Pastikan untuk dimasukkan ke dalam latihan senaman anda untuk peregangan. Otot anda mesti elastik dan kuat supaya tidak ada bahaya kecederaan.Penunjuk utama penuaan badan adalah fleksibiliti, komponen utama yang merupakan pergerakan tulang belakang dan belakang.

Apakah ciri-ciri diagnosis cakera hibrid L4 L5?Apakah diagnosis cakera herniasi L4 L5 bermakna? Surat itu menandakan bahagian tulang belakang, dalam kes ini ia "L", iaitu, lumbar, dari bahasa Inggeris "lumbar".

Artikel pengarang: Nadezhda NikolaevnaHernia garis putih perut di kalangan kanak-kanak (hernia epigastrik) adalah protrusi kantung hernia yang muncul melalui slot aponeurosis di dinding anterior perut.

Bergantung kepada tahap pembangunan, adenomyosis rahim dirawat dalam pelbagai cara. Sekiranya penyakit itu tidak berkembang terlalu banyak, ubat-ubatan digunakan dalam proses terapi.

Hernia aksial aperture makanan diafragma (AGPOD) adalah salah satu daripada patologi paling umum saluran gastrointestinal (GIT).Intipati penyakit iniDiafragma adalah otot pernafasan utama yang mewujudkan penghalang antara rongga abdomen dan sangkar tulang rusuk.

Sirosis hati adalah penyakit kronik, disertai dengan perubahan struktur di hati dengan pembentukan tisu parut, mengecilkan organ dan penurunan fungsinya.Ia boleh membangunkan terhadap latar belakang penyalahgunaan alkohol, hepatitis virus jangka panjang dan sistematik dengan peralihan berikutnya kepada bentuk kronik, atau disebabkan oleh pelanggaran sifat autoimun, halangan saluran empedu extrahepatic, cholangitis.

Hernia hiatal paksi dibahagikan kepada darjah selaras dengan keparahan dan saiznya. Hernia hernia akut 2 darjah dinyatakan dalam protrusi di dada, bukan hanya esofagus, tetapi juga perut.

Hiern hernia adalah patologi yang dicirikan oleh penonjolan organ perut melalui pembukaan esofagus diafragma. Sebagai peraturan, terdapat pergeseran esofagus bawah, perut, sedikit kurang kerap daripada organ lain.

Aktiviti pemulihan selepas pembedahan pada tulang belakang bermula dengan segera. Program pemulihan dipilih hanya secara individu: dengan mengambil kira jenis dan kerumitan prosedur pembedahan yang dilakukan, berat dan umur pesakit, dan penyakit bersamaan dalam anamnesis.