Masa baik hari! Nama saya Khalisat Suleymanova - Saya seorang phytotherapist. Apabila saya berusia 28 tahun, saya sembuh kanser rahim dengan herba (lebih lanjut mengenai pengalaman pemulihan saya dan mengapa saya menjadi phytotherapist di sini: Kisah saya).

Pembalut khas untuk hernia umbilik digunakan untuk terapi tidak invasif pada orang dewasa dan kanak-kanak. Hernia umbilical sering didiagnosis pada kanak-kanak kecil di bawah umur 3 tahun, sebagai peraturan, ini adalah bantahan kongenital.

Mudah Tunjukkan NilaiTidak menemui apa yang anda cari?Hernia di pangkal paha mungkin disebabkan oleh buruh fizikal yang berat, penyakit prostat, sembelit biasa, serta batuk kronik. Di samping itu, hernia boleh menjadi penyakit kongenital.

Pembalut - cara terbaik untuk mencegah hernia umbilikSelalunya, pembedahan untuk penonjolan hernia adalah dilarang. Ini boleh dikaitkan dengan banyak kontraindikasi: diabetes, obesiti, penyakit jantung dan vaskular, patologi kompleks, umur.

Hernia di belakang adalah, sebagai peraturan, setiap orang kedua. Semua kerana beban yang tidak rata di tulang belakang. Dalam peringkat akut, apabila rasa sakit teruk dirasakan, ubat tidak boleh dilakukan.

Yang merah adalah penonjolan organ-organ dalaman melalui pembukaan. Ia diperolehi atau kongenital. Yang terakhir ditemui pada anak-anak muda akibat pelanggaran perkembangan tisu penghubung, dan diperolehi akibat penuaan fisik yang teruk ketika otot-otot lebih lemah daripada tekanan dalam.

Mungkin anda telah menjumpai konsep "hernia terperangkap." Dalam kamus perkataan "penyerapan" diberikan definisi berikut:Penyerapan adalah penolakan tisu yang berdaya maju dari patch mati.

LINE WHITE ABSTRAK (linea alba; BNA, JNA, PNA) - tali pinggang tendon, yang dibentuk oleh persimpangan bundle tendon aponeuroses dari otot perut luas (Rajah); garis median menegak yang terletak di dinding depan abdomen.

Hernia dan kehamilan intervertebral adalah fenomena yang tidak saling eksklusif. Semasa mengandung, tubuh wanita tidak hanya mengalami perubahan dalam tahap hormon, tetapi juga mengalami peningkatan tekanan pada semua sistem dan organ.