Rawatan Spine dan Bersama di China

Gejala

Rawatan tulang belakang di China adalah alternatif yang baik untuk rawatan Barat yang mahal, kerana pakar mahir menggabungkan perubatan Cina dan kaedah moden merawat penyakit sendi dan hernia vertebra.

Masalah kemanusiaan moden adalah sakit belakang, khususnya, hernia intervertebral, yang merupakan komplikasi osteochondrosis.

Pakar-pakar perubatan Cina berjaya menangani masalah ini, mereka menggunakan ubat-ubatan tradisional dan kaedah rawatan sendi-sendi Cina purba dalam kombinasi dengan ubat-ubatan moden. Pakar perubatan sangat serius dalam menyelesaikan masalah tulang belakang dan hernia vertebra.

Rawatan tulang belakang di China

Untuk mengalahkan penyakit, anda perlu bertarung dengannya, tetapi dengan punca penyakit ini. Rawatan hernia tulang belakang bermula, seperti di tempat lain, dengan diagnosis, yang sama sekali berbeza dari Eropah. Doktor Cina mendiagnosis penyakit ini dengan nadi, bertanya tentang semua penyakit yang dialami oleh orang.

Berjaya menjalani rawatan hernia intervertebral di China dengan bantuan:

 1. akupunktur
 2. urut pelbagai jenis
 3. akutekanan
 4. daya tarikan tulang belakang
 5. jarum
 6. ubat herba individu
 7. prosedur menggunakan tin
 8. radas impak.

Doktor Cina menggunakan kaedah rawatan moden hernia vertebrata setanding dengan kaedah tradisional.

Klinik rawatan tulang belakang dan sendi Cina

Terdapat banyak pusat perubatan di China di mana anda boleh mendapatkan kembali dan rawatan tulang belakang, tetapi tidak semua anda boleh mendapatkan pelbagai teknik. Sesetengah klinik di China menggunakan hanya beberapa teknik. Doktor tidak menolak pembedahan tulang belakang, tetapi pertama kali mereka melakukan segala yang mungkin untuk mengatasi penyakit ini, hanya jika tiada apa yang berlaku, mereka mencadangkan intervensi yang beroperasi. Di China, warga Rusia boleh menggunakan perkhidmatan klinik metropolitan atau yang terletak di utara-barat dan utara-timur negara ini.

Klinik di Beijing, di mana anda boleh menjalankan rawatan hernia tulang belakang:

 • Pusat Negeri untuk Perubatan Tibet
 • Hospital tentera laut China.
 • Han Ming Gao - Klinik Perubatan Cina

Di Urumqi, rawatan hernia tulang belakang boleh dilakukan di klinik:

 • Hospital Perubatan Tradisional Cina
 • Hospital Bandaraya Pertama Ariyan
 • Ha Li Xin - klinik perubatan Cina, Tibet, Mongolia.

Yang paling popular di kalangan pelawat adalah klinik di Dalian, kerana terdapat hernia yang dirawat tulang belakang di banyak klinik:

 • Ian
 • 210 hospital tentera
 • Batu emas
 • Currin
 • Sanatorium Miner
 • Hospital Ketenteraan Seaside

Hospital Ketenteraan Primorsky adalah klinik tulang belakang khas di China. Ia membangunkan program khas kesihatan tulang belakang, yang direka untuk dua minggu, dan jika terdapat keperluan seperti itu, anda boleh melanjutkan rawatan. Phytotherapy individu dipilih untuk setiap pesakit.

Di sini mereka merawat sendi di China, dan sangat berjaya. Hospital ini telah membangunkan program - sendi bergerak. Ia digunakan untuk merawat penyakit:

 1. Arthritis dan arthrosis
 2. Kesakitan dan bengkak bersama
 3. Atrofi sendi
 4. Gout

Penyakit ini disertai dengan gejala:

 1. Sakit sendi dan membengkak
 2. Dengan beban berpanjangan dalam kedudukan berdiri, rasa sakit meningkat
 3. Beban sendi apabila bergerak
 4. Jumlah pergerakan terhad dalam sendi.

Rawatan di China di bawah program ini dijalankan oleh pakar-pakar dari Hospital Tentera Primorsky, kosnya termasuk diagnosis penyakit dan rawatan harian.

 • Diagnosis mandatori kornea mata, nadi dan keadaan kulit.
 • Apabila seseorang telah melalui semua diagnostik, dia ditetapkan ubat herba khas (khusus untuk setiap pesakit).
 • Adalah perlu untuk menjalani diagnosis pakar dalam penyakit artikular perubatan Cina untuk penyakit tulang belakang dan sendi, yang akan menetapkan kaedah rawatan tambahan.
 • Ia adalah penting untuk memeriksa darah: menderma darah untuk penyelidikan 24 parameter, untuk gula, untuk ujian hati.

Pelarasan Rawatan di China

Urut terapeutik Cina, kedua-dua umum dan akutekanan, bertujuan untuk merawat tulang belakang dan sendi, secara amnya.

 • Pesakit ditugaskan merebus ubat herba (terdiri daripada 20 hingga 40 herba) dan mineral, yang disediakan untuk setiap pesakit secara individu.
 • Tin vakum diberikan.
 • Satu jenis akupunktur (electroacupuncture, akupunktur tradisional, mikroacupunktur).
 • Bungkus herba (ini tidak termasuk dalam kompleks, jika dikehendaki, anda boleh lakukan dengan bayaran tambahan).
 • Jarum "Terapung".
 • Iglonozh.
 • X-ray dan resonans magnetik nuklear.
 • Menggunakan herba Cina untuk mengukus sendi.
 • Suntikan ke dalam sendi.
 • Mengeluarkan cecair dari sendi.
 • Mandi mandi herba kaki.
 • Urut untuk artritis osseous lutut.
 • Urut dengan tin dan banyak lagi, yang boleh menawarkan perubatan Cina.

Orang-orang Cina selalu berpendapat bahawa ia adalah kesihatan tulang belakang yang sangat penting bagi manusia. Selama beribu-ribu tahun mereka telah mengumpulkan pengalaman dalam merawat penyakit tulang belakang dan, paling menarik, dalam hanya satu daripada seratus kes, mereka mengesyorkan pembedahan dalam organ ini. Rawatan kompleks perubatan tradisional memberikan hasil yang sangat baik tanpa campur tangan pisau bedah.

Rawatan tulang belakang di China

Kebanyakan penduduk negara-negara CIS tidak mempunyai pemahaman yang betul dan lengkap tentang perubatan Cina dan kelebihannya yang ketara. Kaedah diagnosis dan rawatan, ditanam di China, kelihatan terlalu eksotik dan tidak berkesan. Tetapi dengan kajian mendalam dan penuh perhatian tentang konsep kesihatan yang hebat, ternyata bahawa pendekatan kepada pesakit dan pandangan mengenai penyakit yang diakui oleh para doktor Kerajaan Tengah membawa kejayaan di mana ubat Barat tidak berdaya.

Perubatan Cina tradisional dalam rawatan tulang belakang dalam 80% kes adalah lebih berkesan dari segi ketiadaan komplikasi dan keputusan positif jangka panjang. Setelah mengekalkan budaya lima ribu tahun mengekalkan kesihatan di China, pakar oriental merawat sistem tulang belakang dan lain-lain tubuh manusia dengan menggabungkannya dengan teknologi perubatan maju, membuat sumbangan besar kepada perkembangan mereka. Ia hanya penting untuk masuk ke klinik Cina sebenar, dan tidak menjadi tiruan.

Rawatan tulang belakang di China boleh didapati untuk pesakit Rusia.

Tahap profesionalisme profesional yang tinggi dan keupayaan teknikal dan kemahiran yang semakin baik di klinik-klinik di China memungkinkan untuk merawat pesakit yang sakit dan membantu dalam kes-kes yang paling tidak ada harapan. Kerajaan memperuntukkan sejumlah besar wang untuk penyelidikan dalam bidang rawatan sistem muskuloskeletal di China.

Perhatian khusus dalam rawatan tulang belakang ubat Cina membayar kepada orang asing. Campur tangan yang rumit mahal. Bukan semua warganegara ruang pasca-Soviet mampu berteknologi tinggi kerana kepentingan komersil atas prinsip-prinsip perubatan. Di China, klinik tulang belakang yang terbaik terutama memberi perhatian kepada kesihatan orang, jadi penjagaan perubatan dianjurkan sedemikian rupa sehingga pesakit yang berasal dari Rusia, Kazakhstan dan negara-negara lain dapat merasakan nisbah harga dan kualiti optimum.

Di samping itu, penduduk Siberia, Ural dan Far East terbang ke China jauh lebih dekat daripada Jerman, Israel dan pusat-pusat dunia perubatan lanjut. Ini sangat penting bagi setiap orang yang mengalami masalah tulang belakang.

Rawat tulang belakang di China: beribu tahun pengalaman terhadap osteochondrosis

Osteochondrosis adalah penyakit kronik tulang belakang yang disebabkan oleh lesi degeneratif-dystrophik cakera intervertebral, di mana prosesnya paling sering bermula di nukleus pulpa dan terus berjalan ke semua elemen cakera, dan selanjutnya melibatkan keseluruhan segmen. Nukleus, cincin berserabut dan rawan digantikan oleh tisu penghubung. Lama kelamaan, semua elemen cakera dimusnahkan, perubahan tulang reaktif sekunder berkembang di badan vertebra.

Berikutan prinsip perubatan tradisional, rawatan tulang belakang di China dengan diagnosis osteochondrosis dijalankan dengan penggunaan ubat hormon dan ubat-ubatan lain yang paling sedikit yang diperolehi oleh sintesis kimia. Jika boleh, elakkan campur tangan pembedahan di sini. Hasilnya, menyingkirkan hampir apa-apa penyakit tidak disertai dengan kesan sampingan dan komplikasi. Kaedah rawatan tulang belakang Cina tidak termasuk untuk pesakit seperti kesan saraf postoperative, kebas kelamin, penyumbatan garam, vertebra yang tidak stabil.

Secara semulajadi, dalam kes serangan menyakitkan akut, sekatan dibuat, tetapi sebaik sahaja peluang timbul, terapi memberi tumpuan kepada pemilihan prosedur penyembuhan yang lembut dan selamat. Kaedah Cina yang berkesan untuk merawat lekuk tulang belakang dalam osteochondrosis termasuk berikut:

 • akutekanan,
 • urut badan penuh
 • akupunktur (akupunktur),
 • terapi manual (penekanan diletakkan pada kerja dengan vertebra dan ligamen),
 • phytotherapy
 • Teknik Qigong
 • daya tarikan
 • terapi gelombang mikro
 • mengikis
 • bank
 • dan kesan lain.

Rawatan tulang belakang China dalam memerangi hernia intervertebral

Komplikasi osteochondrosis adalah hernia. Hernia Intervertebral adalah penyakit yang sangat biasa dan merupakan bahaya yang serius. Ia boleh menyebabkan ketidakupayaan kerana ia melanggar keupayaan untuk bergerak secara normal. Walaupun terdapat peralatan berteknologi tinggi dan pakar bedah yang berkelayakan di China untuk rawatan hernia kolum tulang belakang, pendekatan asas adalah untuk menyelamatkan pelanggan dari meja operasi.

Statistik menunjukkan bahawa rawatan ubat sering menyebabkan tidak menyembuhkan, tetapi untuk pembedahan, yang tidak boleh dipanggil bebas risiko. Lebih daripada 70% pesakit yang telah bersetuju untuk menjalani operasi di CIS, selepas mengeluarkan cakera, memperoleh hernia tulang belakang yang lain selama dua tahun.

Teknik rawatan tulang belakang bukan pembedahan Cina dapat menggabungkan pengalaman perubatan Oriental dan pencapaian klasik moden. Ramai pesakit berbahasa Rusia telah menghargai kesan terapeutik yang unik dari cara-cara seperti iglonozh, jarum terapung dengan pengukus herba, bulatan jarum, suntikan herba di tulang belakang, penyumbat, terapi vakum, dan cahaya panas.

Prosedur yang ditetapkan dalam kompleks, bertindak lebih berkuasa, dan kesannya telah ditetapkan selama bertahun-tahun, jika anda mengikuti cadangan doktor setelah pulang ke rumah.

China: tulang belakang dirawat secara eksklusif berdasarkan diagnosis ketepatan tinggi

Klinik peralatan moden di China membolehkan anda mengoptimumkan tinjauan itu. Bersama dengan diagnostik nadi yang terkenal, kaedah berteknologi tinggi digunakan: radiografi, tomografi yang dikira, ultrasound Doppler, pengimejan resonans magnetik, densitometri, tomografi pelepasan positron, pengimbasan radioisotop. Kandungan maklumat yang besar dari data yang diperoleh menjadikan skema rawatan individu bebas.

Doktor Cina mengesan kehadiran keadaan patologi yang dipindahkan dan bersamaan, tindak balas pesakit kepada pelbagai jenis ubat, menjalankan kajian fizikal dan makmal. Dan hanya berdasarkan analisis teliti dan pengenalpastian sebab-sebab penyakit, terapi ditetapkan.

Jika anda datang ke China, maka rawatan penyakit tulang belakang dan apa-apa kerosakan kepada sistem muskuloskeletal pasti akan berjaya!

Rawatan dan Elaun Balik

Pendekatan doktor Cina terhadap rawatan penyakit, termasuk penyakit belakang dan tulang belakang, berbeza dengan kaedah rekan Barat: pakar klinik tempatan memilih terapi konservatif untuk campur tangan pembedahan. Oleh kerana penggunaan teknik unik, yang tidak mempunyai analog dalam perubatan Eropah, selepas melalui rawatan, keperluan untuk pembedahan sering hilang.

Mengkaji kaedah rawatan

Tempoh terapi bergantung kepada keadaan pesakit: paling sering kursus berlangsung sekitar 2-3 minggu. Dalam kes-kes yang serius, penginapan jangka panjang di dalam kemudahan perubatan mungkin diperlukan.

Sebelum membuat pelan rawatan, pesakit menjalani pemeriksaan menyeluruh, tujuannya untuk mengenal pasti punca-punca penyakit tersebut. Di samping prosedur diagnostik piawai, doktor menggunakan kaedah tradisional Cina - pengukuran denyutan, dengan mana mereka menerima maklumat mengenai kerosakan organ dalaman.

Untuk rawatan tulang belakang di China, beberapa prosedur lembut digunakan:

 • klasik dan akupresur;
 • moksoterapiya;
 • pemanasan;
 • jarum;
 • phyto dan terapi api;
 • akupunktur;
 • daya tarikan;
 • balneotherapy;
 • penganan tin perubatan dan lilin terma;
 • pembuangan darah kapilari dalam tin;
 • terapi aurikular.

Satu set prosedur ditugaskan secara berasingan selepas diagnosis dan penentuan penyebab masalah belakang.

Perubatan herba

Penerimaan koleksi ubat-ubatan herba yang dipilih secara individu mengurangkan atau menghapuskan kesakitan di bahagian belakang, mengurangkan keradangan, meningkatkan peredaran darah, dan mempunyai kesan penguat pada tendon.

Moxotherapy

Prosedur di mana titik-titik tertentu pada badan pesakit dipanaskan dengan menggunakan cerut kayu cacing dan pelbagai herba kepadanya: lumut, pudina, thyme, rosemary liar, edelweiss. Asap yang dikeluarkan dalam proses pembakaran wormwood mempunyai ciri-ciri antioksidan yang kuat, mempunyai kesan positif ke seluruh badan, menguatkan sistem imun.

Moksoterapiya menunjukkan keputusan yang baik dalam kes-kes yang teruk, apabila kaedah lain tidak berkesan.

Akupunktur

Semasa prosedur, doktor bertindak pada titik akupuntur pada badan pesakit dengan jarum steril nipis.

Akibatnya:

 • limfo dan aliran darah dirangsang, bengkak berkurang di kawasan masalah tulang belakang;
 • mengurangkan kesakitan;
 • mencubit akar saraf dihilangkan.

Akupunktur membawa kesan ketara dalam rawatan osteochondrosis serviks, arthritis, scoliosis, sprains dan masalah lain sistem muskuloskeletal.

Iglonozh

Prosedur ini tidak mempunyai analogi di dunia. Dengan bantuan iglonosa, ubat-ubatan disuntik ke dalam badan pesakit melalui incisions kecil. Oleh kerana ubat itu langsung ke nidus penyakit, keberkesanan penggunaan ubat meningkat dengan ketara.

Prosedur ini ditunjukkan untuk anjakan cakera vertebra, semua jenis hernia intervertebrata, osteochondrosis, spondylosis serviks, selepas keseleo, sukan dan kecederaan domestik.

Terapi api

Pemampatan herba diletakkan di kawasan masalah di belakang, yang kemudiannya dibakar. Haba meningkatkan peredaran darah tempatan, dan ubat menembusi jauh ke dalam tisu.

Prosedur, yang dilakukan oleh pakar, adalah benar-benar selamat dan memberikan hasil yang baik dalam rawatan tulang belakang, termasuk kecederaan kronik.

Manfaat rawatan di klinik Cina

Doktor tempatan menjalani pembedahan hanya dalam kes-kes yang paling sukar, lebih suka menggunakan pengalaman ubat tradisional Cina yang terkumpul selama berabad-abad untuk mencapai hasil yang positif.

Klinik moden di China, memberi tumpuan kepada pesakit luar, dilengkapi dengan peralatan diagnostik, terapeutik dan pembedahan terkini. Pesakit yang telah menjalani rawatan, mencatat tahap latihan kakitangan perubatan yang tinggi dan kecekapan tinggi teknik yang digunakan.

Rawatan kompleks sistem muskuloskeletal: 7-14 hari

Rawatan hernia tulang belakang di China

Di China, rawatan hernia tulang belakang adalah berdasarkan kaedah perubatan Cina tradisional dan teknologi moden. Pendekatan gabungan kepada rawatan di belakang membolehkan anda menggunakan kaedah pembedahan dalam satu kes daripada beratus-ratus pesakit. Rawatan hernia memberikan kesan sampingan yang minimum dan dinamik positif dalam 80% penyakit.

Rawatan sistem muskuloskeletal di China

Asas perubatan Cina adalah pendekatan komprehensif terhadap rawatan pesakit. Pemeriksaan menyeluruh orang mengenal pasti masalah dan terapi yang sesuai. Dalam senjata perubatan Cina digunakan: kaedah tradisional dan pembedahan.

Ukur

Di China, rawatan pesakit kembali bermula dengan pemeriksaan perubatan dan pelantikan pemeriksaan diagnostik. Protokol ujian terdahulu dapat menjelaskan gambaran penyakit tersebut. Untuk menjelaskan diagnosis, prosedur berikut diberikan:

 1. Ujian untuk sensitiviti, yang menentukan penyetempatan keradangan dalam ruang tulang belakang. Dalam kedudukan terlentang, pesakit ditawarkan untuk meningkatkan anggota bawah. Kehadiran hernia mengurangkan sensitiviti kaki.
 2. Ujian darah
 3. Imbasan MRI atau CT. Prosedur ini menentukan lokalisasi tepat hernia, saiz, bentuknya.
 4. Epidurografi. Pemeriksaan mendiagnosis perekatan, tumor, proses keradangan, hernias;
 5. Pemeriksaan X-ray tulang belakang.
 6. Spondylourography. Teknik ini pada masa yang sama mengesan keadaan sistem vertebra dan kencing.
 7. Osteoscintigraphy. Pengimbasan radioisotope sistem muskuloskeletal manusia menentukan keadaan organ, struktur mereka. Membantu dengan diagnosis awal hernia, transformasi ganas.
 8. Ultrasound Doppler (USDG). Teknik ini digunakan untuk menentukan aliran darah di dalam kapal leher, kepala, bahagian atas dan bawah kaki.

Survei dilakukan pada peranti berketepatan tinggi moden oleh pakar yang berpengalaman.

Sama pentingnya dalam diagnosis hernia yang betul adalah penunjuk antropometrik seseorang (berat badan, tinggi badan), nadi, pernafasan, gaya hidup, gaya hidup, pemakanan.

Kaedah tradisional

Menurut orang Cina, penyakit ini adalah manifestasi ketidakseimbangan yang bertenaga, oleh itu, adalah perlu untuk merawat tubuh manusia. Bagi setiap pesakit, rejimen rawatan adalah individu.

Di China, 90% kemudahan perubatan awam menggunakan kaedah rawatan tradisional bersama dengan orang-orang rasmi.

Di China, rawatan hernia intervertebral bermula dengan penghapusan kesakitan dan kekejangan otot. Untuk tujuan ini, sesi berikut dijalankan:

 • boleh urut (terapi vakum);
 • akupunktur (kesan jarum nipis pada mata aktif yang berkaitan dengan organ tertentu);
 • akupresur;
 • daya tarikan tulang belakang;
 • Moxotherapy (pemanasan titik aktif badan dengan bantuan cerut atau kerucut khas);
 • terapi batu (urut batu).

Rawatan membantu meningkatkan metabolisme, menormalkan aliran darah, mengurangkan keradangan dan merosakkan serat saraf. Pesakit melaporkan penurunan kesakitan, tiada kekejangan. Rawatan lanjut hernia bertujuan untuk mengeluarkan edema pada tisu-tisu yang terjejas. Rawat kaedah fisioterapi dengan kesan pemanasan. Ini termasuk pemanasan dan parafin.

Fasa rawatan melengkapkan satu siri prosedur pemulihan:

Doktor Cina merawat hernia intervertebral dengan menggunakan kaedah yang kompleks, yang membolehkan untuk mendapatkan hasil yang baik.

Harga di China dalam rawatan tulang belakang bergantung kepada rantau, tahap kemudahan perubatan. Secara purata, kos kaedah rawatan utama dalam rubel adalah:

 1. Prosedur diagnostik -300.
 2. X-ray tulang belakang -800.
 3. Akupresur (1 sesi, masa 30 minit) -600.
 4. Akupunktur (1 prosedur) -1000.
 5. Terapi manual -600.
 6. Electrotherapy -400.
 7. Jarum jarum -1800.
 8. Sauna -1000.

Harga ubat herba bergantung kepada bahan mentah yang digunakan.

Kaedah pembedahan

Kekurangan dinamik positif dalam rawatan kaedah tradisional adalah petunjuk untuk penggunaan campur tangan pembedahan. Rawatan pembedahan hernia intervertebral di China dijalankan oleh 2 kaedah: lembut (minimal invasif) dan radikal. Rawatan yang lembut diwakili oleh beberapa teknik:

 1. Iglonozh. Di China, kaedah khusus untuk rawatan hernia intervertebral dengan dinding jarum telah dibangunkan. Ia telah digunakan selama beberapa dekad dan membantu dalam 96% kes. Teknik ini membolehkan, melalui tusuk kecil, untuk melegakan pesakit daripada keradangan, penyekapan saraf, untuk mengeluarkan hernia dari sebarang saiz.
 2. Ablation kekerapan radiasi (kemusnahan). Jarum kanal dimasukkan ke dalam kawasan yang terjejas, di mana elektrod dimasukkan yang disambungkan kepada sumber elektrik. Pemusnahan hernia oleh semasa dijalankan di bawah kawalan alat x-ray. Pesakit mungkin mengalami sensasi kesemutan sedikit. Waktu rawatan adalah 20-30 minit.
 3. Hidroplasty. Kaedah ini membolehkan untuk mengelakkan perubahan cakera cicatricial. Prosedur traumatik rendah melibatkan penghantaran salin di bawah tekanan melalui jarum. Cecair menghilangkan tisu abnormal cakera, mengurangkan saiznya.
 4. Penguapan laser hernia adalah berdasarkan penghapusan nukleus cakera intervertebral, yang mempunyai struktur seperti jeli. Kesan rasuk cahaya pada tisu nukleus memanaskannya, menjadikannya cecair, dan menghilangkannya melalui lubang jarum. Cakera dikurangkan dalam saiz, mengambil tempat anatominya. Manipulasi dijalankan dengan bantuan peralatan komputer.
 5. Catheterization epidural. Dengan pengenalan kateter nipis di ruang epidural, doktor mengeluarkan cecair, menyuntik ubat tersebut

Kaedah radikal

Sekiranya berlaku penyakit yang agresif, diskektomi digunakan. Lubang kecil dibuat di bahagian belakang, tiub khas dipasang, berkat yang membentuk akses kepada tulang belakang. Apabila anda bergerak, keluarkan serpihan tulang. Matlamat utama operasi adalah penyahmampatan akhir saraf, yang tidak boleh dikenakan tekanan oleh tisu berdekatan.

Dalam kes-kes di mana tiada kesan daripada teknik invasif yang minimum, doktor menggunakan spodilodesis. Operasi radikal untuk menghilangkan hernia, intinya adalah untuk melancarkan panggilan bersebelahan apabila mereka disambungkan. Terdapat 2 jenis gabungan tulang belakang: anterior dan posterior bergantung pada hirisan. Apabila cakera intervertebral dikeluarkan, ia digantikan dengan gores tulang yang diambil dari penderma atau pesakit.

Salah satu kaedah pembiaran untuk pembaikan cakera tidak menyakitkan ialah nukleoplasti plasma sejuk. Rawatan hernia adalah untuk membuang nukleus yang meradang menggunakan plasma sejuk. Mampatan akar saraf menurun dan selepas masa tertentu hernia hilang. Keberkesanan kaedah adalah 80%. Implantasi digunakan secara meluas - penggantian tisu yang rosak dengan implan tiruan.

Kesimpulannya

Perubatan Cina mempunyai banyak rawatan hernia tulang belakang. Pendekatan perubatan ubat tradisional yang bersepadu menghasilkan 96%. Dalam kes yang teruk, teknik pembedahan datang untuk menyelamatkan.

Rawatan Hernia di China

Rawatan hernia di China adalah keselamatan bagi orang-orang yang lebih suka rawatan tidak invasif. Ia lebih selamat dan lebih cekap dari kaedah Barat. Selepas hanya beberapa hari, pesakit berasa penambah baik.

Rawatan hernia intervertebral, peringkat:

Apabila anda sengaja datang ke China untuk merawat hernia, iaitu, anda sudah mendapat diagnosis yang dibuat oleh doktor kami, anda masih tidak dapat melepaskan diagnosis. Doktor Empayar Surgawi mesti memastikan ketepatan diagnosis. Setuju, profesionalisme apa yang boleh kita bincangkan jika doktor tidak menjalankan diagnosis itu sendiri. Lagipun, dia tidak biasa dengan doktor anda yang terdahulu, dan tidak dapat sepenuhnya mempercayai dia. Di samping itu, sebelum memulakan apa-apa rawatan, doktor mesti menentukan keadaan umum badan supaya terapi tidak membahayakan organ-organ lain.

 • Ujian mengangkat kaki lurus: Oleh itu, di China, ujian kemungkinan besar akan bermula dengan ujian yang dikenali sebagai "ujian angkat kaki lurus". Apabila hernia terbentuk di dalam ruang tulang belakang, sensitiviti terganggu di kaki apabila berbaring atau duduk.
 • Ujian darah: Ujian darah juga dilakukan, hasilnya menentukan kehadiran keradangan atau menunjukkan tanda-tanda jangkitan dalam tubuh.
 • X-ray: Anda pasti perlu membuat x-ray jika anda tidak mempunyai "yang baru", seperti dari gambar yang anda boleh menentukan jika tulang belakang "sudah haus" dan pada tahap apa itu.

Benar, tiada ujian dan analisis ini menunjukkan keadaan cakera intervertebral. Tetapi pada masa yang sama, seseorang tidak boleh melakukannya tanpa mereka. Doktor Cina mengamalkan pendekatan bersepadu untuk rawatan. Semua bahagian badan saling berkaitan, dan oleh itu tidak ada gunanya menyembuhkan yang paling menyakitkan dan meninggalkan keadaan umum yang menyedihkan.

 • MRI: Untuk kepastian mutlak kehadiran hernia tulang belakang, anda mesti melakukan pengimejan resonans magnetik - MRI (MRI). Prosedur yang serupa dikira tomografi.
 • Electromyogram adalah satu lagi prosedur yang serupa. Ia adalah yang paling tepat, kerana ia boleh menunjukkan saraf tertentu di mana hernia cakera intervertebral menyebabkan kerengsaan.

Penggunaan teknologi canggih telah bergabung dengan amalan perubatan Cina yang sukar untuk dibayangkan tanpa satu sama lain. Oleh itu, selepas semua prosedur mengenai peralatan moden, jangan terkejut bahawa anda akan diberi resipi untuk merobek herba dan dihantar untuk pemulihan menggunakan kaedah tradisional TCM.

RAWATAN HERNIA DI DALYAN

Secara purata, rawatan mengambil masa 2-3 minggu. Ia berdasarkan kaedah asas ubat tradisional China, terima kasih kepada 96% pesakit dengan nyata meningkatkan keadaan umum, dan keadaan cakera intervertebral khususnya. Hasil terapi bergantung pada tahap yang lebih besar pada masa rawatan pesakit: semakin lama, hasilnya lebih mengesankan.

Hernia intervertebral berkembang berdasarkan penyakit tulang belakang, seperti scoliosis, kyphosis, arthrosis tulang belakang dan osteochondrosis. Pada masa yang sama, perkembangan hernia itu sendiri tidak diketahui, terutamanya bagi mereka yang sering mengalami kesakitan di belakang dan tulang belakang.

Ini adalah penyakit yang berbahaya, kerana dalam keadaan "terabaikan" ia menyebabkan kesakitan yang teruk ketika bergerak dan menyebabkan kehilangan kecekapan. Dan tanpa rawatan, ia boleh menghalang orang yang berupaya untuk bergerak secara bebas. Dan setuju bahawa mungkin lebih buruk daripada kehilangan kebebasan bergerak, bahkan kemerdekaan umum?

Perubatan Cina menunjukkan hasil yang mengagumkan dalam menyembuhkan cakera herniated. Pada masa yang sama - tanpa operasi dan tanpa risiko kepada keadaan umum orang itu. Sebaliknya, doktor Cina melakukan segala-galanya untuk meningkatkan tahap kesihatan manusia.

Pakar-pakar Cina terbaik merawat hernia di Dalian. Di bandar tepi pantai ini terdapat banyak institusi perubatan terkemuka yang menawarkan rawatan cakera intervertebral herni di China dengan kaedah tradisional.

KAEDAH YANG DIPERLUKAN DI RAWATAN HERNIA:

1. ubat herba;
2. akupunktur;
3. refleksologi;
4. urutan terapeutik;
5. merokok polynya;
6. latihan terapeutik;
7. meregangkan tulang belakang.

Dalam beberapa kes, doktor perlu menggunakan kaedah yang lebih radikal, seperti jarum dan / atau bulatan jarum.

RAWATAN HERNIA DISK YANG TIDAK BERTERUSAN TANPA OPERASI

Kebanyakan kita hidup dalam ketakutan terhadap operasi. Dan ada butiran rasional di dalamnya. Lagipun, anestesia mana-mana, yang selalu memulakan operasi, adalah tekanan yang besar untuk badan. Dan di rumah, badan tidak bersedia untuk tekanan ini. Penyakit yang lemah adalah lebih sukar bagi tubuh untuk pulih dari pembedahan. Tetapi!

Di China, operasi dijalankan dengan cara yang berbeza. Ini bermakna anda bersedia untuk mereka dengan teliti. Sebelum anda meletakkan di bawah pisau, doktor akan menjalankan pelbagai prosedur yang mungkin untuk menguatkan badan anda.

Jika anda adalah lawan yang bersemangat campur tangan pembedahan, maka China telah mengamalkan rawatan bukan pembedahan selama bertahun-tahun. Tidak semestinya, memberi perhatian - ia tidak selalu mungkin. Dalam kes-kes yang lebih maju, tiada siapa yang akan menawarkan pilihan ini. Tetapi, jika keradangan atau hernia dikesan pada peringkat awal - anda boleh mengharapkan ia akan dilakukan tanpa pisau, bercakap secara kiasan. Lagipun, teknik yang menggantikan operasi itu dipanggil iglonozh.

Iglonozh adalah teknik tradisi Cina. Nombor-nombor itu memberi kesaksian untuk menyokong teknik ini: 96% dari semua prosedur selama berabad-abad kewujudan иг iglonozh telah dinobatkan dengan kejayaan. Daripada semua prosedur ini - tiada yang menyebabkan sebarang komplikasi.

Prosedur: Operasi itu sendiri tidak berdarah. Ia lebih dekat dengan akupunktur berdasarkan prinsip tindakan. Selepas itu tiada bekas luka atau mana-mana pelajar lain. Jejari tusukan dari pisau jarum hanya dari dua hingga empat milimeter, di mana bilah jarum dimasukkan, sebelum disuraikan tapak tusuk.

Dengan cara ini anda akan dibebaskan dari keradangan dan mencubit saraf, tanpa rasa sakit. Sekiranya hernia cukup besar, beberapa prosedur mungkin diperlukan.

Sudah tentu, terapi di China bukanlah ubat penawar yang membantu semua orang. Tetapi ini adalah pilihan yang baik untuk orang yang kecewa dengan kaedah Barat. Setiap kes dirawat secara individu di China, dan prosedur dan ubat-ubatan juga dibangunkan untuk setiap pesakit secara berasingan.

Doktor pertama akan menganalisis kes anda, kemudian membuat rancangan langkah-langkah terapeutik yang akan diperlukan dan memberikan ramalan mengenai hasilnya. Dengan cara ini - ramalan doktor Cina sangat tepat, mereka mempunyai keyakinan yang tinggi.

Perkara utama ketika memilih doktor - memberi tumpuan kepada orang-orang yang sudah mempunyai pengalaman yang cukup dalam menjalankan manipulasi tersebut. Sekiranya doktor telah mengubati ramai pesakit dengan kaedah ini, kemungkinan prosedur yang berjaya lebih tinggi. Sebelum memulakan rawatan - berbincang dengan doktor yang anda akan pergi. Jika dia dapat menjelaskan kepada anda dengan terperinci semua nuansa prosedur - sangat baik. Ingat satu perkara - jangan ketatkan dengan mencari pakar yang sesuai.

JENIS UTAMA HERNIA YANG DIPERLUKAN DI CHINA:

 • hernia inguinal -> baca lagi;
 • hernia femoral -> lebih;
 • umbilical hernia-> lebih;
 • hernia garis putih perut-> lebih;
 • cakera herniated;

Rawatan hernia tulang belakang adalah yang paling popular di China, kerana ia adalah masalah yang paling biasa di kalangan penduduk Rusia bekerja.

KEMUNGKINAN KOMPLIKASI DENGAN RAWATAN LINGKUNGAN

Apa yang akan berlaku jika anda tidak merawat hernia tulang belakang? Akan ada komplikasi. Dan semakin banyak yang anda tarik, semakin buruk bagi anda. Untuk mula membangun sindrom kesakitan. Ini bukan lagi "kesakitan kadang-kadang", tetapi penyeksaan sebenar. Jika, pada peringkat ini, anda hanya mempunyai anestetik daripada "rawatan", maka penyakit tulang belakang degeneratif-dystropik dapat berkembang. Ini akan mengehadkan mobiliti anda dan boleh menyebabkan kecacatan. Dengan cara ini, ini adalah mengapa merawat cakera herniasi lebih baik di China. Lagipun, kebanyakan prosedur di tanah air kami hanya bertujuan untuk melegakan gejala anda, melegakan keradangan, tetapi tidak menyembuhkan hernia. Kemudian, apabila rawatan dihentikan, hernia berkembang lagi dan keburukan berulang. Doktor Cina bertujuan tindakan mereka untuk menyembuhkan penyebab hernia. Iaitu, rawatan hernia intervertebral di China menunjukkan bahawa anda bukan sahaja akan diberi satu set prosedur tetapi mereka juga akan menjelaskan apa yang menyebabkan masalah dan bagaimana mencegah penyakit itu berulang.

MENGAPA SEMUA ORANG RAYUAN UNTUK TCM?

Perubatan Barat selalunya tidak cekap dalam rawatan hernia intervertebral. Jadi, sebagai terapi tidak invasif - tidak berkesan. Oleh itu, pesakit ditawarkan pembedahan tulang belakang, yang sentiasa membawa risiko besar. Menurut statistik, kebanyakan operasi "berjaya" dalam mana-mana membahayakan tubuh, dan tulang belakang khususnya.

Sesungguhnya, semasa operasi, cakera intervertebral dikeluarkan. Dan peluangnya adalah 50 hingga 50: dua vertebra akan tumbuh bersama atau tidak. Jika mereka tumbuh bersama, seseorang boleh bergerak secara bebas, tetapi tidak tanpa kesulitan. Sekiranya tidak ada pertambahan, pesakit masih dilumpuhkan. Oleh kerana risiko begitu tinggi, semakin ramai orang beralih kepada BMT untuk mendapatkan bantuan.

Sudah banyak rakan senegara kita telah melawat China dan menyembuhkan penyakit mereka. Orang ramai semakin muda, segar. Lagipun, TCM bertujuan untuk menyembuhkan badan yang kompleks. Selain itu, di Dalian terdapat banyak pusat perubatan, klinik dan kemudahan rekreasi. Anda boleh menjalani prosedur terapeutik sepanjang hari, dan dalam masa lapang anda, anda boleh mengunjungi spa atau salun kecantikan. Terdapat peluang untuk menyingkirkan beberapa masalah pada masa yang sama, perkara utama adalah menyelaraskan segala sesuatu dengan doktor agar tidak terdapat konflik teknik. Dan untuk wang itu diperoleh pada masa yang lebih kecil daripada di tanah air kita.

APA YANG MENYAMPAI PERUBATAN PERUBATAN KINI: JENIS PENYIMPANAN

Di China, hernia dirawat:

1. Teknik penyusunan yang minima;
2. Teknik radikal;

Rawatan hernia di China membawa lebih banyak manfaat dan kurang risiko. Di sini anda akan ditawarkan pilihan, kerana doktor Cina fasih dalam bukan sahaja kaedah lama BMT, tetapi juga teknik moden.

Dengan sedikit invasif termasuk:

1. Hydroplasty hernia intervertebral; Melalui punca kecil di rongga cakera memberikan penyelesaian khas di bawah tekanan tinggi. Meluluskan penyelesaian dengan kelajuan tinggi menghilangkan tisu yang terjejas. Akibatnya, tisu sihat bergerak dan menjadi tempat.

2. Penguapan laser cakera. Teknik terbaru, yang memperkenalkan serat khas, yang memanaskan teras hernia, yang akibatnya cairannya menguap. Akibatnya, jumlah tisu hernia dan bulgingnya menurun. Pembinaan semula laser cakera.

3. Prinsip prosedur adalah sama dengan yang sebelumnya. Hanya dalam kes ini, apabila cakera dipanaskan, rangsangan kuat sel rawan berlaku. Terdapat pembentukan tisu tulang rawan yang sangat pesat, yang mengisi lompang dan keretakan cakera. Kesannya dirasakan 3-6 bulan selepas prosedur. prosedur itu sendiri boleh dilakukan beberapa kali.

Juga, dalam kes sukar menawarkan pilihan intervensi radikal.

Apabila semua petunjuk mencadangkan penghapusan hernia, atau komplikasi penyakit yang signifikan telah berkembang, seperti kelemahan pada kaki, sindrom kesakitan yang teruk atau kerosakan neurologi.

Makna prosedur ini. Pakar bedah itu membuat kepak kecil. Setelah itu mendapat akses ke kawasan yang terjejas, dia sebahagiannya atau sepenuhnya menghilangkan lengan vertebra. Akar saraf dipindahkan dan doktor membuang sebahagian daripada tisu nukleus tulang belakang. Hasil daripada manipulasi ini, penyahmampatan akan dicapai dan akar saraf akan dibebaskan.

2. Pembedahan mikrosurgikal atau endoskopik untuk mengeluarkan hernia tulang belakang. Semua tindakan ahli bedah saraf semasa operasi ini dikawal sama ada dengan menggunakan mikroskop operasi atau endoskopi. Teknik ini sangat serupa dengan yang sebelumnya. Dan selepas operasi ini, mereka boleh menetapkan pembinaan semula laser, yang memendekkan tempoh re-ablation.

Sekiranya anda mempunyai rawatan hernia di China, sila hubungi pakar kami untuk bantuan dan nasihat. Kami akan menganjurkan lawatan dan membantu dalam memilih klinik. Terutamanya rawatan yang terbukti hernia intervertebral di China.

BANTUAN DALAM ORGANISASI ORANG DAN MEMOHON KLINIK

Selama bertahun-tahun di pusat kami, kami telah mengumpulkan maklumat mendalam tentang semua klinik di Dalian. Kami gembira untuk mengumumkan bahawa rawatan hernia intervertebral lebih banyak dilakukan oleh banyak doktor. Kami bersedia memberikan anda semua maklumat yang diperlukan mengenai setiap klinik dan doktor, yang terkenal dengan keberkesanan rawatan hernia tulang belakang. Bersama-sama, kami akan membandingkan ramalan, terma dan harga untuk memilih pilihan rawatan yang paling optimum untuk anda. Di samping itu, kami menyediakan maklumat yang lengkap dan tepat mengenai rawatan. Sebagai contoh, ia akan menyakiti, berapa lama prosedur itu akan diambil, berapa lama tempoh pemulihan akan diambil. Dalam setiap kes ia adalah individu, kami mengetahui dengan tepat istilah anda dari doktor dan menyampaikan maklumat kepada anda.

Kami mengingatkan anda bahawa kami adalah organisasi bukan keuntungan. Hubungi pusat kami. Kami gembira dapat membantu anda dengan urusan perjalanan.

Rawatan penyakit tulang belakang di China

Kandungan:

Hampir setiap orang moden yang memberi sedikit perhatian kepada keadaan kesihatannya memahami bahawa keadaan tulang belakang memberi tumpuan kepada kesejahteraan dan kecekapan umum. Malangnya, untuk mencari seorang lelaki atau perempuan, yang tidak pernah merasakan sakit di bahagian elemen utama sistem muskuloskeletal, dengan setiap hari berlalu ia menjadi semakin sukar - ketidakselesaan atau sekatan ke atas pergerakan dalam pelbagai segmen tulang belakang boleh berlaku walaupun pada orang muda. Kesihatan pesakit bergantung pada seberapa cepat dan cekap rawatan perubatan disediakan - itulah sebabnya rawatan tulang belakang di China baru-baru ini mendapat populariti yang besar, kerana pakar-pakar negara ini telah menggabungkan pencapaian ubat oriental moden dalam teknologi mereka.

Kaedah rawatan tulang belakang di klinik Cina

Perbezaan utama antara ubat-ubatan Cina dan ubat-ubatan Eropah, yang biasa kepada kebanyakan senegara kita, adalah kesan yang kompleks dan penyelesaian masalah seluruh tubuh - sebarang cara merawat tulang belakang di China melibatkan mencari dan memahami sebab-sebab masalah kesihatan. Hanya selepas memahami faktor-faktor yang memprovokasi, pakar-pakar yang mempunyai pengalaman praktikal yang luas akan menjalankan kompleks diagnostik, yang semestinya termasuk momen luar biasa bagi banyak pesakit - visual, pendengaran, diagnostik wajib dan kajian denyut nadi.

Kaedah tradisional rawatan tulang belakang di China menunjukkan hasil yang sangat baik.

Untuk rawatan penyakit tulang belakang, pakar yang bekerja di klinik Cina mencadangkan menggunakan:

 • klasik dan akupresur;
 • akupunktur;
 • refleksologi;
 • phytotherapy dengan persediaan khas, komposisi yang dipilih untuk pesakit tertentu;
 • daya tarikan tulang belakang;
 • moxoterapi;
 • kaedah pendedahan perkakasan.

Apakah faedah rawatan di China?

Majoriti pesakit yang telah menjalani rawatan tulang belakang di China, dalam tinjauan, menunjukkan kakitangan yang berkelayakan kebanyakan rawatan utama dan kompleks diagnostik dan peralatan teknikal yang cemerlang di negeri dan pusat perubatan yang kerap. Hasilnya, pesakit mempunyai peluang untuk memeriksa semua organ dan sistem secara serentak secara serentak, dan untuk tujuan ini, mereka secara meluas menggunakan kedua-dua amalan lama perubatan Cina dan perkembangan saintis terbaik dari Eropah, Amerika dan Israel.

Rawatan lumpur di Tanganza sanatorium

Kebanyakan klinik Cina menganjurkan rawatan penyakit tulang belakang sedemikian rupa sehingga pesakit boleh berasa selesa dan selesa semasa pemeriksaan dan rawatan - kemungkinan mendapat sensasi yang tidak menyenangkan dapat dikurangkan. Kaedah ubat tradisional di China (kompleks latihan terapeutik khas, urut khas dan akupunktur, phytotherapy) telah terbukti sangat berkesan dan berkesan, dan pengaruh mereka adalah berdasarkan pengaktifan keupayaan tubuh manusia.

Hari ini, klinik tempatan yang terbaik menawarkan kaedah yang berkesan untuk merawat tulang belakang di China - bantuan diberikan kepada pesakit yang menghidap osteochondrosis, termasuk bentuk rumit patologi umum sistem muskuloskeletal, cakera intervertebral herni, penyakit sendi lumbar tulang belakang, dan kecederaan belakang trauma.

Rawatan osteochondrosis dan hernia tulang belakang

Sekiranya pesakit mempunyai ciri-ciri aduan penyakit degeneratif-dystrophic tulang belakang, klinik menawarkan kaedah yang unik untuk merawat hernia tulang belakang di China - kaedah yang dibuat oleh pakar-pakar hospital dan hospital terbaik di negara ini membenarkan prosedur yang berkesan untuk pesakit, penggunaan yang menjamin menghapuskan masalah yang ada dalam masa yang singkat. Penggunaannya membolehkan untuk menghapuskan gejala-gejala penyakit ini, tidak kira penyetempatan hernia dan mencegah perkembangan proses penyakit dan pembangunan komplikasi yang tidak menyenangkan.

Rawatan pada bahagian belakang dengan cauterization kadang-kadang lebih berkesan daripada akupunktur.

Pengalaman dalam pesakit yang telah dirawat di hospital menunjukkan bahawa harga rawatan di China masih ada (ia sering lebih rendah daripada di klinik tempatan terkemuka dan jauh lebih rendah daripada di kemudahan perubatan di Eropah Barat), manakala hasil daripada terapi jelas membuktikan keberkesanan yang dicadangkan peristiwa.

Pakar yang mempunyai pengalaman praktikal yang luas, pilih satu langkah terapeutik kompleks untuk setiap pesakit. Di klinik-klinik Cina pada umumnya, cakera yang herniated tetap merupakan keadaan di mana hanya rawatan konservatif yang ditunjukkan, sementara para penganut ubat klasik di Eropah Barat percaya pembedahan, walaupun pada tahap perkembangan perubatan sekarang, merupakan satu-satunya cara untuk menjamin penghapusan manifestasi penyakit dan perkembangannya.

Kajian pesakit yang telah menjalani rawatan tulang belakang di China menunjukkan bahawa mana-mana kaedah dipilih secara individu dan hanya selepas pemeriksaan menyeluruh terhadap badan. Pelbagai ujian makmal dan pemeriksaan instrumen organ-organ sistem muskuloskeletal (X-ray, tomografi) diperlukan. Peperiksaan semacam itu membolehkan anda mengenal pasti bukan penyakit itu sendiri, tetapi punca kejadiannya dan bertindak ke atasnya - dalam kes ini, hasil terapi jauh lebih tinggi daripada dengan menggunakan kaedah tradisional rawatan tulang belakang, dan kesan yang dicapai akan dikekalkan untuk jangka masa yang lama.

Rawatan tulang belakang di China

Alternatif yang berkesan untuk rawatan mahal di barat adalah rawatan tulang belakang di China, di mana doktor berjaya menggabungkan perubatan tradisional Cina dengan kaedah terbaru merawat penyakit tulang belakang.

Memberi perhatian kepada kesihatan kita, kita sampai pada kesimpulan bahawa keadaan tulang belakang sangat mempengaruhi kesejahteraan seseorang dan kemampuannya. Di dunia moden adalah mustahil untuk mencari seseorang yang tidak akan mengadu sakit pada tulang belakang. Dan yang paling mengerikan ialah penyakit tulang belakang semakin muda. Sakit belakang dan, sebagai akibatnya, hernia intervertebral - adalah masalah yang mendesak. Oleh itu, sangat penting untuk memberikan bantuan perubatan kepada pesakit dalam masa dan dengan kualiti yang tinggi.

Apakah hernia vertebra?

Tulang belakang adalah asas badan kita, yang kita bersyukur untuk berjalan lurus. Di samping itu, ia mengandungi bahagian utama sistem saraf - saraf tunjang. Lajur tulang belakang mempunyai tulang belakang, yang disambungkan dengan cakera dalam bentuk rawan, di dalamnya gelatin - ini adalah nukleus pulpa, dan di luar - cukup padat - ini cincin berserabut. Oleh sebab kesan traumatik atau gaya hidup yang kurang sihat, cincin berserabut mungkin akan kehilangan keutuhannya, dan nukleus akan mengubah bentuk, lokasi, dan melampaui vertebra. Fenomena ini disebut hernia intervertebral.

Gejala hernia vertebra

Pada peringkat awal, hanya keletihan pesat yang dapat diperhatikan, tetapi dengan perkembangan penyakit gejala lain akan muncul: kesakitan penyinaran di kaki (di kawasan saraf sciatic), tanpa henti sakit belakang selepas bersenam, duduk atau berdiri yang berpanjangan - semua ini menunjukkan bahawa penyakit itu berlanjutan dan boleh membawa kepada akibat yang serius - cakera dipenggal, mencubit akar saraf, sehingga menyebabkan bukan sahaja kesakitan, tetapi juga kehilangan kepekaan, kelemahan pada anggota badan, dan sebagainya. Intervertebral hernia boleh tulang belakang yang berbeza, tetapi adalah perkara biasa dalam lumbar.

Terdapat statistik bahawa selepas rawatan pembedahan hernias berulang mungkin berlaku, serta proses pelekat, parut, dan dengan akibat yang lebih teruk daripada sebelum ini.

Rawatan hernia tulang belakang di China, kaedah

Doktor Cina percaya bahawa anda tidak perlu merawat penyakit itu, tetapi puncanya. Menggunakan ubat tradisional dan kaedah moden, di China dengan rawatan hernia tulang belakang untuk mengatasi dengan jayanya. Seperti dalam mana-mana ubat, rawatan tulang belakang di China bermula dengan diagnosis, tetapi ia sama sekali tidak seperti bahagian barat. Pertama, pakar Cina akan memeriksa nadi anda dan bertanya tentang semua penyakit yang telah dialami, dan kemudian melakukan diagnosis moden.

Kaedah Rawatan Penyembuhan tulang belakang di China:

 • Urut
 • Akupunktur
 • Perubatan herba (terapi herba, dipilih secara individu)
 • Kaedah perkakasan
 • Refleksologi
 • Moxotherapy
 • Daya tarikan tulang belakang
 • Iglonozh

Penggunaan akupunktur adalah kaedah rawatan tulang belakang baru yang sedikit invasif di China, yang harganya kekal pada paras yang berpatutan. Intipati kaedah ini terdiri daripada punca ringan dengan diameter tidak lebih daripada 1 mm pada titik kesakitan. Prosedur jenis bilah jarum yang lebih baik juga disediakan - pengawal jarum udara, dalam kes ini instrumen yang dimasukkan membebaskan ubat ke cakera intervertebral dalam bentuk gas, oleh itu ubat yang diperlukan segera pergi ke tempat yang betul dan mempunyai kesan segera. Pesakit yang menjalani prosedur sedemikian, mengatakan bahawa walaupun dalam kes-kes yang teruk, dinamik positif penyakit tulang belakang diperhatikan, dan harga untuk rawatan tulang belakang di China seringkali lebih rendah daripada di klinik Eropah, sementara hasil rawatannya sangat tinggi..

Apakah klinik tulang belakang terbaik di China?

Rawatan tulang belakang di klinik-klinik Cina diatur sedemikian rupa sehingga semasa diagnosis dan rawatan pesakit akan merasa selesa dan selesa. Dan kaedah perubatan tradisional (urut, senaman gimnastik terapeutik, refleksoterapi, dan lain-lain) telah terbukti berkesan, kesannya adalah berdasarkan pengaktifan sumber-sumber tubuh manusia.

Sehingga kini, klinik terbaik di China menawarkan cara yang berkesan untuk merawat tulang belakang, termasuk hernia intervertebral dan komplikasi selepas trauma. Menggunakan teknik yang unik, doktor Cina menghapuskan gejala penyakit (tanpa menghiraukan lokasi hernia) dan menghentikan perkembangan penyakit dan berlakunya akibat yang serius.

Pakar Cina mempunyai banyak pengalaman praktikal dan akan memilih manipulasi terapeutik yang akan terdiri daripada pelbagai prosedur lengkap dan mengambil kira ciri-ciri individu badan. Menariknya, di banyak negara, hernia tulang belakang dirawat dengan segera, dan di China - secara konservatif. Operasi dalam perubatan Cina sentiasa menjadi keadaan paling melampau.

Hanya selepas menjalani peperiksaan perubatan sepenuhnya, akibatnya penyebab penyakit itu akan dikenal pasti, akankah pakar memilih kaedah rawatan. Mereka percaya bahawa hanya dengan bertindak atas punca penyakit itu dapat menghasilkan hasil yang tinggi dalam rawatan tulang belakang, dan hasil ini akan bertahan lama.

Di China, terdapat banyak klinik rawatan tulang belakang, tetapi tidak semua mempunyai pelbagai kaedah.

 • Negeri Heilongjiang Central Hospital
 • Hospital Nasional Harbin Korea

Banyak klinik hernia intervertebral terkenal terletak di Dalian:

 • Hospital Ketenteraan Seaside
 • Pusat Perubatan Antarabangsa "Shadow-Yang"
 • Pusat kesihatan "Horizon"
 • Batu emas
 • Pusat Perubatan "Kerren"

Klinik Modal (Beijing):

 • Pusat Perubatan Tibet Negeri
 • Klinik perubatan Cina tradisional "Jensin"

Kursus anggaran prosedur perubatan di klinik di China adalah kira-kira dua hingga tiga minggu. Lebih daripada 90% pesakit melaporkan peningkatan dalam keadaan tulang belakang semasa tempoh ini. Kompleks prosedur termasuk kaedah bukan invasif - mengambil ubat, terapi restoratif, phyto-dan fisioterapi, semua jenis urut (termasuk dengan pengaktifan mata secara biologi aktif), meletakkan semula dan meregangkan tulang belakang, dan sebagainya. Telah diingatkan bahawa hasil dari pengaruh kaedah ini sama tinggi untuk sebarang tahap dan kerumitan penyakit, tetapi bergantung pada tempoh rawatan di China. Kursus rawatan mesti diulang.

Pada hari pertama, diagnosis dibuat dan pelan rawatan primer ditentukan. Pertama, kesakitan, bengkak di sekeliling saluran yang terputus dikeluarkan, proses metabolik dalam cakera intervertebral bertambah baik. Dalam masa tiga hari. Memandangkan keadaan pesakit, pelan rawatan diselaraskan.

Rawatan tulang belakang dengan "Indigo"

Agensi Pelancongan Perubatan "IndigoMed" bersedia mengatur tur ke China untuk rawatan tulang belakang. Di laman web kami, anda boleh meninggalkan permintaan, dan kami akan memilih klinik terbaik Cina untuk anda secara percuma, dengan mengambil kira keinginan anda, ciri individu dan masalah khusus dengan tulang belakang. Kami dapat mengaturkan konferensi video dengan pakar-pakar Cina, atas dasar yang anda bersetuju dengan rawatan terperinci, membincangkan butiran penyakit dan kaedah terapi yang mungkin, kami juga berpeluang untuk menghantar keputusan X-ray atau MRI anda kepada doktor Cina yang akan memberi nasihat dan memberi cadangan lanjut.

Pusat Perubatan "Yang"

Menyediakan perkhidmatan perubatan yang berkualiti dengan kerjasama klinik di China dan Amerika Syarikat

Pusat Osteologi

Rawatan penyakit tulang belakang

Rawatan penyakit tulang belakang di klinik Cina "Yang"

Seperti yang ditunjukkan oleh amalan, perkhidmatan perubatan yang paling dicari untuk pesakit dari Rusia dan negara-negara CIS adalah rawatan sistem muskuloskeletal: osteochondrosis, hernia cakera intervertebral, protruding, kecederaan tulang belakang, arthritis rheumatoid, scoliosis, arthrosis, radiculitis dan penyakit lain.

Secara ringkas mengenai rawatan tulang belakang

Kami dengan sukacitanya mengumumkan bahawa penyakit-penyakit ini telah lama dilayan oleh doktor-doktor Cina. Kursus rawatan intensif berlangsung selama dua hingga tiga minggu. Kaedah tradisional digunakan: pelbagai jenis urut dan manipulasi manual, akupunktur, rawatan herba, regangan, mengikis dan pemanasan, serta kaedah diagnosis dan terapi moden. Hasilnya tidak lama datang: sesi pertama terapi, yang dilakukan oleh doktor Cina, membolehkan pesakit untuk menarik nafas panjang dan menghilangkan rasa sakit. Kerja-kerja seterusnya adalah bertujuan untuk seluruh badan untuk meningkatkan dan menguatkan kesan: untuk melawan punca penyakit, dan bukan hanya gejala. Dalam proses memulihkan kesihatan, kedua-dua pihak terlibat - doktor dan pesakit. Doktor Cina menggunakan semua pengetahuan dan kemahiran yang dimilikinya, dan pesakitnya membantu penyembuhannya sendiri dengan kepercayaannya dan penggerak pasukan untuk berjaya. Walaupun kes yang sangat terabaikan dan sukar bukan hukuman - pemulihan datang sebagai hasil dari satu hingga beberapa kursus.

Tidak seperti pendekatan Eropah, ubat tradisional Cina tidak melakukan pembedahan tulang belakang, sambil mengekalkan prestasi manusia dan tanpa mengurangkan pergerakannya. Kos rawatan tulang belakang di China adalah 20 kali lebih murah daripada di klinik di Eropah Barat dan Amerika, dan hasilnya jauh lebih berkesan.

Rawatan belakang dan tulang belakang berkesan

Di klinik perubatan Cina kami, sebagai tambahan kepada terapi, rawatan penyakit tulang belakang juga dijalankan. Terdapat sejumlah besar kecederaan kronik dan mendapat penyakit yang sama sekali berbeza dengan kolum tulang belakang, yang boleh merumitkan kewujudan dan mata pencarian anda dengan ketara, dan, jika tidak segera menghapuskannya, membawa kepada akibat yang tidak boleh diperbaiki.

Pakar yang paling berpengalaman dan berkelayakan bekerja di pusat rawatan tulang belakang kami. Setiap pakar Klinik Yang mempunyai pelbagai pengetahuan dalam bidang kaedah dan cara perubatan Cina tradisional, serta penggunaan teknologi perubatan inovatif. Oleh kerana terapi kompleks yang kami gunakan, rawatan tulang belakang sangat berkesan, tidak membawa pesakit apa-apa komplikasi atau keadaan tidak selesa.

Tulang belakang - rawatan kecederaan dan penyakit apa pun

Apakah penyakit tertentu tulang belakang yang anda mempunyai peluang untuk menyingkirkan sekali dan untuk semua dengan bekerjasama dengan klinik kami? Salah satu kes yang paling biasa adalah kerosakan mekanikal kepada luasan tulang belakang, sering disebabkan oleh sebarang benjolan atau jatuh. Kami memilih bentuk rawatan kecederaan tulang belakang bergantung pada kes khusus setiap pesakit. Sama ada akupunktur profesional, urut tradisional Cina, pemanasan, gimnastik atau terapi kompleks - hasil yang berkesan dijamin untuk anda dalam apa jua keadaan. Dengan bantuan kami, anda akan menyingkirkan bukan sahaja kesakitan dan ketidakselesaan, tetapi juga tumpuan penyakit ini, dengan sepenuhnya menghapuskan gejala traumatik!

Kami juga menawarkan perkhidmatan rawatan skoliosis tulang belakang kami - penyakit di mana luka tulang belakang berubah. Klinik kami menyediakan rawatan baik oleh set senam senaman terapi Cina yang dipilih secara individu, dan dengan cara campur tangan pembedahan. Jika anda tidak merawat skoliosis tulang belakang dengan tepat pada masanya, ia boleh membawa kepada akibat yang tidak boleh diperbaiki - gangguan organ dalaman, disfungsi sistem muskuloskeletal, dan sebagainya.

Di samping itu, di pusat perubatan Cina kami, anda boleh memanfaatkan perkhidmatan profesional untuk rawatan hernia tulang belakang. Kami menjamin anda tahap tertinggi perkhidmatan perubatan, serta hasil yang boleh dipercayai daripada terapi keseluruhan penyakit ini!

Tanya pakar

Hanya hantar mesej kepada kami, dan doktor kami akan menasihati anda secara percuma.