Filem untuk pembedahan

Groin

Masalah jangkitan nosokomial (VBI) dan jangkitan sekunder semasa operasi pembedahan sangat penting untuk semua negara di dunia. Untuk mencegah jangkitan nosokomial pembedahan, bahan antiseptik dan bahan penghalang digunakan. Rawatan praoperasi tidak mensterilkan, tetapi hanya membasmi kulit, mikroorganisma tetap berada di permukaan dan dalam lapisan subkutan. Untuk mencipta permukaan yang benar-benar steril, adalah perlu menggunakan filem operasi pelekat polimer di mana satu irisan kulit dibuat. Mereka menyediakan permukaan yang steril sepanjang operasi itu, mencegah penghijrahan bakteria dan penghijrahan bakteria daripada kulit pesakit melalui kakitangan sarung tangan dan peralatan pada permukaan luka, memastikan bahawa tiada serat kain tersebut pada permukaan kulit meliputi bahan adalah tetap. LLC GK PALMA menghasilkan dua jenis filem operasi pemotongan: EMAKRYL dan SILAKRYL.

STICKY OPERATIONAL FILM EMAKRYL

Filem operasi melekit digunakan untuk bidang pembedahan selepas penyediaan preoperative biasa. Rawat kulit dengan penyelesaian alkohol atau alkohol iodin. Filem EMAKRYL terdiri daripada dua lapisan - filem operasi melekit dan kertas pelepasan. Dalam proses memohon filem pada kertas pelepas kulit dikeluarkan. Senaman dibuat secara langsung melalui filem, yang kekal pada kulit sehingga akhir operasi. Dijual oleh syarikat "PALM" EMAKRIL operasi melekit mempunyai filem melekit saiz bidang 340 x 400 mm (jumlah saiz, dengan tepi bukan pelekat 500 x 400 mm) atau 340 x 200 mm (jumlah saiz, dengan tepi bukan pelekat 500 x 200 mm).

Filem EMAKRYL dihasilkan dalam pakej kumpulan sebanyak 5 buah, disterilkan oleh radiasi.
Dengan urutan individu saiz filem operasi EMAKRIL boleh diubah.

STICKY OPERATIONAL FILM SILACRYL

Filem SILACRYL berbeza dari filem EMAKRYL dalam udara dan kebolehtelapan wap. Disebabkan harta yang unik ini, filem SILACRYL, yang membolehkan kulit bernafas, tidak terkelupas walaupun selama operasi yang panjang (6-8 jam). Filem SILACRYL dihasilkan dalam dimensi yang sama seperti filem EMAKRYL. Sejak filem SILACRYL sangat tipis, ia disalin dengan lapisan tambahan polietilena semasa pembuatan. Oleh itu, filem SILAKRIL terdiri daripada tiga lapisan: filem operasi melekit, polietilena pendua, kertas anti-pelekat. Kertas pelepasan dikeluarkan dalam proses memohon filem ke kulit, dan salinan polietilena - segera selepas overlay. Potongan dibuat hanya selepas penyingkiran polyethylene berlebihan.

Filem SILACRYL dihasilkan dalam pembungkusan kumpulan sebanyak 5 buah, disterilkan oleh radiasi.
Dengan urutan individu saiz filem operasi SILACRYL boleh diubah.

Semua filem operasi boleh dibekalkan dalam bentuk yang tidak steril.

maklumat tambahan

ARAHAN UNTUK PERMOHONAN FILM OPERASI

1. Pembukaan pakej polimer dan semua operasi yang berkaitan dengan penggunaan filem pelekat di medan pembedahan hendaklah dilakukan oleh pasukan operasi di kot lab steril, tangan steril dan instrumen.

2. Rawat kulit dengan penyelesaian alkohol atau alkohol iodin. Dalam kes rawatan kulit dengan larutan antiseptik bukan berair atau lain-lain alkohol, ia adalah mustahak untuk mengelakkannya dengan alkohol. Baiklah keringkan kulit. Tunggu sehingga kering.

Jangan gam pada kulit basah!

3. Buka beg pembungkusan individu. Keluarkan produk yang dilipat dari beg itu dan terangkannya.
Untuk filem operasi EMAKRIL:
Produk ini terdiri daripada 2 lapisan:
a) Salutan pelindung kertas;
b) Filem pengoperasian.
Untuk filem operasi SILACRYL:
Produk ini terdiri daripada 3 lapisan:
a) Salutan pelindung kertas;
b) Filem pengoperasian;
c) Salutan polietilena.

4. Ambil produk dengan tepi yang tidak melekat dan letakkannya di kedudukan yang rata di atas medan operasi dengan salutan pelindung kertas ke bawah.

5. Kupas lembaran kertas.

6. Gosok filem operasi, melicinkannya dari pusat ke pinggir untuk penumpukan yang boleh dipercayai pada kulit dan mencegah pembentukan buih-buih udara.

7. Hanya untuk filem operasi SILACRYL.
Keluarkan lapisan polietilena, mengambilnya dengan dua tangan di tepi, sementara untuk mengelakkan mengelupas dari filem operasi, tarik salutan polietilena di sepanjang permukaan badan!

8. Penahan dibuat secara langsung melalui filem, yang ditinggalkan pada kulit sehingga berakhirnya operasi.

9. Sebelum menjahit luka kulit, kupas filem itu pada jarak 5 cm di sekitar luka, menjahit luka, dan kemudian keluarkan sepenuhnya filem itu.

Filem pembedahan

Filem antimikrobial digunakan untuk melakukan campur tangan pembedahan yang berbeza-beza kerumitan dan jangka masa. Penggunaan filem antimikrobial memberi prinsip utama keselamatan pesakit - asepsis dan antisepsis. Operasi dalam keadaan seperti itu tidak mengalami komplikasi, mengurangkan risiko proses menular dan keradangan, memperbaiki keadaan luka pasca operasi.

Filem jenama 3M

Filem 3M memimpin pasaran produk perubatan. Dalam aktiviti rawatan dan pencegahan, filem-filem ini digunakan untuk sebab-sebab berikut:

 • Tahap tertinggi antiseptik.

Filem pembedahan menghalang hubungan persekitaran dalaman dengan luaran. Kulit pesakit adalah sumber mikroorganisma yang dianggap sebagai oportunistik dan tidak mendatangkan kemudaratan dalam keadaan normal. Tetapi pesakit dengan penyakit itu, immunosuppression di bawah bius am lemah, dan faktor-faktor lain mewujudkan keadaan di mana mikrob menjadi oportunis ini berbahaya. Dengan pemotongan biasa, walaupun kulit yang dirawat adalah sumber mikroflora. Penggunaan filem pembedahan dengan pasti melindungi bidang pembedahan dan luka.

 • Keselesaan untuk kulit pesakit semasa pembedahan.

Liang-liang dalam bahan filem tidak mengganggu kulit "bernafas" walaupun semasa campur tangan yang berpanjangan. Tidak peduli berapa lama operasi berlangsung, risiko kerengsaan, tindak balas alergi dan pengekalan masih minimum. Bahan hipoallergenik sesuai untuk pesakit kanser, pesakit yang sangat muda, penderita diabetes dan ciri-ciri lain yang mempengaruhi keadaan kulit, menjadikannya sensitif.

 • Keupayaan untuk menggunakan filem pada permukaan tidak sekata.

Bahan elastik filem pembedahan mengambil bentuk permukaan tempat ia berada. Bidang pembedahan tidak terganggu, tidak ada pelepasan filem dan selekohnya. menjalankan operasi dalam keadaan sedemikian dengan selesa dan mudah.

 • Keupayaan untuk mengkaji bidang pembedahan.

Permukaan filem yang telus membolehkan kakitangan memantau keadaan kulit dan notis pada masa yang sedikit perubahan di sekitar luka.

 • Operasi keselesaan.

Pasukan pakar bedah tidak perlu menggunakan pakaian pembedahan yang tidak selesa, pengapit dan cangkul linen, yang mengganggu, basah dengan darah dan mengambil masa tambahan sebagai persediaan untuk rawatan pembedahan.

Varieti filem pembedahan

3M filem jenama yang paling kerap digunakan: Steri-Drape filem 1 ke hadapan, Steri-Drape filem 2 ke hadapan, Ioban 2 Antimicrobial diasingkan filem.

Filem-filem ini dibezakan oleh ciri-ciri struktur - beberapa digunakan di atas permukaan yang rata, dan yang lain - pada pelepasan. Ia bergantung kepada struktur filem, ia mungkin mengandungi elemen elastik.

Tempoh pembedahan, yang disertai dengan penggunaan filem, membezakan bahan untuk rawatan 2, 4, dan 48 jam.

Filem mungkin mengandungi antiseptik, yang dilepaskan ke dalam kulit semasa pembedahan. Terdapat filem tanpa fungsi ini, mereka direka untuk campur tangan yang lebih mudah dan pendek. Dan filem-filem lain direka untuk operasi yang lebih serius, antiseptik mereka merata memasuki kulit dan menghasilkan kesan antiseptik.

Bahan-bahan yang menghasilkan filem pembedahan

Dasar filem antimikrob adalah poliester. Lapisan pelekat terdiri daripada polyacrylate. Selain hakikat bahawa permukaan pelekat menyimpan filem pada kulit, aksulasi polyacrylate pada mikroorganisma sebagai pengekalan mekanikal. Filem boleh diresapi dengan iodophore, yang secara beransur-ansur dilepaskan dari filem dan membakar lapisan permukaan kulit.

Skop filem

Filem pembedahan digunakan untuk campur tangan pembedahan, lebih lama atau lebih pendek. Penggunaan filem itu mudah dan dalam persekitaran pesakit luar, di mana tidak ada syarat untuk pemprosesan penuh, dan di hospital, di mana aseptik dan antiseptik diperhatikan lebih ketat.

Operasi multi-point yang rumit, rawatan dengan implantasi dan lain-lain jenis rawatan yang serius adalah situasi di mana filem mengurangkan risiko komplikasi dan mewujudkan keadaan yang baik untuk pemulihan.

Cadangan untuk memilih filem pemotongan pembedahan

Antimicrobial cut pembedahan filem itu adalah disyorkan untuk digunakan dalam tempoh bersih campur tangan pembedahan dalam masa 4 jam, dan semasa prosedur pembedahan panjang mana-mana dengan implantasi alat perubatan ke dalam badan, atau di bawah dikurangkan status imun pesakit. Dalam SanPin2630-10 menyebut tentang permohonan sedang dipotong filem antimikrob untuk campur tangan pembedahan: "Untuk mengasingkan kulit bidang pembedahan menggunakan cadar steril, tuala, tuala. Filem pembedahan khas yang boleh dipotong dengan salutan antimikrob juga boleh digunakan, di mana pemotongan kulit dibuat. "

Raucodrape® Film Pembedahan adalah salutan pembedahan yang sangat elastik dan pelekat diri. Ia terdiri daripada filem poliuretana, yang digunakan kulit yang diterima dengan baik oleh kulit, pelekat polyacrylate, disalut dengan kertas siliconized.

Dimensi:

 • 15x20 cm art.25441
 • 30x20 cm art.25442
 • 40x35 cm art.25444
 • 45x20 cm art.25443
Raucodrape filem yang tajam (Raucodrape) adalah penghalang mekanikal yang menghalang mikroflora kulit daripada memasuki luka pembedahan.

Filem Raucodrape®

 • mikroba
 • wap yang telap
 • tahan air
 • tidak berbunyi
 • telus
 • meregangkan
Menggunakan "Raucodrape" membolehkan anda sepenuhnya menghalang kemasukan mikroorganisma dari kulit ke dalam luka pembedahan. Pakar bedah menerima medan pembedahan yang sepenuhnya steril sepanjang operasi keseluruhan. Masa operasi dikurangkan dan linen operasi disimpan. Ketegangan filem menjadikannya mudah untuk model dan melekat pada bahagian-bahagian tubuh dengan pelepasan yang kompleks. Ia dikeluarkan dari tubuh pesakit sama ada selepas jahitan atau sebelum menyedut luka. Terdapat dalam pembungkusan steril individu.

Penggunaan

 • Memberi tahap asepsis yang tinggi dalam bidang pembedahan.
 • Ia menghilangkan sentuhan tangan dan instrumen bedah dengan flora kulit, dan memungkinkan untuk secara drastik mengurangkan kemungkinan jangkitan luka dan risiko komplikasi pasca operasi.
 • Filem ini tetap teguh pada kulit pesakit dan mengekalkan "pernafasan kulit".
 • Mesti membetulkan pakaian operasi di kawasan kawasan operasi (bukan penggelek panas)
Arahan untuk digunakan
Membersihkan dan mengeringkan permukaan operasi. Tutup pesakit. Hanya melekat pada kulit yang kering sepenuhnya. Sekiranya kekurangan masa kulit tidak kering, keringkan dengan tampon steril sebelum memohon filem pembedahan.
1. Buka pakej. Steril mengeluarkan filem.
2. Spread filem pembedahan Raucodrape® di atas permukaan operasi dan tahan dengan tepi merah.
3. Keluarkan kertas penutup sejajar dengan tepi.
4. Letakkan pembungkus pembedahan Raucodrape® pada kulit tanpa kedutan dan tekan ke kulit dengan kain steril dengan pergerakan pelicinan bermula dari pusat.
5.Easy upaya untuk menarik filem pembedahan Raucodrape® di tepi dan keluarkan dari kulit pesakit.
6. Jangan keluarkan Raucodrape® filem pembedahan dari kulit pada sudut 90 °. Filem pembedahan Raucodrape® menyediakan penetapan yang boleh dipercayai semasa campur tangan pembedahan yang berlanjutan dan besar.
Untuk pembedahan intraperitoneal menggunakan filem operasi Raucodrape® (contohnya, nephrolithotomy, laparoscopy), penjagaan mesti diambil untuk memastikan bahawa zarah filem tidak dimasukkan ke dalam peritoneum oleh peralatan yang digunakan.

Steril sehingga pembungkus rosak.

Beli filem tajam "Raucodrape" (Raucodrape) di kedai peralatan perubatan online "MedMag24" boleh melalui laman web atau panggilan.
Pesanan anda akan diproses secepat mungkin, kakitangan kami akan menghubungi anda dan menyampaikan barangan dengan segera.

Filem untuk pembedahan

Bahan aseptik dan pakaian pakai buang untuk bilik operasi

Filem potong antimikrobial


Asas: filem polipropilena.
Pelekat: polyacrylate mesra kulit.

Filem cut antimikrobial dengan iodophor ZM ™ Ioban ™ 2 menggabungkan keupayaan untuk membasmi kulit dengan cepat dengan perlindungan jangka panjang luka daripada mikroorganisma kulit. Filem pembedahan dilekatkan ke kulit kering pesakit selepas medan pembedahan telah dirawat mengikut prosedur yang digunakan di klinik dan dikeringkan dengan serbet steril. Iodophor antiseptik secara beransur-ansur menonjol dari filem sepanjang operasi dan menyediakan untuk penekanan mikroflora bersama dengan kesan mikrobil yang tidak bergerak dengan filem melekit. Dihapus sebelum memohon jahitan kulit.

Filem potong antimikrob dengan iodophor - Manfaat:

o Aseptis tahap pembedahan yang paling tinggi sepanjang operasi akibat kesan gabungan iodophore dan mekanik immobilisasi mikrob disediakan pada hari ini.
o Hubungan dengan instrumen, sarung tangan dan cecair dengan bakteria kulit dan kemasukan mereka ke dalam luka tidak termasuk.
o Penindasan pelbagai mikrob, termasuk S. epidermidis, Staphylococcus aureus, E. Coli, Pseudomonas aeruginosa.
o Kulit pesakit "bernafas" melalui filem, yang memastikan ketat filem itu dalam operasi paling lama.
o Filem ini mudah diregangkan dan "mengingati" bentuk, yang membolehkan anda dengan ketat dan cepat membetulkannya pada bahagian relief dan bergerak.
o Ketelusan penuh filem ini memberikan tinjauan yang baik mengenai kawasan operasi.
o Memudahkan penetapan lembaran pembedahan di sekitar kawasan pemotongan (bukan pengapit dan pita pelekat).
o Ia mempunyai kesan antistatik.
o Hypoallergenic kerana pelekat akrilat.

Aplikasi yang disyorkan:

Untuk semua jenis operasi pembedahan - meliputi kawasan incision pembedahan untuk meningkatkan tahap asepsis.

Contraindications: kepekaan individu untuk iodophor.

Harga sah hari ini 03/12/2019

Bahagian produk lain

- Bahan aseptik dan baju pakai untuk bilik operasi -

| Filem Potong Antimikrobial Ayoban (Ioban) | Filem potong bernafas Steri-Drape | Pembungkusan dan pembedahan alat buang sekali pakai pembedahan, poket khusus. Poket khusus | Kit operasi (keterangan set dan harga) | Helaian operasi khusus (keterangan dan harga) |

telefon:
(812) 715-40-22
(812) 928-40-22
(812) 640-09-84

Filem steril untuk melindungi bidang pembedahan

Filem steril untuk melindungi bidang pembedahan

Filem incredive RAUCODRAIP (OPRAFLEKS) adalah salutan pembedahan yang boleh dicabut yang menghasilkan penghalang mekanikal untuk microflora kulit (S. Epidermidis, S. Aureus, E. Coli, dan lain-lain) di antara kulit dan luka pembedahan.
Medan pengendalian dirawat secara tradisional dengan bantuan penyelesaian dan pembasmian kuman dengan pembedahan linen, maka bidang pembedahan diliputi dengan filem RAUCODRAPE telus pelekat sendiri. Melekat pada kulit dan seluar pada masa yang sama, RAUKODREYP membaiki linen operasi (bukan cangkul dan pita pelekat).

Potongan dengan pisau bedah atau koagulator dilakukan secara langsung pada filem incisal.


Filem incision RAUCODREIP terdiri daripada membran yang bernafas, tetapi kelembapan dan membran mikro dan lapisan pelekat pelekat polyacrylate hypoallergenic. Penggunaan filem incisal RAUCODRAIP membolehkan anda dengan cepat menyediakan medan pembedahan steril sepanjang operasi.

Oleh itu, filem ini mudah diperbaharui, sesuai untuk operasi di pelbagai bahagian badan. Ia adalah perlu untuk mengeluarkan filem sebelum menjahit tepi kulit luka.


Terdapat dalam pembungkusan steril individu sebanyak 10 keping. Harga setiap pakej.

SURGICAL, SYNTHETIC FILM ADHESIVE, DISSEMINATING FILM - TISSUE BARRIER

Pembedahan Filem TissuePatchDural

Pembedahan Filem TissuePatchThoracic

TissuePatch3 pembedahan filem

Tisu filem pembedahan biasanya digunakan semasa operasi pembedahan pada dada terbuka, memastikan penghapusan segera pengaliran udara yang berlaku semasa operasi di paru-paru (TissuePatchthoracic). Dalam bedah saraf, satu filem pembedahan digunakan untuk mengelak dan mencegah aliran bendalir (termasuk cecair serebrospinal) dan / atau kehilangan darah di mana perlu untuk memulihkan dura mater. (TissuePatchDural). Di samping itu, filem pembedahan digunakan untuk mengelak, menguatkan perlindungan terhadap penghantaran udara, kebocoran kecil atau cecair cecair, untuk mengawal pendarahan yang lemah.(TissuePatch3)

TIDAK MEMBUAT LATIHAN:

Filem Tisu Pembedahan - tidak memerlukan persediaan sebelum digunakan dan sedia untuk digunakan pada bila-bila masa. Sebagai perbandingan dengan cecair, filem Pembedahan Tisu adalah jumlah kecil badan asing dan dijamin untuk mengekalkan ketebalan seragam seragam sepanjang seluruh permukaan permohonan. Filem ini diperbaiki dengan kain yang sangat tegas.

INCENNISE FILM memotong lapisan operasi

linen operasi.
Filem ini dilekatkan ke bidang pembedahan, yang sebelum ini dirawat dengan pembasmian kuman dan terhad kepada cucian pembedahan (harus dilekatkan pada kulit kering dan seluar dalam pada masa yang sama, melicinkannya dari pusat ke pinggir supaya dapat memperbaiki dan mencegah pembentukan gelembung udara secara selamat). Senaman dibuat secara terus pada filem, yang kekal pada kulit sehingga akhir operasi.
Lapisan pembedahan hypoallergenic sesuai untuk digunakan pada pesakit yang mempunyai kulit normal dan sensitif.

Lapisan pelekat polyacrylate sesuai untuk kulit yang normal dan sensitif, tanpa menyebabkan alergi dan kerengsaan apabila menggunakan lapisan operasi, ia mematuhi dengan baik dan mudah diedarkan di tapak permohonan.
Filem telus, ultra nipis, tahan lama, elastik, mudah polimer dan mudah polimer (poliuretana). Dengan ketat tetap dan sepenuhnya mengulangi pelepasan bahagian-bahagian badan, yang menghilangkan pelekat filem di sepanjang tepi hirisan, menyediakan penggunaan yang selesa. Filem incisive dengan pasti membaiki linen operasi (bukan klip dan pita pelekat), tidak mengelupas dan tidak bergerak semasa operasi, ia boleh digunakan di mana-mana bahagian badan. Penguasa saiz filem membolehkan untuk memilih operasi yang bersamaan dengan saiz medan operasi.
Tidak tahan terhadap air dan bakteria. Mengurangkan risiko jangkitan pembedahan: mencegah mikroorganisma daripada memasuki kulit ke dalam luka pembedahan dan memastikan kemandulan bidang pembedahan sepanjang operasi. Tidak termasuk sentuhan sarung tangan dan instrumen dengan mikroflora kulit. Bernafas dan wap yang telap, memberikan pertukaran kelembapan yang berkesan, membolehkan kulit "bernafas" tanpa menyebabkan kulit dan ketidakselesaan semasa penggunaan.
Tanpa polyvinyl chloride.
Mengeluarkan dengan mudah, tanpa rasa sakit, tanpa merosakkan kulit dan tidak meninggalkan kesan lapisan pelekat pada kulit.
Permukaan pelekat kertas pelindung mudah dikeluarkan, mengurangkan kemungkinan hubungan dengan tangan kakitangan dan alat. Ia mudah untuk bekerja dengan sarung tangan.
Pakej ini menunjukkan saiz dan saiz salutan pembedahan yang dipotong.

Asas: polimer (poliuretana) filem
Pelekat: pelekat polyacrylate
Gelaran lekat: normal
Borang dan dimensi pelepasan:

Memotong filem pembedahan

Antimicrobial cut pembedahan filem itu adalah disyorkan untuk digunakan dalam tempoh bersih campur tangan pembedahan dalam masa 4 jam, dan semasa prosedur pembedahan panjang mana-mana dengan implantasi alat perubatan ke dalam badan, atau di bawah dikurangkan status imun pesakit.

Dalam SanPin2630-10 menyebut tentang permohonan sedang dipotong filem antimikrob untuk campur tangan pembedahan: "Untuk mengasingkan kulit bidang pembedahan menggunakan cadar steril, tuala, tuala. Filem pembedahan khas yang boleh dipotong dengan salutan antimikrob juga boleh digunakan, di mana pemotongan kulit dibuat. "

Filem incisive Raucodrape pembedahan untuk asepsis bidang pembedahan 30x20cm, 10pcs, 25442

Kalkulator Penghantaran

Bentuk pelepasan lain

Penerangan:

Ia terpaku ke bidang pembedahan selepas rawatan tradisionalnya dengan penyelesaian pembasmian dan keterbatasan dengan linen operasi. Melekat pada kulit dan seluar pada masa yang sama, membaiki seluar pengoperasian (bukan cangkul dan pita pelekat). Doktor bedah membuat hirisan (dengan pisau bedah atau koagulator) secara langsung di atas filem. Asas adalah mebran separa telap (wap dan oksigen yang telap - "kulit bernafas" di luar adalah kelembapan-bukti dan mikro-telinga), gam polyacrylate tidak menyebabkan tindak balas alahan dan memastikan penegasan filem yang dapat dipercayai ke tepi luka sepanjang operasi keseluruhan.

 • Memberi tahap asepsis yang tinggi dalam bidang pembedahan;
 • Ia menghilangkan sentuhan tangan dan instrumen bedah dengan flora kulit, dan memungkinkan untuk secara drastik mengurangkan kemungkinan jangkitan luka dan risiko komplikasi pasca operasi;
 • Filem ini tegas dipasang pada kulit pesakit dan mengekalkan "pernafasan kulit";

Boleh dibaiki dengan pasti pakaian operasi di kawasan kawasan operasi

Filem pembedahan di Moscow

Sarung tangan bedah bedah tekstur steril. n / a

Filem pembedahan incisive Incise Incise untuk perlindungan.

Penyembuhan filem Suprasorb-F saiz 15 x 12 cm

Pisau bedah terbengkalai terbuat dari keluli karbon c.

Lateks-sfm lateks pembedahan steril p. 7 (s) na.

Sarung tangan bedah Hartmann Peha-taft Classic, dipadamkan.

Filem pembedahan Raucodrape yang incisive untuk asepsis Fr.

Filem pemotongan halangan untuk menutup ruang operasi.

Penyembuhan filem Suprasorb-F saiz 15 x 10 m (roll.

Lembaran pembedahan BARRIER untuk craniotomy.

Sarung tangan bedah Peha-taft Classis Hartmann Hartm.

Sarung tangan bedah latex steril saiz 7.5.

Sarung tangan melantai rantai steril

Penyelesaian sarung tangan pembedahan getah steril 7.5

Sarung tangan bedah, steril, bebas serbuk, teks.

Filem pembedahan incisive Incise Incise untuk perlindungan.