Halaman rumah Penyakit: A hingga Z KecantikanPerubatan rakyat Bantuan perubatan DietSemua tentang ubat-ubatan dan makanan tambahan Berita perubatanMengenai kesihatan Kelab rekreasi Persediaan untuk rawatan penyakit keradangan tulang belakangDalam rawatan penyakit keradangan tulang belakang di tempat pertama adalah ubat dari kumpulan ubat anti-radang nonsteroid yang dapat mengurangkan keterukan proses radang dan memperbaiki perjalanan penyakit.

Kaedah Bubnovsky adalah alternatif yang sangat baik untuk pemulihan selepas kecederaan sendi, penggantian mereka, serta untuk merawat banyak patologi. Penggunaan gimnastik terapeutik dengan ketara dapat mengurangkan kesakitan dan mengurangkan masa pemulihan badan.

Ringkasan: Disc terhidu pada tahap C5-C6 membawa kepada sakit di bahu, di bawah kuku, di leher, kebas kelamin. MRI diperlukan untuk diagnosis. Rawatan konservatif yang paling berkesan, rawatan pembedahan disebabkan oleh peratusan besar komplikasi harus dielakkan.

Hernia umbilical, gejala dan rawatannyaHernia umbilical sering didiagnosis pada wanita, kerana kehamilan dan kelahiran melemahkan cincin otot umbilik, di mana kandungan perut rongga bulges: dinding perut, omentum, gelung usus dan usus kecil.

Penonjolan cakera intervertebral boleh memburukkan lagi kehidupan seseorang - sama ada remaja atau orang yang lebih tua. Penyakit berbahaya ini boleh menjadi tidak dapat dilihat pada mulanya, dan sakit belakang sakit yang ringan, yang merupakan ciri tahap pertama penyakit, akan dikaitkan dengan keletihan, mengalihkan perhatian di tempat kerja atau di gim, atau bahkan orang itu akan mengabaikannya.

Mengapa muncul?Kulit di kawasan cincin umbilika hampir tidak mempunyai lemak, dan parut umbilik ditakrifkan oleh kain dengan keanjalan yang sangat rendah. Dinding abdomen di bahagian pusar tidak mempunyai sarung tisu penyambung yang padat.

Diafragma adalah plat yang terdiri daripada otot yang memisahkan dada dari rongga perut. Apabila doktor mendiagnosis pesakit: hernia pembukaan esofagus, dapat diperhatikan bahawa kerongkongan esofagus naik dari pesawat diafragma.

Osteoporosis adalah penyakit yang bersifat sistemik progresif dan disertai oleh penurunan ketumpatan dengan perubahan selanjutnya dalam struktur tisu tulang.Pada masa ini, isu diagnosis osteoporosis masih difahami sepenuhnya, jadi takrif penyakit ini tidak menimbulkan sebarang masalah.