Diverticula usus adalah protrusions usus di dinding kolon, lebih kurang usus kecil sifat kongenital atau diperolehi. Bentuk asymptomatic yang paling biasa penyakit ini. Patologi klinikal yang eksplisit ditunjukkan oleh kesakitan perut tanpa had, manifestasi dyspeptik, dan pendarahan.

Protrusions dalam perubatan moden, malangnya, fenomena biasa. Setiap hari banyak orang yang sakit belakang dan kaki berpaling kepada pakar neurologi. Baru-baru ini, pelbagai penyakit tulang belakang telah mula mengejutkan bukan sahaja penduduk dewasa dan dewasa, tetapi juga golongan muda.

Ubat hormon dari kumpulan gestagens - Duphaston - dengan penggunaan biasa menghalang pertumbuhan endometrium dan menormalkan fungsi haid. Ubat tidak menindas ovulasi, tidak mempunyai aktiviti androgenik, tidak menjejaskan proses anabolik.

Lajur tulang belakang manusia terdiri daripada 24 tulang kecil (vertebra) dan cakera annular di antara mereka. Yang kedua memberikan tulang belakang manusia dengan mobiliti dan penyerap kejutan semula jadi antara vertebra.

Buat temujanji dengan Dr. BorisovaBiografi wanita ginekologi BorisovaGinekologi - maklumat untuk pesakitIsu ginekologi yang terpilihPakar sakit puan - tentang keistimewaanGinekologi - KlinikEndometriosis pada rahim.

Hernia aksialHernia adalah keluar dari satu organ dari rongga hingga seterusnya melalui pembukaan tanpa mengganggu integriti sarung itu. Terdapat beberapa jenis hernia sistem pencernaan, tetapi paksi yang terdapat dalam 90% daripada kes-kes penyakit, iaitu, setiap dua puluh.

Hernia garis putih perut adalah proses patologi di mana organ-organ abdomen keluar dari celah-celah serat tendon otot garis tengah (garis putih). Berbeza, penyakit ini disebut hernia epigastrik, dan ia berlaku dalam 10% daripada semua kes, lebih kerap di kalangan lelaki.

Hernia umbi pada bayi adalah masalah yang sering berlaku, dan oleh itu sering menjadi subjek khayalan dan pertikaian. Selain langkah tradisional yang disyorkan oleh pakar bedah kanak-kanak, seperti urut atau gimnasium, ibu bapa sering menggunakan konspirasi.

Untuk mencapai hasil yang berkesan, suntikan dari osteochondrosis digunakan dalam rawatan, kerana sensasi yang menyakitkan dalam penyakit ini adalah paling sengit. Rawatan osteochondrosis dengan suntikan dijalankan di bawah pengawasan penuh doktor yang berpengalaman.