Hernia Inguinal dan tentera

Gejala

Sebagai permulaan, saya ingin menarik perhatian pengguna kepada hakikat bahawa setiap jenis hernia mempunyai ciri-ciri khususnya sendiri, jadi hanya seorang pakar yang berkelayakan boleh menangani semua ini. Kami akan cuba untuk mendapatkan jawapan kepada soalan sama ada mereka mengambil tentera dengan hernia? Sebelum conscript akan dihantar kepada tentera, dia mesti menjalani peperiksaan perubatan yang menyeluruh. Ketika dilihat dalam pendaftaran ketenteraan dan pejabat pendaftaran, bahkan tidak sedikit pun yang berkaitan dengan kesehatan seorang pejuang masa depan akan luput dari para dokter. Oleh itu, jika masalah kesihatan yang serius, termasuk kehadiran hernia, dikenalpasti, draf itu dapat dikeluarkan sepenuhnya dari perkhidmatan angkatan bersenjata.

Untuk ini, lelaki muda mesti menyediakan komisen tentera, semua dokumen yang diperlukan, keputusan ujian yang akan mengesahkan rayuan untuk hernia, osteochondrosis, sakit belakang, dll. Selepas mengkaji semula bahan-bahan yang disediakan, doktor akan membuat keputusan sama ada draf itu berada di bawah satu atau kes lain atau tidak. Jika doktor mempunyai apa-apa syak wasangka, pengambilan itu dihantar bukan pemeriksaan semula, ke klinik di tempat kediaman.

Adakah mereka mengambil tentera dengan hernia tulang belakang?

Pada masa kini, penyakit vertebrata semakin cepat, dan ini disebabkan oleh banyak faktor: gaya hidup yang salah, tenaga fizikal yang tinggi, sesetengah penyakit muskuloskeletal boleh diwarisi. Menurut statistik, di kalangan semua rekrut, 37% lelaki muda menghadapi masalah sistem muskuloskeletal (lihat artikel, yang tidak membawa penyakit ke tentera).

Mungkin semua orang tahu bahawa tentera adalah, di atas semua, peningkatan aktiviti fizikal. Oleh sebab itu, para draf dan ibu bapa mereka mempunyai persoalan yang sangat relevan: adakah mereka dipanggil untuk berkhidmat dengan hernia tulang belakang atau tidak? Pertama sekali, anda perlu memahami bahawa kewujudan penyakit ini bukanlah alasan untuk tidak berkhidmat dalam tentera. Draf lembaga akan mengambil kira jenis hernia dan tahap manifestasinya. Pada masa yang sama, mereka mengambil kira penyertaan dalam rekod perubatan draf itu, keputusan ujian dan pemeriksaan dalaman anak muda itu. Selepas keputusan itu, setiap orang yang merekrut diberikan kategori kecergasan:

 • "A" - yang merekrut sesuai untuk perkhidmatan di mana-mana pasukan
 • "B" - sesuai dengan sekatan kecil
 • "B" - apabila kategori ini menyediakan perkhidmatan ketenteraan semata-mata semasa perang
 • "G" - pihak berkuasa menerima penangguhan sementara, jika semasa peperiksaan perubatan suatu penyakit dikesan, masa diberikan untuk rawatan
 • "D" - penyakit serius telah dikesan yang tidak membenarkan berkhidmat dalam tentera

Panggil ke tentera dan hernia tulang belakang

Penekanan harus diberikan pada fakta bahawa tidak selalu mungkin untuk segera menentukan sama ada seorang lelaki muda sesuai untuk perkhidmatan ketenteraan. Katakan jika diagnosis diperbuat daripada hernia Schmorl, dalam kes-kes tertentu, seorang conscript dianggap sesuai, kadang-kadang sesuai dengan sekatan (anda boleh berkhidmat di mana-mana tentera kecuali pasukan elit dan khas). Terdapat keadaan ketika dengan diagnosis yang sama, seorang conscript dihantar ke simpanan. Kadang-kadang orang muda tidak menerima pembebasan, tetapi kelewatan. Selalunya ini berlaku apabila operasi dipindahkan dengan pemulihan lanjut. Seorang wakil boleh mengira penangguhan. Tarikh spesifik ditetapkan oleh doktor.

Adakah mereka dibawa ke tentera dengan hernia inguinal?

Beberapa perkataan mengenai penyakit ini - ini adalah keluar dari beg hernial melalui cincin inguinal yang diperluas. Jenis hernia ini boleh diredam dan tidak dapat diatasi. Apa lagi yang penting, patologi ini boleh menjadi kongenital, dan juga diperolehi kerana usaha fizikal yang berlebihan. Selalunya, penyakit ini sama sekali tidak menyakitkan, dengan penonjolan kelihatan walaupun dengan mata kasar. Bahaya dan penipuan penyakit terletak pada hakikat bahawa kemasukan otot inguinal serpihan usus boleh terjadi, maka pembedahan kecemasan tidak cukup.

Sudah tentu, persoalan sama ada mereka dibawa ke tentera dengan hernia inguinal, tidak ada jawapan pasti. Hakikatnya adalah bahawa hari ini penyakit ini sangat berkesan dirawat, terima kasih kepada campur tangan pembedahan. Oleh itu, dalam kebanyakan kes, para pelaku dengan patologi seperti itu diberikan kelewatan untuk menyelesaikan kursus dan rawatan lengkap. Selepas rawatan yang berjaya, komisen yang berulang diadakan, dan jika pemulihan lengkap dicatat tanpa komplikasi, maka para penggubal, bersama-sama dengan para pejuang lain, akan mengalami semua momen yang menyenangkan tentera. Mengikut statistik yang sama, 77% daripada 100 orang askar bertindak balas selepas berkhidmat, dan berkhidmat dengan jayanya dalam tentera.

Walau bagaimanapun, apabila kembalinya hadir, hernia terlalu besar, atau campur tangan pembedahan mustahil untuk sebab tertentu, pihak berkuasa diiktiraf sebagai tidak layak dan sepenuhnya dikecualikan daripada perkhidmatan di angkatan tentera. Ingatlah, dalam undang-undang Rusia, penyakit seperti hernia inguinal dikawal oleh Artikel 60, yang ada dalam dokumen ketenteraan "Jadual Penyakit" dan mengecualikan daripada pengekalan. Adalah penting untuk memahami bahawa kategori kehidupan rak didirikan secara eksklusif oleh pakar, bergantung pada diagnosis khusus.

Saya ingin perhatikan satu fakta yang menarik bahawa ahli undang-undang mempunyai hak untuk memutuskan secara bebas sama ada untuk mendapatkan bantuan daripada pakar atau tidak. Misi utama komisi perubatan adalah untuk menilai sejauh mana seorang lelaki muda zaman tentera bersedia untuk berkhidmat di angkatan bersenjata Rusia. Ia tidak mendedahkan diagnosis, tidak menetapkan algoritma rawatan. Dalam mengenal pasti penyakit kronik, termasuk semua jenis hernias, doktor bekerja dengan dokumen perubatan yang disediakan. Sekiranya diagnosis hernia inguinal dibuat segera sebelum panggilan, doktor mungkin meragui kehadiran penyakit ini dan menghantar salinan untuk pemeriksaan perubatan tambahan, jadi jangan terlalu malas untuk membaca bagaimana penangguhan dari tentera untuk belajar dikeluarkan - sudah tentu berguna kepada semua lelaki muda.

Ingat! Kesihatan adalah perkara yang paling berharga yang ada! Oleh itu, luangkan masalah ini dengan penuh kesungguhan dan tanggungjawab!

Selamat tinggal pelawat!

Terima kasih kerana melawat kami!

Adakah hernia inguinal dan tentera serasi

Mendapatkan pengecualian daripada perkhidmatan ketenteraan dengan penyakit seperti hernia adalah sukar. Kehadiran patologi ini hanya boleh dijadikan asas untuk kelewatan, ia bergantung kepada jenis penyakit. Pertimbangkan sama ada hernia inguinal dan tentera bersesuaian.

Mendapatkan pengecualian daripada perkhidmatan ketenteraan dengan penyakit seperti hernia adalah sukar.

Suruhanjaya Perubatan

Sebelum seorang lelaki muda dihantar ke perkhidmatan ketenteraan, dia mesti lulus satu suruhanjaya perubatan. Doktor pendaftaran ketenteraan dan pejabat pendaftaran memberi perhatian kepada apa-apa nuansa yang berkaitan dengan kesihatan merekrut. Jika penyelewengan dalam badan ditemui, lelaki muda itu boleh dikeluarkan dari perkhidmatan tentera.

Untuk melakukan ini, doktor mesti memindahkan semua dokumen dan ujian yang mengesahkan bahawa hernia telah dihubungi oleh institusi perubatan. Sebelum membuat keputusan, doktor tentera akan mengkaji semua bahan. Jika dia mempunyai apa-apa syak wasangka, pengambilan akan dihantar untuk pemeriksaan semula ke klinik di tempat pendaftaran.

Hernia inguinal boleh digunakan semula dan tidak dapat diatasi. Patologi ini mungkin kongenital atau diperolehi kerana kerja keras yang berat. Di peringkat perkembangan yang tidak lengkap, patologi hanya dapat dilihat apabila menegangkan, batuk. Penuh adalah prolaps, di mana hernia keluar dari pembukaan luaran saluran inguinal. Jika pembukaan mencapai saiz yang besar, sebahagian besar usus boleh bergerak ke dalam kantung hernia.

Kategori jangka hayat

Keputusan setiap doktor tentera mengambil secara individu, berdasarkan fakta yang disahkan. Selepas meluluskan suruhanjaya perubatan, semua rekrut terbahagi kepada beberapa kumpulan:

 • Kumpulan A - seseorang sesuai untuk perkhidmatan ketenteraan;
 • Kumpulan B - orang yang sesuai untuk perkhidmatan, tetapi dengan beberapa sekatan;
 • Kumpulan B - seseorang yang mempunyai kecergasan terhad untuk dikreditkan ke rizab;
 • Kumpulan G - orang yang telah diberikan penangguhan untuk tempoh masa, selepas itu tinjauan itu diulang;
 • Kumpulan adalah orang yang dikecualikan daripada perkhidmatan ketenteraan kerana alasan kesihatan.

Berkhidmat dalam tentera dengan hernia di pangkal paha adalah mustahil, tetapi ubat hari ini berkesan boleh menyingkirkan patologi.

Berkhidmat dalam tentera dengan hernia di pangkal paha adalah mustahil, tetapi ubat hari ini berkesan boleh menyingkirkan patologi.

Dalam kes-kes yang mana terdapat kelewatan dari tentera

Wartawan yang telah menemui penyakit ini diberikan penangguhan semasa tempoh rawatan dan pemulihan. Jika selepas penyingkiran tidak ada komplikasi, maka doktor tentera mengenal pasti orang muda itu untuk kumpulan B.

Suruhanjaya boleh menjadi jika gegaran berlaku, hernia telah mencapai saiz yang besar atau penyingkiran patologi tidak mungkin untuk sebab-sebab perubatan.

Inguinal tentera hernia

Hello! Saya sudah 4 hernia inguinal. Adakah mereka boleh membawa saya ke tentera jika saya tidak mahu menjalani operasi? Dan bolehkah saya menolak rawatan?

Laporan kesahan hernia akan dibuat mengikut Perkara 60 Jadual Penyakit. Sekiranya terdapat bukti, anda akan diberikan penangguhan untuk rawatan pembedahan. Anda boleh menolak campur tangan perubatan atau bersetuju dengan pembedahan.

Dengan berjaya menyelesaikan rawatan hernia anda akan dapat memanggil secara umum. Sekiranya rawatan ternyata tidak berkesan atau anda menolaknya, ahli-ahli komisen perubatan ketenteraan akan membuat keputusan mengenai kecergasan berdasarkan keadaan kesihatan anda. Doktor akan memberi perhatian kepada:

 • Kehadiran geganti;
 • Saiz hernia;
 • Pelanggaran fungsi organ dalaman.

Sekiranya hernia - berulang, besar, memerlukan pampasan manual atau kedudukan mendatar tubuh - kategori "D" ditugaskan untuk merekrut - ia tidak sesuai. Pejabat pendaftaran tentera akan mengambil keputusan yang sama jika penyakit itu mempengaruhi fungsi organ dalaman.

Hernia berulang yang bersaiz sederhana, yang menunjukkan diri mereka dalam kedudukan tegak badan semasa senaman dan / atau batuk, sesuai dengan kategori "B".

Dalam kes lain, pejabat pendaftaran tentera mengiktiraf pemuda itu sesuai dan meletakkannya dalam kategori "B".

Adakah mereka dibawa ke tentera dengan hernia

Hernia boleh menjadi jenis yang berbeza. Setiap mempunyai ciri-ciri sendiri dan berbeza mempengaruhi tubuh manusia. Untuk menanggapi pertanyaan tentang sama ada hernia akan dibawa masuk ke dalam tentera, perlu memahami dengan betul ciri-ciri pelbagai jenis penyakit ini dan manifestasi mereka.

Jenis penyakit

Hernia dalam ubat dipanggil patologi, yang ditunjukkan oleh output atau tengkorak mana-mana organ dari rongga di mana ia mesti berada dalam keadaan normal, sambil mengekalkan integriti membran organ. Penyebab dan gejala semua jenis hernia berbeza.

Hernia dan tentera Vertebral

Hernia tulang belakang adalah penyakit umum yang telah menjadi lebih muda pada tahun-tahun kebelakangan ini. Sebelum ini, penyakit ini menderita terutamanya generasi yang lebih tua. Pada tahun 2018, ramai anak muda mengadu masalah dengan tulang belakang.

Sebab-sebab fenomena ini mungkin:

 • Gaya hidup tidak aktif.
 • Kecederaan fizikal.
 • Kecenderungan keturunan.

Terdapat dua jenis utama hernia vertebra: intervertebral dan schmorlis hernia.

Schmorl hernia dan tentera

Istilah schmorl hernia adalah istilah untuk perubahan dalam cakera intervertebral apabila ia tumbuh ke dalam tisu vertebra. Gangguan bekalan darah dalam kes ini tidak berlaku, kerana vertebra itu sendiri tidak mempunyai saluran darah, dan kerana ketiadaan ujung saraf, patologi itu hampir tidak asimtomatik. Dalam kes-kes yang jarang berlaku, setelah mengangkat berat badan, rasa sakit yang terasa mungkin dirasakan.

Schmorl hernia adalah paling sering kongenital, tetapi kadang-kadang ia boleh menjadi akibat kecederaan atau kelengkungan parah tulang belakang. Sudah tentu, keputusan draf lembaga akan bergantung pada keterukan penyakit.

Dalam kes-kes yang jarang berlaku, hernia schmorl boleh menyebabkan kerosakan fungsi tulang belakang. Tetapi biasanya dia tidak menimbulkan ketidakselesaan yang ketara, jadi perekrut diberi kategori "B". Ini bermakna dia sesuai untuk perkhidmatan ketenteraan, tetapi pilihannya adalah terhad.

Hernia dan tentara Intervertebral

Penyakit tulang belakang yang lebih serius adalah hernia intervertebral. Penyakit ini bermula dengan perubahan dalam struktur cakera intervertebral, maka anjakannya berlaku dan cincin berserabut jatuh dengan pecah. Bahaya patologi ini adalah bahawa ia mewujudkan tekanan pada saraf tunjang. Seringkali, penyebab hernia intervertebral adalah bentuk osteochondrosis yang diabaikan.

Dengan sendirinya, kehadiran hernia intervertebral bukanlah sebab untuk penangguhan. Keadaan keseluruhan merekrut dinilai. Bergantung pada keparahan penyakit, komisen memperuntukkan kategori kecergasan yang sesuai:

 1. Kategori "B" ditugaskan dalam kes apabila penyakit itu tidak asimtomatik atau manifestasinya adalah ringan.
 2. Kategori "B" boleh ditugaskan dalam situasi berikut: jika fungsi motor bawah atau bahagian atas adalah terganggu, jika operasi tidak mungkin atau tidak berkuat kuasa, dalam hal hernias intervertebral (2 atau lebih) (termasuk hernia schmorl).
 3. Kategori "G" akan ditugaskan kepada seorang pengambilan yang mempunyai tahap pemisahan penyakit, atau dia berada dalam masa operasi selepas operasi.

Mendapatkan tenggelam dari tentera dengan hernia intervertebral tidak begitu sukar. Adalah penting untuk berunding dengan doktor terlebih dahulu dan lulus peperiksaan yang diperlukan. Sekiranya pengambilan mengadu tentang manifestasi hernia sudah ada di suruhanjaya di pejabat pendaftaran ketenteraan, tetapi tidak ada rekod mengenai masalah ini dalam rekod medisnya, maka akan agak sukar untuk membuktikan keterukan penyakit.

Hernia dan tentera umbi

Dalam kes hernia umbilical di dalam pesakit, suatu tindak tanduk organ-organ dalaman berlaku melalui cincin pusat di luar dinding abdomen. Anomali sedemikian boleh menjadi kongenital atau diperolehi.

Sebab pembentukan hernia umbilik mungkin:

 • Pengetua fizikal yang berlebihan.
 • Trauma abdomen yang teruk.
 • Obesiti atau penurunan berat badan secara drastik.

Sama ada seorang lelaki muda dengan hernia umbilik akan direkrut untuk perkhidmatan ketenteraan bergantung kepada saiz patologi. Sekiranya hernia kecil (dalam cincin fisiologi), maka ia tidak menyebabkan sebarang ketidakselesaan dan tidak boleh mengganggu prestasi perkhidmatan. Pengambilan seperti ini akan menerima kategori "B".

Apabila manifestasi patologi dinyatakan dengan tegas, peperiksaan itu dijalankan di bawah Artikel 60 Jadual Penyakit, yang boleh didapati dalam Resolusi "Pada Kelulusan Peruntukan Pemeriksaan Perubatan Tentera" oleh Kerajaan Persekutuan Rusia pada 04.07.2013 No. 565 (seperti yang dipinda pada 30.03.2017). Wartawan dengan hernia umbi yang berulang dan sederhana, yang berlaku semasa senaman dalam kedudukan tegak badan, dikecualikan daripada perkhidmatan ketenteraan.

Hernia Inguinal dan tentera

Dalam hernia inguinal, organ perut menonjol melalui saluran inguinal. Patologi ini mudah dirasakan dan ditentukan secara visual dengan mata kasar. Hernia inguinal mungkin menjadi kongenital atau mungkin disebabkan oleh senaman fizikal. Bahaya dan penipuannya terletak pada hakikat bahawa pada bila-bila masa mungkin terdapat pencincang serpihan usus oleh otot inguinal. Dalam keadaan sedemikian, pesakit hanya akan membantu pembedahan kecemasan.

Pemeriksaan yang disahkan dengan hernia inguinal juga dijalankan di bawah Artikel 60 Jadual Penyakit. Patologi ini berbeza di mana ia mudah dirawat dengan bantuan pembedahan. Proses pemulihan selepas pembedahan biasanya mudah dan pemuda sepenuhnya sesuai untuk perkhidmatan ketenteraan.

Dalam kebanyakan kes, seorang rekrut yang mempunyai hernia inguinal diberi penangguhan untuk menjalani rawatan dan pemulihan lengkap. Seorang lelaki muda memutuskan untuk secara bebas mencari bantuan perubatannya atau tidak. Mengikut undang-undang, penolakan rawatan bukan penyimpangan daripada perkhidmatan ketenteraan.

Dalam mana-mana kes perkhidmatan tentera tidak dibenarkan.
Kehadiran hernia dalam kebanyakan kes bukan alasan untuk pengecualian daripada perkhidmatan ketenteraan. Selalunya, doktor menyediakan waktu sementara dari tentera untuk menjalani rawatan penuh.

Merekrut siapa:

 1. Terdapat pelanggaran berat terhadap sistem muskuloskeletal.
 2. Ketara sensitiviti anggota badan.
 3. Campur tangan bedah tidak mungkin untuk apa-apa sebab.

Jika operasi telah dilakukan, tetapi ternyata tidak berkesan, maka pemuda itu juga akan menerima pengecualian dari perkhidmatan.

Apabila perkhidmatan tentera dibenarkan

Dengan kehadiran mana-mana jenis hernia, perkhidmatan ketenteraan dibenarkan jika penyakit itu adalah sepenuhnya atau hampir tanpa asimtomatik dan tidak menyebabkan penyimpangan serius dalam kesihatan draf tersebut.

Bagaimana untuk mengesahkan diagnosis dalam tentera
Arah utama kerja komisen perubatan dalam pendaftaran ketenteraan dan pejabat pendaftaran adalah untuk menentukan tahap kesediaan seorang draf untuk perkhidmatan ketenteraan yang bermutu tinggi. Suruhanjaya tidak akan mendiagnosis dan tidak akan menetapkan rawatan. Dia bekerjasama dengan dokumen perubatan yang siap sedia dan menjalankan pemeriksaan draf visual.

Sekiranya anda mempunyai soalan atau keraguan mengenai kehadiran sebarang penyakit, seorang remaja boleh dihantar untuk pemeriksaan dan perundingan tambahan dengan pakar di institusi perubatan (klinik atau hospital).

Oleh itu, dengan mudah mengesahkan diagnosis anda di suruhanjaya di pejabat merekrut, pengambilan mesti:

 • Sebelum memulakan panggilan, untuk menjalani pemeriksaan yang diperlukan, kumpulkan semua dokumen dan sijil untuk penyakit anda mengikut Jadual Penyakit.
 • Dalam masa untuk hadir dalam pemeriksaan perubatan dengan pakej dokumen.
 • Lulus draf lembaga dan mengawal peperiksaan perubatan.
 • Dapatkan kategori kehidupan rak yang sesuai.

Semua orang muda yang masih menunggu rayuan tentera sebelum ini boleh disarankan untuk memberi perhatian kepada kesihatan mereka, bukan untuk merawat diri sendiri dan untuk berjumpa dengan doktor pada masa yang sama. Ini akan membantu mencegah masalah kesihatan yang serius, serta memudahkan laluan suruhanjaya dalam tentera.

Tinggal bersama kami!

Masuk ke forum kami dan ikuti semua berita, promosi dan tawaran istimewa dari Armeyki!

Sila ambil perhatian - semua keputusan yang berkaitan dengan pelepasan daripada pengambilan, pendaftaran dalam rizab atau penangguhan daripada perkhidmatan ketenteraan dibuat hanya oleh draf lembaga (pendaftaran ketenteraan dan pejabat pendaftaran).

Tugas kami adalah untuk memberikan bantuan undang-undang yang berkualiti kepada para rekrut yang sesuai dengan undang-undang semasa sebab-sebab kesihatan atau faktor-faktor lain, boleh bergantung pada pengecualian dari perkhidmatan ketenteraan pada wajib. Kami membantu dengan cekap melindungi hak dan kepentingan rekrut, menggunakan pengetahuan undang-undang, dan mencegah pelanggaran mereka oleh pejabat pendaftaran dan pendaftaran anggota tentera.

Semua bahan di laman web kami adalah untuk rujukan sahaja dan bukan tawaran awam.

Laman ini menggunakan kuki dan teknologi CallTracking (nombor telefon yang berbeza) untuk menjejaki prestasi setiap saluran trafik.. kami melakukannya!

AUCK HERNIA DALAM ARMY

PANIGRIBKO SERGEY LEONIDOVICH

perundingan dengan lawatan rumah di Kovrov

tel:

(8) 910 176 11
80; (8) 905 614 88 12

Dalam mesej peribadi (dibayar)

e-mel: [email protected] (dibayar)

skype: oktan-251 (dibayar)

Doktor traumatologist ortopedik kategori tertinggi,
Calon Sains Perubatan,
Leftenan kolonel perkhidmatan perubatan dalam stok

Lakukan semua jenis pembedahan trauma
melakukan operasi arthroscopic pada sendi,
suntikan intra-artikular.

Moscow Multidisciplinary Clinic Troparevo
"Pusat untuk Arthroscopy dan Pembedahan Bersama" 131 Leninsky Prospect tel. 8 (495) 438-20-20

LLC Albatross ditambah Zheleznodorozhny, ul. Kolkhoznaya d 12 hingga 2
tel. untuk rakaman - 8 (495) 748-28-18, 8 (495) 522-62-55 (konsultasi pada hari Sabtu dari 12.00)

e-mail.ru: [email protected] [email protected]

Hormat anda, doktor Kravtsov AA!

Pengkhususan: neurologi, terapi manual, refleksologi (kaedah: terapi manual, osteopati, akupunktur Cina, terapi Su-Jok, GUASHA, aurikuloterapi)

Ulyanovsk
tel. + 7-927-821-1113

Pada hari Rabu, Vladimir Ivanovich bertugas. Soalan akan dijawab dengan kelewatan 2-3 hari.

Pentadbiran tapak menarik perhatian anda! Pesakit yang dihormati! Jangan lupa untuk mendaftar di laman web ini! Sekiranya perlu untuk bertindak secara peribadi kepada pesakit, pengguna yang tidak berdaftar tidak akan menerima respon sedemikian. Untuk permintaan yang berulang, tambahkan SEMUA surat-menyurat yang terdahulu sepenuhnya (tulis tarikh dan bilangan soalan). Jika tidak, perunding tidak akan mengenali anda. Anda boleh melengkapkan soalan atau menjawab soalan perunding dalam "Mesej" di bawah pertanyaan anda. Mereka akan dihantar kepada perunding.
Setelah menerima jawapan, jangan lupa untuk menilai ("menilai jawapan"). Saya mengucapkan terima kasih kepada setiap orang yang mendapati mungkin dan perlu - untuk menilai jawapannya!

Ingatlah bahawa untuk jawapan yang anda suka (konsultasi), anda boleh menggunakan pilihan khas laman "Katakanlah terima kasih", di mana anda boleh mengucapkan terima kasih kepada perunding dengan membeli beberapa bonus di laman web kami. Kami berharap bahawa bonus yang dicadangkan tidak akan menyebabkan anda sesuatu tetapi senyuman, kebodohannya.

Adakah mungkin untuk berkhidmat dalam tentera dengan hernia

Ramai orang muda zaman tentera, seperti saudara-mara mereka, tertanya-tanya jika mereka mengambil tenteranya dengan hernia? Lagipun, nampaknya ini adalah penyakit yang agak serius, yang dalam beberapa kes bahkan boleh menyebabkan kecacatan.

Oleh itu, dalam apa kes perkhidmatan ketenteraan wajib, dan bilakah pihak berkuasa akan mengelakkannya? Bagaimanakah penyetempatan hernia menjejaskan perkhidmatan itu sendiri dan keputusan komisen sama ada konsol itu sesuai?

Hernia dan tentera Schmorl

Hernia Schmorl adalah patologi degeneratif biasa di mana cakera intervertebral bercambah atau menonjol ke dalam badan vertebra, dan tidak di sisi, seperti dalam kecacatan normal. Adalah dipercayai bahawa dalam kebanyakan kes, penyakit ini adalah kongenital. Walau bagaimanapun, dalam beberapa kes, penonjolan boleh terbentuk dalam ruang tulang belakang yang sihat. Ini berlaku jika pesakit telah menerima kecederaan tulang belakang yang teruk atau, sebagai contoh, tidak memantau posturnya, itulah sebabnya kelengkungannya beransur-ansur berkembang.

Dalam kebanyakan kes, hernia Schmorl adalah sepenuhnya tanpa gejala. Dalam keadaan yang luar biasa, pesakit mengadu ketidakselesaan dan menarik rasa sakit, yang dirasai selepas ia mengangkat banyak berat badan.

Keputusan mengenai sama ada seorang lelaki muda sesuai dengan hernia seperti itu untuk perkhidmatan dibuat berdasarkan keterukan patologi. Oleh kerana dalam kebanyakan kes penyakit itu tidak dirasakan sama sekali, dan ia secara tidak sengaja ditemui semasa ujian X-ray, lelaki itu kemungkinan besar akan menerima kategori "B". Ini bermakna dia boleh membayar hutang kepada Tanah Air, tetapi terdapat sekatan dalam memilih beberapa tentera.

Sekiranya bonjolan patologi membawa kepada sekatan pergerakan yang kuat di dalam tunjang tulang belakang, mereka tidak akan dibawa ke tentera.

Gabungan patologi intervertebral dengan perkhidmatan ini

Hernia intervertebral, tidak seperti hernia Schmorl, adalah patologi yang lebih serius. Dalam kes ini, cakera intervertebral tidak membolot ke dalam badan vertebra, di mana tekanannya mungkin tidak nyata, tetapi di sisi. Akibatnya, keadaan sering berlaku di mana pemampatan berlaku pada saraf vertebra, yang membawa kepada beberapa gejala yang tidak menyenangkan.

Bergantung pada betul-betul bahagian mana bahagian tulang belakang terdapat hernia, gejala-gejalanya boleh berbeza secara dramatik. Sebagai contoh, jika tulang belulang lumbar terjejas, bahagian atas badan tidak menderita, tetapi organ-organ pelvis dan ekstrem yang lebih rendah adalah tertakluk kepada pengaruh negatif, kadang-kadang sehingga ke tahap kelumpuhan. Sekiranya tegang hernia berada di kawasan serviks, pesakit boleh mengadu sakit kepala, kebas di tangan.

Jika seorang derma mempunyai hernia intervertebral, kesesuaiannya untuk perkhidmatan ditentukan bukan oleh fakta kewujudan, tetapi oleh keadaan umum orang itu. Akibatnya, tiga kategori boleh diperolehi.

Kategori "B". Lelaki itu sesuai untuk perkhidmatan, tetapi pilihan baris pasukan adalah terhad. Satu kategori ditugaskan jika patologi tidak asimtomatik atau penampilan adalah minimum.

Kategori "B". Dalam masa aman, seseorang dikecualikan daripada perkhidmatan. Satu kategori ditugaskan jika sejumlah besar kecacatan vertebra dikesan, tidak mungkin untuk melakukan rawatan pembedahan, atau ia dilakukan tanpa kesan, terdapat gangguan pada fungsi motor pada kaki.
Kategori "G". Bersama beliau, seorang perunding tertakluk kepada pemeriksaan semula oleh suruhanjaya itu. Pesakit mana yang sesuai dengan kategori ini? Seseorang yang mempunyai ketakutan yang ketara terhadap penyakit ini.

Kehadiran kecacatan pada pusar

Hernia biliard adalah pilihan lain untuk penyetempatan kecacatan. Patologi ini dicirikan dengan melampaui batas dinding abdomen bahagian-bahagian tertentu organ, yang terletak di kantung hernia. Patologi dalam kebanyakan kes adalah kongenital, tetapi ia juga boleh diperolehi semasa hidup, jika anda menyeret berat, menghidupkan trauma perut, atau terlibat dalam penuaan fisik yang terlalu aktif.

Hernia umbilik sangat didiagnosis, kerana kecacatan tertentu biasanya kelihatan pada dinding abdomen. Walau bagaimanapun, gejala lain, pada dasarnya, mungkin sepenuhnya tidak hadir dalam pesakit.

Keputusan mengenai sama ada lelaki muda boleh berkhidmat dalam tentera dibuat selepas menilai keparahan hernia. Oleh itu, merekrut dengan kecacatan kecil yang mudah ditebus, menerima kategori "B" dan masih dihantar ke perkhidmatan. Sekiranya kecacatan itu mempunyai saiz yang besar, pengambilan seperti itu tidak dibawa masuk ke dalam tentera.

Adalah penting untuk diingat bahawa walaupun hernia kecil pada dasarnya mampu berkembang di bawah beban berlebihan. Sekiranya seorang lelaki muda dengan hernia masih mencari dirinya dalam tentera, penjagaan mesti diambil untuk kesihatannya sendiri untuk mencegah perkembangan patologi. Hernia umbilik adalah berbahaya kerana risiko kecederaan yang tinggi, yang merupakan kecemasan dan memerlukan kemasukan segera ke hospital dalam pembedahan.

Kehadiran kecacatan di kawasan groin

Hernia inguinal adalah penyakit biasa di antara populasi lelaki. Dalam patologi ini, organ-organ peritoneal boleh melengkung dalam kantung hernial melalui pembukaan di kanal inguinal. The bulge tidak memerlukan diagnostik kompleks, kerana ia sering mudah untuk tidak hanya melihat dengan mata kasar, tetapi juga untuk menyiasat.

Adakah mereka mengambil tentera dengan hernia di kawasan groin? Persoalan, seperti biasa, diputuskan hanya oleh suruhanjaya, menilai tahap keterukan patologi.

Jika saiz hernia besar, ia hanya boleh diselaraskan dalam kedudukan "berbohong" atau menggunakan faedah manual, dan ia sering berulang, maka merekrut akan menerima kategori "D". Ini bermakna pesakit mempunyai penyakit yang serius di mana perkhidmatan itu adalah kontraindikasi. Sekiranya hernia kecil, ia kelihatan dalam kedudukan tegak jika lelaki muda melakukan senaman atau batuk fizikal. Dia diberikan kategori "B". Menurut pengijazahan ini, seseorang itu layak untuk berkhidmat hanya jika permusuhan bermula.

Menariknya, pengambilan boleh mengesyorkan rawatan, yang mana dia mempunyai hak untuk tidak menggunakannya. Penolakan campur tangan pembedahan atau kaedah terapi lain tidak akan dianggap sebagai percubaan untuk menyimpang dari perkhidmatan ketenteraan.

Patologi yang sangat berbahaya untuk kesihatan

Doktor-doktor yang mengambil bahagian dalam komisen perubatan harus dengan teliti menilai status kesihatan masa depan konskrip. Pada masa yang sama, data dari analisis am, ujian X-ray, CT dan MRI, jika perlu, dikaji.

Terdapat beberapa syarat yang berbahaya untuk kehidupan dan kesihatan askar masa depan, oleh kerana itu perkhidmatan itu mungkin menjadi sangat kontraindikasi.

 • kes di mana seseorang telah memperoleh hernia semasa hidup atau sejak lahir, dan ia membawa kepada masalah yang teruk dengan tulang belakang atau anggota badan, dengan ketara mengehadkan mobiliti, mengurangkan refleks, menyebabkan kebas dan paresis;
 • kes apabila anak muda mesti menjalani campur tangan pembedahan segera, dan dia enggan untuk apa-apa sebab;
 • patologi tulang belakang yang teruk yang diperoleh daripada lahir;
 • perkembangan pesat perubahan patologi, di mana walaupun operasi penuh tidak dapat dijamin membawa kepada penyembuhan lengkap.

Latihan ketenteraan adalah keadaan yang boleh mencetuskan penyakit dan memperburuknya, dan tanpa itu, kursus itu dinyatakan.

Ciri-ciri persediaan untuk suruhanjaya itu

Biasanya pengambilan masa depan tidak memerlukan apa-apa persediaan khas bagi suruhanjaya itu. Adalah penting untuk diingat bahawa diagnosis tidak ditubuhkan pada komisyen, dan rawatan tidak ditetapkan. Jika pesakit belum didiagnosis dengan penyakit tertentu, tidak ada yang mengejutkan jika komisi itu akan kehilangan kehadirannya, kerana dia bekerja dengan dokumen-dokumen perubatan yang telah disediakan.

Untuk mendapatkan kategori perkhidmatan, dengan mengambil kira ciri-ciri hernia, anda mesti sebelum komisen:

 • merujuk kepada doktor yang hadir, yang akan menentukan kehadiran penyakit itu, membawa diagnosis mengikut jadual penyakit, menetapkan rawatan dan memberi arahan untuk ujian dan diagnostik tambahan;
 • anda mesti datang ke pemeriksaan perubatan dengan semua dokumen perubatan, termasuk peta, X-ray, keputusan ujian, dan sebagainya;
 • Jika anda mempunyai keraguan tentang kebenaran diagnosis, anda mesti bersedia untuk mengesahkannya pada peperiksaan tambahan.

Mengikut keputusan suruhanjaya yang diluluskan, pihak berkuasa akhirnya menerima kategori, dan sama ada dihantar untuk perkhidmatan atau penginapan di rumah.

Menyimpulkan, boleh dikatakan boleh berkhidmat dengan hernia di kalangan tentera, tetapi soalan ini harus selalu diputuskan oleh doktor secara eksklusif secara individu. Walau bagaimanapun, hernia bukanlah satu jenis penyakit, yang sama untuk semua orang. Bagi pesakit dengan patologi ini memerlukan pendekatan individu.

Menu utama

Hernia adalah penyakit yang cepat menjadi lebih muda dan tidak lagi jarang walaupun pada orang dewasa. Bagi kebanyakan daripada mereka, apabila mencapai usia draf, persoalan sama ada mereka berkhidmat di hadapan hernia intervertebral atau inguinal menjadi sangat relevan.

Kandungan

Adakah mereka dibawa ke tentera dengan hernia

Maklumat Umum ^

Harus diingat bahawa laluan perkhidmatan ketenteraan dalam satu cara atau yang lain dikaitkan dengan beban fizikal yang tinggi, yang berbeza-beza bergantung pada jenis pasukan tertentu.

Untuk hernia intervertebral dan inguinal, beban yang berlebihan adalah sangat kontraindikasi.

Suruhanjaya Perubatan ^

Keputusan akhir mengenai sama ada seseorang yang merekrut sesuai untuk perkhidmatan dibuat oleh suruhanjaya khas. Seringkali hakikat kehadiran penyakit tidak bermakna mendapatkan "tiket putih", dan, setiap kali, keputusan dibuat secara individu.

Suruhanjaya Perubatan

Menurut peraturan semasa, selepas menjalani komisen perubatan, semua rekrut terbahagi kepada beberapa kumpulan.

Kumpulan A - orang yang layak sepenuhnya untuk perkhidmatan;

Kumpulan B - seseorang yang sesuai untuk perkhidmatan, tetapi dengan sekatan tertentu;

Kumpulan B - bermaksud jangka hayat terhad di mana penyusun akan dikreditkan ke rizab;

Kumpulan G tidak dipanggil buat sementara waktu dengan memberikan kelewatan untuk jangka waktu tertentu, selepas itu papan perubatan diulangi.

Kumpulan D - orang itu tidak sesuai untuk perkhidmatan dan dikecualikan daripada konskripsi.

Hernia Inguinal dan perkhidmatan tentera

Hernia inguinal, secara umum, dicirikan oleh cincin inguinal yang panjang di mana kantung hernia dibebaskan. Hernia semacam itu mungkin bersifat didefinisikan atau tidak dapat dibuktikan.

Hernia inguinal dan perkhidmatan tentera

Berkhidmat dalam tentera dengan hernia inguinal adalah mustahil, tetapi ubat moden berkesan dapat menyingkirkan mereka dengan melakukan operasi pembedahan dan memasang implan mesh khusus yang menghalang pembentukan kambuh.

Bertauliah dengan hernia inguinal biasanya diberikan penangguhan untuk operasi dan tempoh pemulihan, yang akhirnya mereka menjalani pemeriksaan perubatan lagi. Sekiranya rawatan hernia inguinal berjaya dan tidak ada komplikasi, komisen biasanya memutuskan sama ada ia sesuai untuk perkhidmatan, tetapi dengan sekatan tertentu.

Dalam kes-kes di mana terdapat gegaran, hernia adalah besar atau operasi adalah mustahil untuk sebab-sebab perubatan, orang itu dianggap tidak layak dan dilepaskan dari penjenayahan.

Hernia intervertebral dan perkhidmatan tentera ^

Hernia intervertebral mempunyai banyak jenis dan ciri. Penonjolan mungkin beragam dan diarahkan baik ke bahagian luar cakera intervertebral dan di dalam saluran tulang belakang.

Perkhidmatan hernia dan tentera intervertebral

Apabila mempertimbangkan isu kesesuaian untuk perkhidmatan dalam tentera yang merekrut dengan hernia intervertebral, suruhanjaya mengkaji ciri-ciri individu dalam perjalanan penyakit, sifat, darjah dan tempohnya.

Dalam kebanyakan kes, hernia saiz kecil, yang tidak berdosa untuk masa yang lama, bukanlah sebab untuk pembebasan dari tentera.

Dalam kes yang sama, jika hernia berlangsung atau beransur-ansur, maka rekrut dihantar untuk rawatan dan, jika ternyata tidak efektif atau ada kambuh, pengambilan dianggap tidak layak dan dilepaskan dari servis.

Hernia diafragma dan perkhidmatan tentera

Hernia organ dalaman, yang termasuk diafragma, adalah penyakit yang agak kompleks, yang sering disertai oleh gangguan dalam sistem pencernaan.

Hernia diafragma dan perkhidmatan tentera

Salinan dengan patologi yang serupa diiktiraf sebagai sementara yang tidak layak (kumpulan G) dan mesti menjalani rawatan di hospital. Bergantung pada peringkat hernia, mereka biasanya dikreditkan ke kumpulan B atau D.

Adakah hernia inguinal dan tentera serasi

Mendapatkan pengecualian daripada perkhidmatan ketenteraan dengan penyakit seperti hernia adalah sukar. Kehadiran patologi ini hanya boleh dijadikan asas untuk kelewatan, ia bergantung kepada jenis penyakit. Pertimbangkan sama ada hernia inguinal dan tentera bersesuaian.

Mendapatkan pengecualian daripada perkhidmatan ketenteraan dengan penyakit seperti hernia adalah sukar.

Suruhanjaya Perubatan

Sebelum seorang lelaki muda dihantar ke perkhidmatan ketenteraan, dia mesti lulus satu suruhanjaya perubatan. Doktor pendaftaran ketenteraan dan pejabat pendaftaran memberi perhatian kepada apa-apa nuansa yang berkaitan dengan kesihatan merekrut. Jika penyelewengan dalam badan ditemui, lelaki muda itu boleh dikeluarkan dari perkhidmatan tentera.

Untuk melakukan ini, doktor mesti memindahkan semua dokumen dan ujian yang mengesahkan bahawa hernia telah dihubungi oleh institusi perubatan. Sebelum membuat keputusan, doktor tentera akan mengkaji semua bahan. Jika dia mempunyai apa-apa syak wasangka, pengambilan akan dihantar untuk pemeriksaan semula ke klinik di tempat pendaftaran.

Sebelum seorang lelaki muda dihantar ke perkhidmatan ketenteraan, dia mesti lulus satu suruhanjaya perubatan.

Hernia inguinal dapat diurangkan dan tidak dapat diatasi, patologi ini mungkin kongenital atau diperolehi kerana kerja keras yang berat.

Wartawan yang telah menemui hernia inguinal diberi penangguhan selama tempoh rawatan dan pemulihan pembedahan.

Hernia inguinal boleh digunakan semula dan tidak dapat diatasi. Patologi ini mungkin kongenital atau diperolehi kerana kerja keras yang berat. Di peringkat perkembangan yang tidak lengkap, patologi hanya dapat dilihat apabila menegangkan, batuk. Penuh adalah prolaps, di mana hernia keluar dari pembukaan luaran saluran inguinal. Jika pembukaan mencapai saiz yang besar, sebahagian besar usus boleh bergerak ke dalam kantung hernia.

Kategori jangka hayat

Keputusan setiap doktor tentera mengambil secara individu, berdasarkan fakta yang disahkan. Selepas meluluskan suruhanjaya perubatan, semua rekrut terbahagi kepada beberapa kumpulan:

 • Kumpulan A - seseorang sesuai untuk perkhidmatan ketenteraan;
 • Kumpulan B - orang yang sesuai untuk perkhidmatan, tetapi dengan beberapa sekatan;
 • Kumpulan B - seseorang yang mempunyai kecergasan terhad untuk dikreditkan ke rizab;
 • Kumpulan G - orang yang telah diberikan penangguhan untuk tempoh masa, selepas itu tinjauan itu diulang;
 • Kumpulan adalah orang yang dikecualikan daripada perkhidmatan ketenteraan kerana alasan kesihatan.

Berkhidmat dalam tentera dengan hernia di pangkal paha adalah mustahil, tetapi ubat hari ini berkesan boleh menyingkirkan patologi.

Berkhidmat dalam tentera dengan hernia di pangkal paha adalah mustahil, tetapi ubat hari ini berkesan boleh menyingkirkan patologi.

Dalam kes-kes yang mana terdapat kelewatan dari tentera

Wartawan yang telah menemui penyakit ini diberikan penangguhan semasa tempoh rawatan dan pemulihan. Jika selepas penyingkiran tidak ada komplikasi, maka doktor tentera mengenal pasti orang muda itu untuk kumpulan B.

Hernia inguinal: sebab, jenis, gejala, akibat. Kecederaan Hernia Hernia

Hernia inguinal. Apa itu

Suruhanjaya boleh menjadi jika gegaran berlaku, hernia telah mencapai saiz yang besar atau penyingkiran patologi tidak mungkin untuk sebab-sebab perubatan.