Hernia inguinal pada lelaki berlaku disebabkan oleh kelemahan otot dan kesan pada dinding perut anterior beban tinggi. Penyebab penyakit ini boleh menjadi kelebihan berat badan, keabnormalan kongenital struktur terusan inguinal dan patologi yang berkaitan dengan sistem urogenital.

Hernia tulang belakang adalah penyakit yang sangat serius. Sauna atau mandi untuk hernia intervertebral adalah salah satu kaedah rawatan yang digunakan doktor untuk mengelakkan pembedahan, kerana dalam kesnya banyak masalah timbul dan akibat yang serius mungkin.

Penyokong berlari berhujah kedudukan mereka dengan hujah berikut: orang dewasa tidak mempunyai saluran darah dalam cakera intervertebral, jadi mereka boleh mendapatkan "makanan" hanya sebagai hasil penyebaran dari tisu lain, dan proses ini merangsang berjalan atau berjalan untuk waktu yang lama.

Hernia tulang belakang adalah penyakit biasa. Ia ditemui pada kedua-dua orang yang lebih tua bersama-sama dengan beberapa penyakit lain sistem rangka, dan pada orang dewasa disebabkan oleh gaya hidup yang tidak wajar.

Hernia garis putih perut adalah proses patologi di mana organ-organ abdomen keluar dari celah-celah serat tendon otot garis tengah (garis putih). Berbeza, penyakit ini disebut hernia epigastrik, dan ia berlaku dalam 10% daripada semua kes, lebih kerap di kalangan lelaki.

Proses onkologi dalam usus lebih kerap rektum dan kolon. Salah satu pilihan untuk pencegahan mungkin rawatan kanser usus dengan ubat-ubatan rakyat. Bersama dengan langkah pembedahan, adalah mungkin untuk menggunakan ubat herba yang kompleks dan konservatif.