan. Keseimbangan ini dicapai melalui kerja sistem saraf dan endokrin, yang "memantau" komposisi dan sifat persekitaran dalaman dan, dengan perubahan mereka, mempengaruhi kerja sistem pernafasan, pencernaan, pernafasan dan lain-lain badan supaya perubahan ini dihapuskan.

Walaupun sel-sel hidup dapat mempertahankan "serangan garam", keupayaan mereka tidak terbatas: semakin tinggi kepekatan NaCL dalam persekitaran luaran, semakin sukar untuk sel-sel untuk mengatasi beban.

Dan jika membrannya hilang keupayaannya untuk mengekalkan tekanan osmotik yang normal, sel-sel mengambil air dan pecah atau mengecut.

Seperti yang anda ketahui, sel-sel kanser terbentuk dari sel normal tisu biasa yang "gila": mereka tidak lagi memahami isyarat badan dan melaksanakan fungsi normalnya, dan juga menjadi hampir tidak abadi.

Iaitu, mereka sentiasa berkembang dan berkembang biak, dan pada peringkat akhir penyakit mula bermigrasi bersama dengan darah dan berkecambah di organ lain, membentuk foci-metastase tumor menengah.

Menurut pengikut jururawat garis depan Anna Danilovna, penyelesaian hipertonik mengembalikan "status quo": tisu tumor dalam larutan garam mati dan orang pulih. Adakah hipotesis ini mempunyai hak untuk hidup?

Sebagai jururawat, Gorbachev "mencipta" rawatan untuk kanser dengan garam

Menurut kisah yang diberitahu kepada dunia oleh jururawat kepala hospital lapangan beberapa dekad yang lalu, dia mendapat rawatan dengan perban garam, diilhamkan oleh hasil penggunaan mereka oleh pakar bedah barisan hadapan I.I. Shcheglov. Menurut Gorbacheva, doktor ini berjaya menggunakan penyelesaian NaCl hypertonic untuk membasmi luka dan jahitan pasca operasi.

Selepas perang, Anna Danilovna mendapat pekerjaan sebagai seorang jururawat di klinik, di mana dia bekerja sepanjang hayatnya. Ia berada di sana bahawa dia terlibat dalam penyembuhan penyakit sendiri dengan bantuan pembilas garam, aplikasi dan pembilasan.

Gorbachev bermula dengan dirinya sendiri: penyelesaian salin membantu dia menghilangkan karies. Berikutan ini, wanita itu mula merawat dengan garam kenalannya, serta pesakit lain yang meminta pertolongan.

Rawatan itu berkesan untuk pelbagai penyakit.

Dalam artikel itu, jururawat berkongsi rahsia kaedah dan memberi nasihat kepada semua orang yang ingin mengikuti teladannya. Untuk kejayaan, ia tidak perlu begitu banyak: menggunakan air bersih (disuling, ditapis, dll.

), jangan melebihi kepekatan garam dalam penyelesaian (maksimum 10%, sebaik-baiknya 8%) dan jangan balut pembalut dengan bahan ketat udara.

Semua ini kelihatan agak munasabah, kerana penyembuhan cepat, luka mesti bernafas.

Keadaan khusus diperlukan untuk rawatan cholecystitis: selepas tidur malam dengan berpakaian garam, Anna Danilovna disyorkan berbaring di sebelah kanannya, meletakkan pad pemanas di bawahnya, dan berbaring di atasnya selama setengah jam. Teknik ini dibenarkan untuk menyingkirkan penyakit itu dalam masa seminggu.

Menurut wanita itu, dalam praktiknya terdapat satu kes (satu!) Penyembuhan untuk kanser kulit, menghentikan pertumbuhan kanser serviks (juga satu!), Dan menghilangkan mastopati (sekali lagi, hanya satu). Oleh itu, untuk bercakap tentang statistik tidak diperlukan pada prinsipnya.

Di samping itu, ada sebab untuk meragui kebenaran maklumat yang diberikan: bahan itu tidak mengandungi satu nama keluarga atau hasil analisis tunggal, bukan hanya dalam hal "merawat" dan "menyembuhkan" kanser dengan garam, tetapi dalam semua hal lain. Bagaimanapun, mungkin, dan kemungkinan besar, jururawat barisan hadapan yang ternyata menjadi wanita yang sangat bijaksana dan teliti dan tidak mendedahkan sama ada nama-nama pesakit yang sembuh atau maklumat lain yang perlu diperiksa.

Ia tidak masuk akal untuk memberikan petikan di sini dan artikel itu sendiri: anda boleh mencari rangkaian dengan mudah. Pemilik sumber, yang menerbitkan bahan itu, merujuk kepada fakta bahawa mereka menemui teks "di salah satu akhbar lama", tanpa memberitahu sama ada bilangan penerbitan, namanya, atau nama akhbar itu sendiri.

Kita semua cenderung untuk mempercayai mukjizat, terutamanya dalam situasi di mana, nampaknya, kita hanya boleh berharap untuk keajaiban. Oleh itu, kisah yang indah dan baik mengenai pakaian garam yang indah memberi inspirasi kepada orang yang mempunyai kanser untuk mencuba kesan penyelesaian hipertonik. Adakah patut dilakukan?

Bila dan kenapa pemakaian Gorbachev sangat berguna?

Seperti yang dinyatakan di atas, garam meja telah digunakan dalam perubatan selama berabad-abad dan telah berjaya digunakan hingga ke hari ini.

Semasa Perang Patriotik Besar, perban garam, dengan cara, telah digunakan di mana-mana (dan bukan hanya semata-mata oleh pakar bedah Shcheglov), terutama pada permulaan permusuhan, sehingga doktor barisan hadapan mempunyai antibiotik pertama di dunia - penisilin.

Penyelesaian hipertonik benar-benar menjadi perisai kuat dari jangkitan, memberikan pembersihan dan penyembuhan luka.

Benar, rawatan ini amat menyakitkan, bukan untuk apa-apa yang mereka katakan: "Jangan garam saya di luka." Hakikatnya ialah ion natrium merangsang kegembiraan sel dengan bertindak pada reseptor saraf.

Hanya kulit dan membran mukus saluran penghadaman dapat melindungi terhadap tindakan ini (untuk masa yang singkat). Oleh itu, kita boleh berenang di muara dan minum air asin.

Sekiranya penyelesaian hipertonik memasuki luka terbuka, ini menyebabkan kesakitan membakar. Walau bagaimanapun, dalam keadaan ketenteraan, apabila terdapat persoalan mengenai kehidupan dan kematian, doktor tidak mempunyai pilihan dan pesakit terpaksa bertahan.

Dalam amalan perubatan moden, perban garam pada luka terbuka hampir tidak diletakkan. Untuk melakukan ini, gunakan cara lain yang tidak menyebabkan pesakit sakit fizikal.

Sekarang mari kita beralih kepada aktiviti pasca perang jururawat kanan hospital ketenteraan Gorbacheva. Sudah tentu, kaedah rawatannya dengan penyelesaian salin dan pembalut sakit tekak, gigi, abses dan lain-lain proses menular tidak boleh dipanggil maju atau mengejutkan. Walau bagaimanapun, mereka benar-benar sangat mudah dan berkesan.

Terdapat beberapa keraguan mengenai cholecystitis. Ada kemungkinan bahawa kaedah yang dijelaskan di atas boleh membantu pesakit dengan keradangan pundi hempedu. Ia juga mungkin bahawa perban garam dapat memainkan peranan sokongan tertentu dalam hal ini.

Walau bagaimanapun, lebih banyak kelegaan yang timbul akibat pembebasan salur hempedu daripada hempedu bertakung.

Ini menyumbang tidak banyak garam sebagai setengah jam berbaring pada botol air panas pada waktu pagi - apa yang dipanggil "lubang" atau "penderiaan buta" - kaedah yang biasa digunakan dan sangat berkesan.

Bolehkah penyelesaian hipertonik membantu dalam rawatan mastopati? Sudah tentu, ia boleh. Pembalut yang digunakan untuk dada mengurangkan bendalir patologi dari saluran payudara, membantu mengurangkan manifestasi penyakit.

Kami beralih kepada rawatan kanser dengan garam. Sangat sukar untuk memusnahkan sel-sel kanser dengan penyelesaian hipertonik, kerana, tidak seperti sel-sel normal, mereka kurang terdedah kepada perubahan dalam homeostasis dan, oleh itu, lebih tahan lama dan tahan terhadap perubahan dalam alam sekitar.

Oleh itu, dalam larutan garam tertumpu, kebanyakannya tisu sihat dan sel darah, termasuk bentuk khas sel darah putih yang terlibat dalam kerja-kerja imuniti antikanser semula jadi, mati.

Akibatnya, tumor mendapat peluang terhad untuk pertumbuhan dan pembiakan.

Selain itu, penggunaan perban garam adalah penuh dengan perkembangan pesat penyakit ini dengan rupa metastasis, jika ada "pembukaan" lesi, yang boleh disertai dengan pelepasan sementara dan menipu keadaan dengan menghilangkan nanah dan toksin. Pada masa yang sama, sel-sel tumor yang dimusnahkan memasuki aliran darah dan memulakan "perjalanan" mereka melalui badan, membiak di kelenjar getah bening, hati, paru-paru, dan sebagainya.

Kesimpulannya

Mungkin bekas jururawat frontline tulus percaya bahawa saline dapat membantu dengan kanser.

Sesungguhnya, ketika dia bereksperimen dengan perban garam di kliniknya, mereka tahu sedikit tentang neoplasma ganas.

Walau bagaimanapun, tanpa merendahkan merit daripada doktor barisan hadapan secara umum, dan Anna Danilovna Gorbacheva khususnya, perlu mengenali ketidaksekalan kaedah rawatan kanser garam.

Tidak perlu kecewa kerana ini: hari ini, pesakit kanser mempunyai akses kepada ubat antikanker moden, yang bukan hanya selamat, tetapi juga sangat berkesan.

Rawatan alternatif sedemikian tidak semestinya digunakan secara berasingan, tetapi ini tidak perlu. Mereka adalah "kawan" dengan ubat rasmi, mereka dapat mengurangkan kesan sampingan kemoterapi dan radiasi beberapa kali, membolehkan mereka cepat sembuh dari operasi dan kembali ke kehidupan normal.

Rawatan kencing garam kanser

Selamat pagi Saya Aigul. Pada bulan Disember 2017, bapa saya didiagnosis dengan kanser paru-paru di pusat kiri 4 peringkat. Dengan metastasis tulang. Sekarang kita berada di rumah. Dihantar untuk rawatan bersimpati. Di rumah dengan ibu saya mengelak melalui seluruh Internet. Ayah segelas soda dan air memberi minuman. Lima hari propyl Asd pecahan dua. Sakitnya hilang. Hanya ada sesuatu yang melambungkan perut. Dan dia berasa tidak selesa.

Plus tidur cemas. Bangun dengan rasa takut yang lemas. Dua malam tidak tidur. Sangat kesal. Sensitif terhadap bau. Dan keletihan yang sangat kuat. Kadang-kadang pernafasan keras.
Dan dia tidak pergi bersamaku. Sangat kecewa. Dan kita meletakkan kompres garam di dalam paru-paru dan tulang belakang. Dari semua yang kami telah ditetapkan, kami meletakkan analgin + noshpa + dexamethasone dan dalam 24 jam dua kali tramodol.

Beritahu saya cara bertindak? Teruskan rawatan? Apa lagi yang boleh ditambah?

Sejak Perang Dunia Kedua, garam dirawat dengan garam - garam garam mempunyai sifat penyerap. Prosedur yang dilakukan dengan betul menyumbang kepada penyingkiran toksin dari badan, penyembuhan luka berlaku.

Fakta yang MENARIK: Merawat karsinoma dengan ubat-ubatan rakyat

Garam membantu melawan onkologi

Sejak zaman purba, ia mendapati bahawa garam biasa menentang proses keradangan di dalam badan. Apabila memohon berpakaian tumor, sel akan dibersihkan daripada toksin dan memulakan proses pemulihan.

Perlu diberi perhatian bahawa garam digunakan dengan ketat dalam nisbah peratusan. Jika anda tidak mematuhi peraturan pematuhan, ia juga mungkin mencederakan kesihatan. Garam terhadap kanser bertambah baik selepas 10 memampatkan. Kadang-kadang ia memerlukan lebih banyak masa. Perkara utama adalah tidak menyerah, dan kerap menggunakan pembalut. Selalunya diambil 8% daripada komposisi garam.

Dalam sesetengah kes, satu standard yang berbeza digunakan, sebagai contoh: 80, 90 atau 100 gram garam setiap 1 liter air. Selepas memampatkan, yang dikenakan pada kawasan yang rosak berpenyakit, garam menghisap virus dan mikrob. Air hanya digunakan sulingan atau air hujan.

Bagaimana untuk merawat kanser prostat dengan garam

Pada masa ini, onkologi bukan penyakit yang tidak boleh diubati. Ramai orang telah lama menggunakan ubat-ubatan rakyat dalam memerangi penyakit ini.

Selepas kesan ajaib penggunaan garam, anda boleh menolak pembedahan atau kemoterapi.

Tetapi jangan lupa bahawa ubat sendiri tidak selalu membawa hasil yang baik, tetapi sebaliknya membawa kepada kemerosotan. Sebelum memulakan terapi garam sebaiknya berunding dengan pakar.

Fakta yang diingini: minyak hempedu untuk kanser

Penggunaan garam yang paling sederhana dan paling biasa dalam kanser prostat ialah perban garam mengikut kaedah Bolotov. Untuk ini anda perlukan:

 • garam - 80 gram,
 • air suling - 1 liter,
 • kasa - 1 pek.

Untuk menyediakan penyelesaian salin, perlu membubarkan komponen utama dalam air. Untuk melakukan ini, panaskan cecair hingga 50 darjah dan kacau dengan baik, sehingga pembubaran selesai. Gauze dilipat dalam lapan lapisan. Basahkan bahan tersebut dalam larutan yang disediakan dan peras sedikit sehingga air tidak menetes. Sapukan mampat setiap malam ke pundi kencing dan pangkal paha. Pada waktu pagi keluarkan pembalut itu.

Kaedah rawatan saline dressing

Sebelum mengambil garam daripada kanser, disarankan untuk mengkaji kontraindikasi. Jangan sekali-kali tidak membalut pembalut. Untuk ini, hanya perkara pernafasan diambil. Anda boleh menggantikan kasa dengan kain katun. Sebelum memampatkan ia adalah baik untuk mencuci tempat dengan tumor, menggunakan sabun biasa dan air suam. Kemudian keringkan bahagian tubuh yang berpenyakit dan kemudian hanya boleh memakai garam digunakan.

Prosedur yang sama boleh digunakan pada bahagian lain badan. Sebagai contoh: garam dalam kanser payudara membantu dalam pembuatan kompres, selepas itu ia digunakan pada dada. Pemakaian penyembuhan yang sama boleh digunakan untuk kulit, tekak dan juga kanser paru-paru.

Fakta menarik: Aspirin Jantung Terhadap Kanser

Akibatnya, anda dapat melihat peningkatan yang ketara. Pergigian harus berada di kawasan tumor sekurang-kurangnya 8 jam. Jika perlu, kompres kasa boleh diperbaiki di sepanjang tepi dengan pita pelekat.

Garam Kanser Garam

Perubatan tradisional sentiasa popular untuk rawatan pelbagai penyakit. Penyakit kanser tidak terkecuali.

Rawatan semacam itu bukan sahaja mudah digunakan dan berpatutan, tetapi juga kecekapan yang tinggi. Rawatan garam dalam onkologi wajar mendapat perhatian khusus.

Dalam artikel ini kita akan mempertimbangkan ciri-ciri kaedah rawatan ini dan bagaimana ia berguna.

Garam dalam Onkologi: ciri dan faedah

Garam adalah sorben yang mempunyai kesan depresi pada bakteria patogen. Dengan bantuan produk ini, mungkin untuk mengelakkan proses suppuration.

Ciri utama rawatan ini adalah bahawa pakaian berpakaian di tempat yang terjejas segera. Kerana mereka hanya perlu memohon kepada kawasan yang terjejas.

Di bawah pengaruh garam berpakaian, semua mikrob berbahaya bergerak lebih dekat ke permukaan kulit. Oleh itu, semua kotoran dikeluarkan dari badan dan kekal di permukaan berpakaian.

Harus diingat bahawa rawatan dengan perut saline dalam onkologi, dengan syarat penyakit itu tidak diabaikan, membolehkan anda cepat sembuh dari penyakit ini.

Bagaimana merawat kanser dengan garam

Rawatan kanser dengan perban garam memerlukan kepatuhan yang ketat kepada semua perkadaran yang diperlukan untuk penyediaan salin. Terdapat cadangan khas yang harus diikuti semasa memasak. Ia bergantung kepada mereka betapa berjaya rawatan itu.

Kursus rawatan ubat-ubatan onkologi rakyat

Resipi Penyediaan Saline

 • Sediakan terlebih dahulu garam meja, air panas, kain kasa (perban lebar)
 • Larutkan 10 gram garam masak biasa dalam 100 gram air suam.
 • Ambil kain kasa atau pembalut lebar dan lipat dalam 8 lapisan,
 • Pastikan pembalut lembut, tidak ketat dan tidak nipis,
 • Haba penyelesaiannya
 • Tuangkan pembalut dalam larutan panas dan laraskan dengan baik,
 • Kencangkan pembalut supaya ia tidak menetes,
 • Memohon pembalut ke kawasan yang terjejas di dalam badan, ia hendaklah meliputi seluruh kawasan yang terjejas,
 • Selamat perban dengan pembalut atau apa-apa cara lain. Sangat penting untuk memastikan pertukaran udara yang baik. Ini sangat penting kerana keberkesanan rawatan bergantung kepada keadaan ini.

Apabila merawat kanser dengan kaedah ini, perhatikan hakikat bahawa mustahil untuk menggunakan bahan yang sukar untuk membiarkan udara melalui atau tidak membiarkannya sama sekali.

Benar-benar memerhatikan perkadaran dalam penyediaan ejen terapeutik. Kerana dosanya boleh menyebabkan luka bakar kulit.

Sebelum anda memakai pembalut, anda mesti terlebih dahulu membersihkan kulit dengan membasuh dengan teliti dengan sabun dan air, dan selepas itu ia perlu disapu kering.

Contraindications

Perban garam dikenali untuk sembuh dari kanser. Tetapi, seperti banyak kaedah rawatan lain, teknik ini mempunyai kontraindikasi sendiri. Oleh itu, sebelum memulakan rawatan adalah perlu untuk berjumpa doktor. Lebih baik lagi, lakukan rawatan di bawah kawalannya. Contraindications termasuk yang berikut:

 • Ia dilarang untuk meletakkan pembalut di kawasan jantung,
 • Ia tidak digalakkan untuk merawat kanser kepala kaedah ini,
 • Ia tidak disyorkan untuk menjalankan rawatan semasa kehamilan dan penyusuan.

Perban garam juga dilarang sekiranya kanser, jika pesakit mempunyai komorbiditi seperti:

 • Atherosclerosis kapal
 • Kegagalan buah pinggang, kegagalan jantung,
 • Sakit kepala
 • Migrain
 • Penyakit saluran kencing,
 • Penyakit berjangkit
 • Metabolisme terganggu.

Ingatlah bahawa rawatan ubat-ubatan rakyat bukanlah utama tetapi tambahan. Ini sangat penting semasa rawatan penyakit ini.

Artikel lain mengenai rawatan kanser (onkologi) dengan ubat-ubatan rakyat di rumah:

Rawatan kanser payudara dengan garam: kebenaran atau fiksyen

Bahan yang menyebarkan ketersediaan dan kelazimannya, untuk beberapa waktu mendapat kemasyhuran tambahan sebagai cara merawat tumor payudara. Garam Jadual mempunyai komposisi kimia yang mudah, jadi kesannya kepada badan tidak perlu dikaji untuk jangka masa yang lama. Adakah rawatan barah garam kanser garam berkesan?

Penggunaan garam dalam perubatan

Natrium klorida digunakan dalam ubat yang sangat meluas - penyelesaian 0.9% berfungsi sebagai asas bagi kebanyakan bahan yang diberikan secara intravena.

Penyelesaian garam hipertonik, kepekatan yang mencapai 8-10%, mempunyai sifat-sifat untuk menyerap cecair yang berlebihan dari tisu, yang mengakibatkan kematian sel yang secara langsung mempengaruhinya.

Aplikasi luaran penyelesaian garam didasarkan pada kesan ini:

 • dalam rawatan luka purulen (terutamanya dalam bidang pembedahan ketenteraan);
 • untuk membilas dengan keradangan tonsil dan proses purulent rongga mulut.

Dalam penyelesaian dengan kepekatan sehingga 10%, bakteria patogen bukan sahaja binasa - ia juga merosakkan sel yang sihat yang berada di permukaan tisu. Tetapi kesan terapeutik dalam proses keradangan dan purulen, kaedah ini memberi.

Garam untuk kanser payudara

Rawatan dengan garam kanser payudara terdiri daripada penggunaan pakaian yang direndam dalam penyelesaian yang tertumpu kepada kulit di kawasan tumor.

Pada masa yang sama harapan diletakkan pada fakta bahawa penyelesaian akan menembusi melalui kulit dan bertindak pada neoplasma, mengurangkan saiznya.

Kesilapan utama adalah bahawa garam bukan penyerap untuk toksin - ia hanya boleh mengeluarkan cecair yang berlebihan, dan ia tidak bertindak secara selektif pada tumor, tetapi memberi kesan kepada semua tisu di kawasan pakai yang digunakan.

Pembalut yang diresapi dengan larutan garam, dengan pengenaan biasa, dapat mengeluarkan sebahagian cecair yang terkumpul di kawasan tumor. Disebabkan ini, sesetengah pesakit mungkin dapat melihat pengurangan saiz tumor. Tetapi penawar untuk kanser dengan cara ini tidak akan berlaku.

Sel-sel kanser jauh lebih sensitif kepada perubahan dalam keadaan persekitaran di mana mereka berada. Oleh itu, kesan yang membawa kepada kematian sel-sel yang sihat akan membawa kesan yang tidak ternilai kepada yang dilahirkan semula. Walaupun penyelesaian garam bertindak secara langsung pada tumor, seperti dalam kanser kulit, ini tidak akan menghalang pertumbuhannya, kerana penyebab kanser tersebut adalah dalam perubahan genetik.

Penggunaan pakaian saline untuk rawatan kanser payudara boleh memberi kesan pelepasan sementara dan menipu, tetapi tumor akan berkembang. Proses yang berpanjangan boleh berubah menjadi metastasis dan kemerosotan yang tajam. Tanpa menggunakan kaedah terapi sistemik atau tempatan, tanpa pemerhatian oleh ahli onkologi, peluang untuk mengubati kanser payudara cenderung kepada sifar.