Orang moden memimpin gaya hidup pasif yang utama, ini disebabkan oleh keunikan kerja. Oleh itu, kebanyakan mereka menderita penyakit tulang belakang. Patologi yang paling biasa termasuk osteochondrosis, hernia intervertebral, scoliosis, kecederaan kolum tulang belakang, dan lain-lain.

Adakah mungkin menggunakan aplikator Kuznetsov dengan hernia tulang belakangYa, mungkin menggunakan aplikator Kuznetsov untuk hernia tulang belakang! Lebih terperinci tentang keberkesanan aplikasi sedemikian dan sama ada aplikator Kuznetsov membantu dengan ini ditulis dalam artikel mengenai hernia tulang belakang serviks.

Arthritis adalah penyakit radang tulang sendi. Patologi sangat umum di seluruh dunia dan mempunyai pelbagai bentuk dan manifestasi klinikal. Seperti mana-mana penyakit kronik, arthritis dicirikan oleh tempoh penenggelaman atau ketiadaan manifestasi klinikal (remisi) dan gambaran gejala yang mendalam tentang penyakit itu (keterpurukan).

Bayi mempunyai risiko peningkatan hernia umbilik. Penyakit ini berlaku terhadap latar belakang otot perut yang lemah dan menangis tetap. Terdapat juga faktor luaran dan dalaman negatif lain yang boleh membawa kepada perkembangan patologi.

Hernia paramedia cakera l4 l5 adalah keadaan patologi, yang ditunjukkan oleh lesi degeneratif tulang rawan cakera intervertebral dengan anjakan separa atau lengkap ke dalam kanal saraf tunjang, yang seterusnya membawa kepada peregangan kedua di tulang belakang lumbar.

Pembedahan hernia intervertebral adalah langkah yang perlu apabila tidak ada cara lain untuk membantu pesakit. Selalunya, ini menghilangkan osteochondrosis kronik, yang tidak mempunyai rawatan sebelum ini.